2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılıgı İstatistik
-
Merhaba arkadaslar istatistikciler olarak sınav hakkında dusuncelerınız ve onerılerınız nelerdır
-
@istatistikkk hocam herkes cok kolaydı dıyor. Tamam kolay bir sınavdı, ama ıstatıstıkcılerden bahsedıyoruz 70 puan alan adam sınava girdi. Ve kpss de ortalama 2 3 neti vardır istatistikten. Bu ınsanların 80 bandını gormesı ımkansız gıbı bırsey. Benım ongorum 72 73 ıle kapatacagı. Herseyın hayırlısı olsun
-
Son birşey daha söyleyeyim. İbf gruplarına bakın insanlar soru tartısıyor paylasım yapıyor cevapları bulmaya calısıyor. Birde bızım ıstatıstıkcılere bakın hıckımsenın umrumda degıl sorular ama herkesin agzında kolaydı sınav. Evet 2 3 tane ılkokul matematık sorusunu gorup cozenler kolaydı dıyor. Birseyler daha soylemek ıstıyorum, Arkadaslar ben bır kamu kurumunda calısıyorum cevremde ıstatıstıkten girenleri goruyorum, gozlemlıyorum. Inanın hersey referans olmamalı. Adamlar tebliğ, rücu, karine ne anlama gelıyor bunu bilmiyor. Devlet neden bu kadar istatistikçi alımı yapıyor sorgulamak gerek....
-
İstatistikten giren arkadaslar hatırladıkları soruları burdan paylasırsa bizde asagı yukarı tahmın edebılıriz netımızı. Hiç mi paylasım yapmak isteyen yok?
-
Hocam hatırladığım sorular
-Tekalifi Milliye Emirler Hangi Savaş Öncesi
-AB (insan haklarımıydı orasını tam hatırlayamadım) ........ tam üye kısmen üye..
-1999 depremi son olan il
-Kıbrısa hangi anlaşmaya dayanarak girildi
-İktisat kongresi hangi ilde oldu
-Hız problemi vardı
-basit faiz sorusu
-1 2 5 14 41 ... sonraki sayı
-g7 ülkeleri
-bir kuruluş sorusu vardı önceki ismi ve kuruluş amacını vermiş yeni ismini soruyrdu
-tüm veriler iki katına çıkarsa değişiklik nasıl olur
-Y=5(X-1) STANDART SAPMALARI NE OLUR
-z (normal dağılım) ile birçok soru vardı
-3 yada 4 hipotez testi sorusu
aklıma genel sorular geliyor tam net sorular tarih soruları hocam -
-kesikli dağılım beklenen değerleri verilmiş X<Y olasılığı X+Y=2 olasılığı isteniyordu
-zar sorularından hatırladığım 2 zar atılıyor beklenen değer toplamı nedir birde zar atılıyor 5 6 gelince 300 kazanıyor diğer hallerde 180 kaybediyor kazancın beklenen değeri nedir diyordu. -
son yazdığım mesaj tam olarak gitmedi hocam tekrar yazıyorum KESikli dağılım tablosu vermiş üç soru sormuş onlara göre
-2 zar atılıyor toplam kaç gelebilir beklenen değeri
-5 6 gelince 300 kazanıyor. diğer hallerde 180 kaybediyor beklenen kazancın değeri
-neyman ataması ile ilgili soru vardı 35 tane örneklem için nasıl dağıtılır diye -
2 regresyon sorusu vardı satış denklemi vermiş bir tanesinde diğeride korelasyon katsayıları vermiş siz hangilerini seçerdiniz diyordu
-
p1 ve p5 olacaktı galiba o sorunun cevabı hız sorusu 150
-
@onurcantatar aynen hocam 1e yakınlar seçilir bende sizin gibi yaptım birinin yönü ters sadece
-
@fthdmrr orantılı paylaştırmaydı o örneklem sorusu 5.10.20 li şıktı hocam.zar atıp beklenen değer sorduğu soru 20 galiba
-
@onurcantatar valla hocam ben neyman denklemi kullanarak çözüdüğüm için aklımda öyle kalmış ama bende aynı cevapları verdim
-
@fthdmrr bir de whatsapp grubu var hocam orda tartışıldı bir kısım soru ama çok fazla değildi
-
@onurcantatar hocam sorular dediğim gibi genel manasıyla hatırlanıyor ama tam sonuç hatırlamak biraz zor
misal z tablo soruları verilen ortalama-mü/std. sapma ile bulunuyor örneğin biri -1<z<1 çıkıyor orda 0<z<1 değerini vermiş onu iki ile çarpacaktık bu şekil hatırlayabiliyoruz -
@fthdmrr evet bende o soruları hatırlayamıyorum tam olarak
-
@onurcantatar hocam büyüktür küçüktür işareti kullanınca cevabı tam göndermiyor. sorularda genelde -1le 1 arasındaki işte -2 ile 2 arasındaki z değerini bulmamız isteniyordu burda da verilen 0' dan 1e yada 2 değerlerini 2 ile çarparak bulmamız gerekiyordu
-
hatırladım bir tanesinde iki katını alıp işaretledim z tablolarında
-
@onurcantatar hocam bunun gibi 3-4 soru da tam tersi değer verip güven aralığı istemişti
-
bu sorulara ek olarak
- kapadokya sorusunu vardı hangı bolgede oldugu (iç anadolu)
-5 8 11 sayılarının varyansını ıstıyordu?(cevap 9 )
-türkiye evrensel insanhakları sozlesmesıne ... (üyedir)
-g7 ülkeleri soruluyordu(cevap kanada olan sıktı)
-ilk yazı kalıntılrı( sümer olacak)
*enflasyon cevabı vardı.
-bütçe cevabı vardı.
ingilizceler angrily ve does/ come olacaktı. - matematıktekı artıslı kural sorusu 122 olacaktı
-maaslı soru 600 olacaktı
-neyman sorusu 5 10 20 olacaktı.
-ıntegral sorusu (50.x uzerı -3 sorusunun beklenen degerı) 10 olacaktı - diger ıntegral sorusu k soruluyordu 3 olacaktı.
- balkan sorusunun cevabı bulgarıstan olacaktı.
- basıt artıtmedık ort sorusundan a b c verılmıs d istenıyordu 40 olacaktı.
-bır tane daha arıtmetık ort. sorusunda sayıların arıtmetık ortalaması ıstenıyordu cevap hatırlamıyorum herkes yapmıstır. - bagımsızlık sorusunun cevabı d sıkkı olacaktı cunku matrıs degerı 0 cıkıyordu. sayılarını hatırlamıyorum.
- türkce bılım dılı halıne ne zaman gelmıstır sorusu vardı? cevaptan emın olayarak cumhurıyet dıyorum. acıklayan arkadas olursa sevınırım.
hatırladıklarım bu kadar eklemek ısteyen arkadaslar ekleyebılır
- kapadokya sorusunu vardı hangı bolgede oldugu (iç anadolu)
-
- regresyon sorusu vardı satıs ve fıyat uzerınden yorum yaptırıyordu cevap a sıkkı olacaktı. fıyat artarken satıs su kadar azalır gıbı bır sıktı