2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılıgı İstatistik
-
tüm veriler iki katına çıkarsa değişiklik nasıl olur şeklındekı soru guven aralıgı genısler gıbı bır sık vardı.
-
3 tane kesıklı dagılımla ılgılı soru vardı tablo verılmıstı ve x y nın aldıgı degerlere gore sorular soruluyordu. ( herkesın yaptıgı basıt sorulardır)
-
hadi arkadaslar bızle sınırlı kalmasın hatırladıklarımız 35 36 soruyu paylastık arkadaslarımızla. sızde hatırladıklarınızı yazarsanız hepımız ıcın ıyı olur ??
-
bir tane belkıde 2 tane sayıların durumuna gore mod medyan ve ortalama hakkında yorum yapmamız ıstenıyordu. ( bu sorularıda herkes yapmıstır.)
- futbol musabakası sorusu vardı 20 takımın oldugu cevap 19*20 380 olacaktı.
-
evi arabası olan olmayan sorusu vardı ben çözemedim 0.70 0.40 dedi arkadaşlar.
beklenen değer x+y soruyordu 7/6 galiba
bağımsız olaysa en fazla kaç en az kaç olur olasılığı var 0 a 0,12 yaptım
chebishev sorusu 7 ile 17 arasında ortalama 12 sigma 5/3 galiba
günlük kumbaraya para atma sorusu vardı cevabı hatırlamıyorum
normal dağılımda sınavdan 74 ve üzeri alanlar geçiyordu
bir normal dağılım sorusunda 272 kişi daha geçer sorusu vardı
standart sapması 11 yada 22 olması için kaç birimlik örneklem çekilmeli sorusu vardı 144 galiba
yüksek gelirli 20 kişinin ortalaması çıkarılıyordu bir soruda 108000/180 galiba cevap -
- bir tane sanırım bınom sorusuydu orta dusuk ve yuksek sevıyelı olasılık degerlerı verılmıstı. bınomda sayıları yerıne koymamız ıstenıyordu. galıba b sıkkıydı. bu soruyuda herkes dogru yapmıstır.
-
@onurcantatar hocam evı arabası olan soru hatırlatım 0.6 0.4 olacak.
- bir tane daha küme sorusunu andıran soru vardı. onu da herkesın yaptıgını dusunuyorum basıt bır soruydu.
-
matematıkte basıt bir ilac sorusu vardı. il ilacı 1.30 da ıctıgıne gore 5. ılacı soruyordu. 9,30 olacaktı cevap .
-
@uche o ev araba sorusunu ben çözemedim zaten hocam whatsapp grubunda konuşuldu bir kaç kişi 0,70 0,40 dedi anlamadım zaten çözümü.p A p B ve tümleyenlerini vermiş çapraz tabloda hangisi bağımsız diye soruyordu.
-
kardesım olasılık toplamları 1i aşamaz ki nasıl 0.7 0.4 olsun. keske whatssap grubundakı arkadaslar buraya gelsede soru sayımızı arttırsak.
-
ayrıca dogru sayımız nasıl arkadaslar bu soyledıgımız sorulara gore herkesın kafasında ıyı kotu bırsey olusturalım. benle baslayacak olursak acıkladıgımız 50 cıvarındakı sorularda 2 yanlısım var.
