YKS Tercihi Hakkında Yardım???
-
lise mat mezunuyum. YKS den sayısal 343 puan, eşit ağırlık 359 puan yaptım. sınıf mı yazmalıyım sizce yoksa ilköğretim matematik mi ? hagisini yazmam atama oranlarına göre mantıklı olur sizce ?
-
@skahraman558 hocam atama sayılarına göre ikisi de güzel ataması olan bölümler. Lise mezuniyetinize göre ilköğretim matematik daha mantıklı duruyor. Matematik bölümünün bir avantajı da size hem özel ders verme imkanı hem de özel okullarda çalışma imkanı sunacak olması. Gerçi sınıf öğretmenliği içinde alternatif çalışma alanları vardır ama ben yine de İlköğretim Matematik derim, bir de Lise Matematik gelebilme ihtimali de varken onu neden hiç düşünmediniz?
-
-
Lise matematik öğretmenliği sadece 13 okulda varmış. Kontenjanlar 20 şer kişilik. 260 kişiyle mezun olmak çok iyi bir durum hocam.
-
Sınıf Öğretmenliği kontenjanı neredeyse 80 üniversitede var bu da 5-6 bin her yıl mezun demek oluyor. Aynı şekilde ilköğretim matematik öğretmenliği de bu durumda. Lise matematik öğretmenliği bölümünün ataması yüksek değil ama mezun sayısı da oldukça az.
-
@skahraman558 hocam aynı zamanda yapacağınız öğretmenlikteki tüm durumları da değerlendirin derim ben, sınıf öğretmenliği ile matematik öğretmenliği oldukça farklı iki branş, ikisini mesleki olarak da iyi kıyaslamanızı öneririm.
-
@antimülakat yani lise matta iki senedir direkten dönüyorum. hak veriyorum size özel ders vs imkanı matematikçide daha fazladır. şu an memurluk yapmama rağmen öğrencilerim var. hayırlısı bakalım ilkmat yazıcm o halde. teşekkür ediyorum fikirleriniz için.
-
@agor teşekkür ediyorum hocam. kararımı verdim sanırım. ilkmat başa yazıcam sınıf da sona. hayırlısı bakalım...