24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
Daha once acilan davalara danistay kararina osymnin cevabi : adayların sınav sorularına odaklanmak yerine bilgiye ve konuya odaklanmalarını tesis ederek, bilerek ve sınava girmelerini sağlamak istediklerini belirtti.
-
@burcu devlet-baba
-
Mülakata çağrılırken bu yüzde yirmi ayrımı yapılarak mı çağrılıyor acaba?
-
@niloya bu konuda cok kez yazdik cizdik. Hakimlik meslek tanitimimiza goz gezdirin lutfen ya da en azindan hakimlige hazirlanan biri olarak 2802 yi okuyun bari yine de yanitlayayim sinavi 600 iibf li dahi kazanabilir bir mani yok. Nihai listede AZAMİ %20 oran uygulanir.
-
@paretowilfredo heryerde net tahminleri ucusuyor.18-61 gordum birinde en yuksek olarak.sorular aciklanmadan asla tam sayilar bilinemez bence.
-
-
Aynen oyle kardesim. Sayistay o netlere kalsaydi 289 dogruyla kapatiyordu herkes beklediginin aksine fire verip dusuk netler elde ediyor. Hele ki hukugun agirlikta oldugu bir sinavda sapma yasanmamasi fire verilmemesi cok cok zor.
-
Hazırlanmamış olma ihtimalim yok mu sizce de? Dolayısıyla tanıtım yazınızı ve kanunu da okumamam normal değil mi? Başlığı gördüm,idare çalışırken görüp merak ettiğim bir şeyi sordum sadece hepsi bu.Tek hatam google yazmak yerine buraya yazmak galiba:) O da başlığı görünce aklıma geldiği için olsa gerek..Ahhhh bu peşin hükümlerimiz,cevap verdiğiniz için teşekkürler o zaman @paretowilfredo
-
Ama yinede tahmim yapmadan edemeyecegim️Eger yazilan dogru sayilarinin 1 2 dogru dusecegini dusunursek 20-53/54 kalir diye dusunuyorum.hele ki vergide yuksek olursa buyuk ihtimal bence.
-
@niloya Niloya hanim bu basligin oldugu yerde hakimlik meslegine dair uzun uzun yazilmis iki yazim var. Ben de onlar duruyorken boyle yapilinca uzuluyorum ama hak verin bana o kadar bilgi derleyip tecrube ile harmanlayip hazirladim ben onlari okuyun uzmeyin beni
-
Hocam hiç hakim olmak istemedim,hiç yeltenmedim yazılanı çizileni okumaya.Ben kendi küçük dünyamda sadece bir gelir uzman yardımcı olmak istedim hepsi bu:) geçen idare çalışırken adalet bakanının bu yüzde yirmiyle oynamaya yetkisi var falan yazıyordu bende bu kısmı merak ettim sadece Üzdüysem sizi affola @paretowilfredo
-
Sayıştay tahminlerinde 70+ gördük 63-64 ile kapattı. Forumlarda tartışılan sorulara bakınca 20 + 52 civarı bence götürür mülakata. Çok kolay diyebileceğimiz sorular yanlış yapılmış. Vergi zaten fena. Vergiyi de iyi yapan sapma ile güzel puanlar alır.
-
50000 kisinin girdigi dogruysa sapmanin yuksek olmasi kacinilmaz olur zaten.
-
@Harun-Resid tahmin yapmayi sevmem ama ongorum 52 idari yargi oturum agirlikli alan 20-21 gk gy benim de. 54-55 alan + 17 18 gk gy listeyi gorur sanirim.
-
@thyasbr sapma rekor puanlar getirebilir bu sinavda.
-
@niloya benim de atar yapasim varmis ya hu asil ben parlayarak kirdimsa kusurabakmayin efendim. Dunyaniz kucuk olabilir ama dusleriniz buyuk olsun diyerek konuyu kapatiyorum. Allah yardimciniz olsun
-
@paretowilfredo Aynen olay zaten alan dogru sayisinda.
-
Umarım tez zamanda açıklanır sayıştay ve kaymakamlığı bu kadar beklemiyorum Haydi hayırlısı
-
@Harun-Resid hakimligi cok uzatmiyor ösym bakanlik baskisiyla cunku aylar suruyor mulakat sureci. Bu kadar acik da varken surec azami suratte ilerler.
-
@paretowilfredo hocam tartışılan ve aksi iddia edilen soru çok ; ve bazı soruların kaynk karıştırmama rağmen cevaplarından emin olamadım bu durumda herkesin net hesaplaması da ihtilaflı soruları doğru saymak şeklinde olabilir; muallakta sorular ve hatırlamadıklarımla benim 10 12 sorum muallakta kalıyor ve tabi bu sonucu epey değiştiriyor.En iyisi söylenenlere aldırmadan sonuçları beklemek ki eğer bu sene bu da bize vurmazsa 10 12 günde açıklandığı söyleniyor.Sayıştay sınavını takip etmemiş biri olarak ferahlatıcı açıklamanız için de teşekkür ederim