2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılıgı İstatistik
-
@fthdmrr 70.00 yazıyo puan ve listede yokum️
-
@ist2015 hocam soruları beraber paylaştığımız arkadaşkarımızın ismini de göremedim üzüldüm dikkat isteyen bir sınavdı evet ama burdaki arkadaşlar hakikaten böyle beklemiyordu bende 75 aldım fark yok hocam
-
Arkadaşlar mülakat dışında mülakat yedekleri oluyor mu
-
@istatistikçi hocam bildiğim kadarıyla olmuyor mülakat bittikten sonra %20 yedek yani istden 10 kişi yedek olacak gibi
-
76 almışım 1 puanla hayaller uçtu
-
@istatistikçi hayırlısı olsun hocam ben de 75 almışım forumda istatistikten mülakata kalana rastlamadım gerçekten çok üzücü
-
@fthdmrr anlamadığım son puanla aynı olan kişilerde cağrılacaktı mesela iibf de düz 600 değil küsüratıda var bizde neden tam 100. 77 alan bir kişi mi var yada birkaç kişi var ve tam 100 e mi tamamladı.
-
@istatistikçi 70 le giremediğime bile cok ağladım 76 alsam ne halde olurdum kim bilir
-
Ah ah İnan’ın o ekranı görünce paramparça oldum. Hicbirsey avutmuyor
-
@ist2015 taban puanı eşit alan kişilerde mülakata çağırılır hocam o yüzden
-
Sgk denetmenliğe başvurursunuz üzülmeyin 72 ile kapatıyorsunuz nede olsa ibfliler yani biz 84 ile gecemizi gündüzümüzü vererek bile zar zor başvurabiliyoruz !
-
@ekonometrist hocam sgk için p13 puanı istiyor ve bazı arkadaşlarımız iktisat sınavına girmediği için o puan türünde puanı yok
Sizi anlıyorum mezun sayınız çok fazla doğal olarak sınavlarda yarıştığınız aday kitlesi de sizin tabirinizde kaliteli.
Ama şunu unutmayın. İstatistik dersi tüm İİBF'li arkadaşlar görür ve çok zorlandıkları bir derstir. Biz 4 sene ne hallerde okul bitiriyoruz. Ne testler ne programlama dilleri öğreniyoruz. Ayda yılda ele fırsat geçiyor böyle insan üzülüyor illaki. Yarın sizin tekrardan guy şansınız var İstatistik okuyanın ne garantisi var -
@fthdmrr hocam ben ekonometri mezunuyum en az sizin gördüğünüz bölüm dersleri kadar zor ve benzerdi derslerimiz spss eviews winqsb yöneylem arma olasılık analiz..ama hiç alakam olmayan dersler çalıştım kpss de ve istatistik kadar değer görmüyoruz 72 ile sgk denetmen olan ama 92 ile açıkta arkadaşım var hocam isyanım sizlere değil yanlış anlamayın bu düzene
-
@ekonometrist şunu da ekleyim sabit bir ders gösterimi de ünilerde birinde zorunlu birinde seçmeli kaynak desen 0 imkanları da karşılaştırmak gerek ona kalırsa mühendis arkadaşlar düşüncenize göre daha iyi imkanda. Ama gidin bakın bakalım öyle kolay mı
-
@ekonometrist Hocam ben burda yaklaşık 2 aydır varım ama şunu gördüm öyle arkadaşlar var ki adam su gibi içmiş herşeyi diyorsun ki illa bir yerde memur vsdir. Adam her girdiğim mülakattan elendim diyor. Demekki sorgulanması gereken sizin dediğiniz gibi bişeyler var. Nisa Suresi 58. ayet der susarım ben.
-
@fthdmrr hocam 4 yıl okuduğunuz bölümden sorumlusunuz yapmayın Allah aşkına not yok konu anlatan vs yok diye ben sizin yerinizde olsam sgk denersim iktisat %20 etkiliyor ve yapılmayacak bir ders değil 72 ye düşen bir sistem bu şansı kaçırmazdım keşke bizede ekonometri mezunu olarak istatistik denkliği verilse
-
@ekonometrist Hocam ekonometri bölümü için diyeceğim o da bizden aslında Allah yardımcıları olsun her iki bölümünde. Bölüm olarak sizin şansızlığınız sizin de bizden farkınız yok kaynak konusunda. Denkliğe gelince bizimkiler programcılık gördük bilişimci olarak denklik verseler yok. %70 matematik konular matematiğe denklik oda yok. Öğretmenlik şansı zaten yok. Bize denklik verdiler İİBF' ye işte gördüğün bir tane ders yok. Ben şunu savunurum evet saydığım ünvanları olamaz İstatistikçi ama herkeste İstatistikçi olamaz kimse kusura bakmasın. Okuduğumuz bölümden de sorumluyuz evet ama hangi sorumluluk Hacettepe ile Gazinin ya da Selçuğun sorumluluğu bir değil. Bu adamlar mezun olunca aynı dalda yarışacak ama hiçbiri aynı şeyleri görmemiş. Bunlara üstelik bilişimci hoca verirler gelir mühendis muamelesi yapar dersten geçirmez. Matematik Analiz derslerine Matematikten adam verirler seni onlarla bir tutar o geçirmez. Yani bunlara karşılıkta bırakın 3 4 senede de 100 adam denetmen ya da dguy olsun.
-
@ekonometrist ya tamam suanda neyi amaçlıyorsunuz? Zaten üzüldük. Hayaller yıkıldı. Yahu YÖK böyle uygun görmüş ne bu hareketler ayıptır ya. İnsanın vicdanı sızlar.
-
@istatistikçi Üzüntünüzü anlıyoruz hocam tartışmıyoruz dert paylaşımında bulunuyoruz.
-
birde şu var puanlamanın yeni sisteminde istatistikçiler için 72 ye düştü tamam ama guy içinde 70 e düştü istatistikçiler için kpss ye çalışacak kitap yok kaynak yok ankara yada istanbulda değilsen anlatacak hoca yok yani yokda yok iibf içinde bu kadar yoklar olsaydı iibf acaba kaç kişi 70 geçebilirdi