24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
@ilginc her gidin malı düşük maldır ama her düşük mal giden malı değildir yani talep yasasına aykırı olan giffen malı aynı zamanda düşük maldır.burdan fiyatı düştüğünde talebide düşüyorsa bir malın düşük maldır yani pozitif olacak
-
@vmyveyagtbmy siz gelir ikame etkisinden bahsediyorsunuz ama:)
-
Giffen yanlış yazmışım
-
@ilginc evet düşük malın fiyat esnekliğinin nasıl olduğunu buradan da ulaşabilirsinizBu konuya bi bakın isterseniz güzel bilgi alabilirsiniz
-
Istisnai memurlukla ilgili soruyu ne yaptiniz ?
-
Ceza olan şıkkı yaptım istisnai de
-
@Harun-Resid disiplin ve ceza hükümleri
-
@hgrotius aynen hocam pek hatırlayamadım şıkkı. Esneklik sorusunu da her ikisini de negatif yaptım. Gelir zaten negatif de fiyat esnekliğini çok şey edemedim
-
Borçlar hukukundaki Zorunluluk halini ne yaptınız? Çok tereddütte kaldım Kişiliğine ve mal varlığına zarar verir gibi olan şıkkı işaretledim. Şüpheliyim
-
@Harun-Resid hakim zararın ödenmesini takdir edebilir diyordu normalde her şartta tazmini gerekir bence
-
@hgrotius kontrol ettim dediğim şık değil
-
Borçlar hukukundaki zor durumda sadece mal varlığına zarar veriliyormuş. Şahsına zarar verilme durumu yokmuş. Bir an ceza daki zor durumla karıştırdım hukuka uygun değildir diyecektim vazgeçtim
-
Tenkis sorusunu da yanlış yapmışım Göz göre göre yanlış olanı seçtim ya
-
Tenkis sorusu ortak dava acma diye bir şık vardi cevap o mu ? Diger şıkları hatirliyor musunuz ?
-
Tenkis davası açma hakkı her saklı paylı mirasçıya diğerlerinden bağımsız olarak tanınmıştır. O şıkta değil hocam. B şıkkıydı yanılmıyorsam. İçinde yasal mirasçı vs geçen cümle. O şık şahsi fikrim saklı payla ilgili olacaktı. Ve ben göz göre göre onu değil gittim yenilik doğuran dava şıkkını işaretledim @burcu
-
@Harun-Resid o soruyu ne yaptigimi hatirlamiyorum ama yenilik dogurucu dava arasinda cok gidip gelmistim guzel soruydu vergi hukuku nasildi hocam sizin ?
-
Soruları hatırlasam iyi mi kötü mü çıkarırım da Töbe bir şey hatırlamıyorum vergi kısmında @burcu
-
Vergideki mükellefin kabul etmesi yoluyla tebliğ daire veya komisyonmuş. Ben ne yaptım acaba memur eliyle mi komisyon mu
-
@Harun-Resid hmk dan yapamam diyordum ama vergi hukuku zor geldi ben sayistay sinavinda da yapamamistim osman pehlivandan calisiyorum sizin baska bir oneriniz var mi hocam en azindan bundan sonraki sinavlar icin ?
-
Elektronik posta 5. günmüş ben 3 yaptım