@bulut25, içinde söyledi: 2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
Arkadaşlar merkez kadromu bu ,taşramı oluyor bilgisi olan varmı
Rekabet kurumu Gumushane merkezli kardes.
@bulut25, içinde söyledi: 2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
Arkadaşlar merkez kadromu bu ,taşramı oluyor bilgisi olan varmı
Rekabet kurumu Gumushane merkezli kardes.
@john, içinde söyledi: Atanan arkadaşlarımızın güzel hikâyeleri:)
Valla bu dünyaya bir daha gelsem doktor olurdum.Adamlarda işsizlik yok tus kazanamazsan en kötü pratisyensin ama iibf tam bir ömür törpüsü Allah bize yardim etsin
Gercekten oyle.4 yil once mezun oldum.Mezun oldugumuz sene burnumuz havalarda geziyorduk.Idari hakimlik,sayistay denetciligi,kaymakamlik uclusunu derecelerle ilk senemde kazandim.Birisinden biri olur diye kpssye bile hazirlanmadim.Sonuc mulakatlarda husran oldu tabii.Daha sonraki sene kpss'ye girip ilk yirmilerde derece aldim fakat onun da mulakatlari gecmekte bir faydasi olmadi.Sonuc olarak 14 basarisiz mulakat sonrasinda yurtdisina yerlesmek uzere hazirlik yaparken(arabami dahi satmistim) ilginc bi sekilde bir kurumun uzman yardimciligini kazandim.Simdi gecmise bakiyorum harcanan emegim ve yillarim icin uzuluyorum.4 sene once mulakatlarin nasil bir dert oldugunu bilseydim bu yola hic baslamazdim.Sonunda bir yere yerlesmek her ne kadar insani mutlu etse de kaybedilen yillar az mesele degil.
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Nohutçunun kanunname 1 ağustostan itibaren satışa çıkacakmış (anayasa-idare-iyuk)
Fiyati da cok uygunmus sadece 1 bobrek fiyatina.
Ben bu sene Sayıştay/kaymakamlık sınavlarını kazandım.Kpss'de 9 puan türünde ilk 100deyim.2016 idari sınavını da dereceyle kazandim.Sinav kolay filan değildi.Cok fazla celdirici soru vardi.Pazartesi günü sorular açıklandığında kolay diyen birçok kişi bu hataları nasıl yaptım diyecek.Tahminim dengeli 79-80 yapan mülakata kalır.
@politics06 2016,2018-mayis ve 2018-agustos sinavlarinin ucune de girdim.Kiyaslamak gerekirse:
-GY =>2018-agustos sinavi diger iki sinava gore baya zordu.
-GK=> 2018-agustos sinavi diger iki sinava gore cok kolaydi.
-Iktisat=> 2018-agustos sinavi iki sinavdan da zordu.
-Hukuk=>3 sinav da esdeger gibiydi.
-Maliye=>2016 sinavi cok zordu.Agustos sinavi mayis sinavina es deger gibiydi.
-Muhasebe=>Mayis sinavi bariz daha zordu.
Ayrica mayis sinavi bence son sinavdan kolay degildi.Mayis sinavinin son sinava gore tek artisi zaman alici fazla soru olmamasiydi.
Nohutcu oyle dediyse 65'e kadar düşer bu sınav.Rahat olun arkadaşlar.Nohutçu Dünya yuvarlak dese ertesi gün şekli değişir.
@resolution, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
27 gkgy
11 iktisat
12 maliye
12 hukuk
11 muhasebeToplamda 73 doğru iş yaparmıki?
Yapmaz
Bazi egitimcilerin(!) artik tacirlige soyunduklari gercegi hepimizin malumu lakin sinav oncesi sirf insanlar mecbur kalip alirlar diyerek kitaplara fahis fiyatlar belirlemeleri sark kurnazligidir.Hukuk terminolojisinde de gabin diye gecer.Sahsen daha once bircok kitabini aldigim bu yazara bundan sonra bir kurus kazandirmayi dusunmuyorum.Eger herhangi bir yayin cikmazsa da mevzuata herkes erisebiliyor , oradan calismama devam ederim.
Referansi olan heryeri kazanir arkadaslar.Sahsen ben 13 mulakattan elendikten sonra en son bir kuruma yerlestim.Yerlesebilmem de tahminimce mulakata kalanlarin da benim gibi olmasindan yani dayisiz olmasindan kaynaklandi diye dusunuyorum(En az 6. mulakatini goren vardi mulakata gelenler arasinda).Sizlere verebilecegim tek tavsiye yuksek puan alip onunuze gelen her sinava/mulakata girmeniz.Dayisi olanlar bir noktadan sonra tukeniyor ve sizlere de sira gelebiliyor.
Şu sınavı gereğinden fazla abartıyorsunuz.Sadece bu sınav odaklı bir çalışmayla rahatlıkla 3-4 ay yeterli.2016 sınavı benim ilk sınavımdı ve aşagı yukarı 5 aylık bir çalışmayla 17. olmuştum.
Bu yine iyi 3600 gostergeli merkez uzmanligi alimlari da yapildi kurum icinden
haftasonu baya bir sınav olmuş yetiştirmeye çalışıyorlar herhalde.
@atillaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@sayıştayzede2 2018 snavı ile 2020 sınavını karşılaştırsanız kolaylık açısından ne dersiniz ?
ortak alan-idari yargı aynı, gk-gy bu sene daha zordu.
Ceza derslerinde her zaman verilen ornek.Soruda ozellikle camla cevrili alan demis iptal davasi acarlarsa iptal edilmesin diye.
Gk-gy-ortak alan sinavi 10:15'te iken idari yargi sinavi 16:15'te gozukuyor.Daha onceki sinavlarda pespese oluyordu oturumlar.Bu sene arada 4 kusur saat bosluk var herhalde.
@VİNNİE-JONES, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Bu konu nasıl bu kadar sessiz kalabiliyor anlamıyorum. Çok enteresan hayra yoruyorum
Anlasilmayacak bir durum yok.Cogu kisi mulakatlardan bezmis durumda.Sinavi kazanmanin bir getirisi olmadigi icin de olursa olur modunda herkes.
Vay arkadas adamlar depremzede magdur olmuslar hakkiyla bir talepte bulunmuslar karsiliginda ne anarsistligi kalmis ne eskiyaligi.Allah islah etsin ne diyelim.
@yolosapiens, içinde söyledi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@jeanpaulsartre Ben burada 'herhangi bir kurumda başlayanların kpss puanları yanmalı' tarzında şeyler söylemiştim,biraz linç yedim. Mesela ben guy olan birinin vmy olmasındansa işsiz birinin vmy olmasını daha doğru buluyorum. Birazdan 'ağır abiler' gelip kılıf bulmaya çalışacak...
Guy ile vmy arasinda dunya kadar fark var hem mali acidan hem statu acidan.Adam almis puanini istedigi yere girer kimse de bir sey diyemez.Dese bile cok da tin.
@d3mir3l, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Katılma payıyla alakalı soru vardı ne yaptınız ( yeni yol, kaldırım filan)
%20 genisletilmesí.%40'tan fazla olmasi gerekiyormus.