24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
Medeni usul(hmk) da
1 - bahsi geçen basit yargılama usulu sorusunu (sanırım nafaka ayrılık boşanma tahkim gibi öncülleri vardı eminde değilim ama sorunun ne olduğunu hatırlamıyorum)
2-ivedi yargılama sorusunun öncüllerini (buda sınırım dava açma süresi 15 gündür tahkim süresi 7 gündür gibisinden falan öncülleri vardı hatırlayamadığımdan ne yaptığımıda bilmiyomrum doğruyu mu sordu yanlışı mı)İYUK'da
1-Duruşma süresi sorusu vardı bi tane soruda tam olarak ne soruyodu hatırlamıyorun
2-Sanırım iyuktada ivedi yargılama sorusu vardı o soruyuda hatırlamıyprum kompleCeza genel hükümlerde
1-tekerrür sorusu ve öncülleri neydi
2-erteleme sorusu vardı emin olamadığım sanırım adli para cezası ve hapis cezasıyla ilgiliydi bende hapis cezası verilmişse sonra para cezasına çevrilemez cinsinden birşey demiştim
3-kısa süreli hapis cezası ile ilgili bir soru vardı (ama bu soru yukardaki soruda olabilir valla beynim allak bullak)Borçlar genel hükümlerde
1- geciktirici koşul sorusu vardı doğrusu neydi veya öncülleri
2-cayma parası sorusu ve öncülleri neydiŞimdiden yardımcı olmaya çalışanlardan Allah razı olsun gönlüne göre versin çok şey istediğimin farkındayım; ama işte kaderimde bu soruların eline kaldı gk-gy den 22 netim var alanda ise 49 50 bandındayım yukardaki soruların çoğunluğunu yanlış kabul ettim eğer 3 4 ü doğru çıkarsa belki potaya girebilirim diye umuyorum :((((((((((
-
@kelime9345 tamam hocam tesekkur ederim .. kolayliklar dilerim size de
-
@Cevdet-Soydan hocam borçlar da;
Cayma parası sorusunda öncüller arasında tarafa dönme Hakkı verir öncülü ve karşı tarafın da sözleşmeden dönme Hakkı vardır öncülünün doğru olduğunu düşünüyorum. Sorudaki öncülleri tam hatırlayamıyorum ama.
Geciktirici koşulda- Öncül sözleşmenin hüküm ve sonuçları geciktirici koşulun gerçekleşmesi ile doğar.
- Hasar, sözleşme konusu edim geciktirici şarttan gerçekleşmeden karşı tarafa verilirse elinde bulundurana geçer (bu öncülü salladım biraz bence )
- Geciktirici şarttan önce edimi elinde bulunduranın elde ettiği yararlar geciktirici şartın gerçekleşmesi ile en basından beri ona aittir.
Yazarken hatırlayamadıgımı farkettim ama birileriniharekete geçirip ortaya bişe çıkartabilir
-
@Cevdet-Soydan iyuk duruşma 15 gün
-
@Avexer emin misiniz o dediğiniz puan katsayısı olmasın.Standart sapma da aynı şekilde mi hesaplanıyor ?
-
@vurdugungololsun hocam çok teşekkür ederim. Geciktirici koşul sorusunda sanırım malı elinde bulunduran alacaklı borç ifa edilene kadar elde ettiği semerelerin sahibi olur ve koşul gerçekleşene kadar verilen hasar, borcun ifası oranında tazmin olunur gibi bir öncül vardı bunları 2 ve 3 oluyosa ben o şıkkı işaretledim yanlış olmuş sanırım
Cayma parasında ise hakim fazla gördüğü cayma parasını hakkaniyete göre kendiliğinden indirebilir vardı ben bunuda doğru kabul ederek işaretledim ve buda yanlış sanırım
2 tane yanlışımı buldum en azından belirsizlik daha zor çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için Allah razı olsun.