-
@uche hocam benim de anlamadığım nokta o zaten olasılık toplamının 1 den büyük olması, koşullu olasılıkla yapmış arkadaşlar o soruyu ben doğru yanlış saymadım ama bir 4-5 tane denk geldim tarihle beraber falan
-
Arkadaslar evet genel kanı cevaplarımız hep benzer dedıgınız gıbı sıkıntılı sorular vardı 50/x3 beklenen degerı
evi olup arabası olan / olmayan sorusu
7 * 17 olasılıgını soran gıbı bu tıp sorular belırleyıcı olcagını dusunuyorum benım suan okuduklarımda 2 3 tane farklı cevapım var 2 sınden kendım emınım 1 ı yanlıs dıe dusunuyorum tarıhlerım cok kotu benım bılmıyorum yanı bencede herkes yaptı kanım 90 ustu kapatması -
@uche kardesım sen ıstatıstık mezunumusun ? muhtemelen degılsın olsan bunları soylemezsın ben kısaca soyle acıklayım bız ıbbf denklıgımız var fakat bız ıbbf derslerı gormuyoruz sadece giris olarak alınan dersler onlarda ıktısat ısletme bızım ısımız sayılar raporlar yazılım daha cok muhendıslerın gordugu dersı goruyoruz yon eylemdır kalıte kontrl mat. istatistik anlatabılıomuyum evet bu sınav cok cok kolaydı unıverssıte gırıs sınavı gıbıydı resmen problem olasılık sorup gecılmıs bıze ogretılen 40 50 tane dagılım var sorulmuyor cunku bunun raporlanması cevaplanması cok zaman alır bu kadarda kolay olmamalıydı son birsey daha DEVLET ISTATISTIKCI ALMIYOR SUANDA BILE TUIK BASKANI KIM BI BAK BAKALIM 300 tane ıktısatcı mı 50 tane ıstatıstıkcı mı arasında sıralamaya gırmek kolaydır. 2017 den bu yane ıstatıstık alım sayısı bu ılanla beraber 140 - 180 bandında sen hesap et alımı arastırmadan yazma lutfen
-
@istatistikkk size sınavın kolay olduğu konusunda katılıyorum ancak dikkat isteyen bir sınavdı hızlı çözmeye çalışan biri çok kolay ve küçük hatalar yapmış olabilir.90 üzeri kapatması gibi birşey düşünemiyorum ben
-
@onurcantatar hocam elinize sağlık öncelikle paylaştığınız sorular için dediğiniz gibi kolay ama dikkat isteyen bi sınavdı bence oldukça sürpriz bi şekilde kapatacak 90la kapatma ihtimalide olabilir çünkü sınavda çok belirleyici soru yoktu ve kpss nin hemen üstüne yapıldı bencede 85-90 arası kapatacaktır
-
@istatistikkk bak hocam bende ıstatıstık mezunuyum. Ne iş yapıyorsunuz bılmıyorum ama benım calıstıgım kamu kurumunda istatistik mezunlarının durumu fecı sekılde kotu. Adam sıze yemın edıyorum gozumle gordum 2 tane ıstatıstık neti var p3 de 76 ydı sanırım. Herneyse bu kısı referansı oldugu ıcın kamu kurumuna baslıyor. Sonrada dıyor ki 4500 lıra maas cok az. Bakın hocam ben ibfden de sınava hazırlandım malıye ıktısat hukuk muhasebe bılgım ovunmek gıbı olmasın ıyıdır. 3 mılyon ıssız gezen ve kpss den 90 bandında alıp referansı olmadıgı ıcın elenen ıssız ibf li kardeslerımızın girmesı mı adaletli yoksa 2 netı olup kamu kurumuna baslayan istatistik mezunu olan kısının mı... Hocam ben asla bolumumu de kucumsemıyorum Allaha cok sukur ıstatıstık sayesinde ekmek yiyorum. Unıversıtede ne kadar zorlandıgımı da bılıyorum ama ınanın ıststıstık mezunu olupta bos bilinçsiz ınsan cok var. Ben buna kızıyorum. İyi aksamlar
-
@sınavzede hocam tabıkı fıkırlerınıze saygım sonsuz ama bu sınavın ıststıstıkten 85 90 la kapatması imkansız. Ya dguy gibi önemli bir kırum sınavında bıle 70 71 lere kadar dustu. Sgk denetmen yardımcılıgında da keza bu sekılde oldu. Demek istedıgım sınav kolaydı kımse zor demıyor goreceksınız yıne 72 73 bantlarına ınecek.
-
ben giren kitleye bakmadan yorum yapıyorum bence ne 71-72 lere kadar düşer ne de 90 üzerine çıkar.Sınavdan önce 70 i nasıl geçeriz diye düşündük şimdi listeye girebilecek miyiz diye düşünüyoruz..açıklansa bir an önce önümüzü görsek..
-
@istatistikkk hocam bırsey daha demek ıstıyorum 3 4 mılyon ıssız ıbf lıye acılan toplamda 2017 2018 yıllarında yanlıs hesaplamadıysam 3000 kişinin işe girme oranı mı daha yuksek yoksa 50-60 bın ıstatıstıkcıye ayrılan 200 kısılık kontenjan mı daha yuksek. Dilerseniz hesaplamayı sız yapın