-
@hgrotius hatırladım hocam duruşma kaç gün içinde yapılması gerekir diyodu sanırım 15 gün bende 15 gün yaptım sanırım bu soruyu çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
-
@Cevdet-Soydan rica ederim hocam ama keşke doğruları bulsak beraber yanlıs çıkarsa üzülürüm. Duruşma sorusu, duruşma yapılırsa kararı kac günde vermeliydi şeklinde idi- 15 olacak
-
@vurdugungololsun varsa sizinde aklınıza takılan sorular hatırladığım kadarıyla yardımcı olabilirim az çok anımsasam soruyu tamamını hatırlayabilirim aslında
-
1.Borçlar Hukukunda, Cayma Parası Bence 2-3 olacaktı.
-Her İki taraf cayabilir.
-Hakim Yüksek bulursa İndirebilir.2.Yürütmenin durdurulması, 1ve 4 olacaktı
-Uygulamakta Etkisi ve ......
- Savunma alınmadan......3-Medeni Usul Görevsizlik sorusu
-Sadece taraflar mahkemeyi görevsizliğini iddia eder.Yanlış. Mahkemede RESEN4.Geciktirici Koşul Sorusu
- Çok hatırlamıyorum ama yalnız 2 yapmış olabilirim.5-Sıfır tabanlı bütçede,
- Esnek davranılmasıyla ilgili şıkkın doğru olduğunu düşünüyorum.6-Danıştay Görev
-İstanbul idare mah. bakmak zorundadır.Bunlar çok tartışılan sorulardan olduğu için ben bu şekilde olacağını düşünüyorum cevapların.
-
Ise baslama 10 gun sorusunun cevabi neydi arkadaslar ?
-
@İdari_Katip hocam cayma parası hakim tarafından yüksek bulunursa indirilebilir şeklinde bir hüküm yok diye biliyorum. Uygulamada da zannımca bu indirme genel hükümlere göre yapılıyordur. Yani yüksek bulunursa indirilir öncülü doğru kabul edilmeyecektir seklinde düşünüyorum. tabi ösym ne yapar bilmem
-
Arkadaslar iktisattaki tüfe ile gsyh deflatoru arasindaki temel fark sorusunun cevabi tufenin sepeti daha genistir olmayacak miydi?ikisi arasindaki en temel fark bu degil mi?
-
@thyasbr hocam tüfe ithal mallarıda kapsarken; gsyih deflatörü sadece yurt içi üretilen malları kapsar. Sorunun cevabıda ithal malları kapsayıp kapsamadığı şeklinde olan olcaktı.
-
Haklisin o konuda mutabikiz ancak dogrudan tufe ithal mallari kapsar diye sik yoktu diye hatirliyorum zaten o yuzden ben de tufenin sepeti daha genis dedim
-
@thyasbr şıklarda vardı hocam tam ve net olarak b şıkkıydı benim kitapçığımda şıkda tam olarak "tüfe ithal mallarıda kapsar" diyordu.
-
Ben de soyle hatirliyorum evet ithal mallardan bahseden sik var ancak enflasyonla ilintili aciklamisti yani dogrudan ithal mallari kapsar diyip kestirip atan sik yoktu diye hatirliyorum temel fark diyince de ben baglanti kuramayip tufe ithal mallari kapsadigindan ve sepeti daha genis oldugundan sepet daha genis sikkini isaretledim kaldiki eger dediginiz gibi bi sik varsa soru hatali olur cunku iki cevabi olur cunku tufenin sepeti gsyh sepetinden daha genis
-
Hocam şöyle bir durum var deflatör tüfeye göre daha kapsamlı. Bundan dolayı daha geniş bir mal sepeti içerir. @thyasbr
-
Eyvallah hocam haklisin.
-
Medenideki tenkis sorusunu ve borclardaki tencere seti sorusunun oncullerini hatirlayanlar yazabilir mi?