24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
Yarın gireceğiniz sınavda hepinize başarılar dilerim Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız Allah zihin açıklığı versin
-
Yarın burda fırtınalar kopacak Sorular cevaplar tartışmalar Haydi hayırlısı
-
4 saattir otel ariyordum halbuki ben daha hmk calisacaktim ... hakkaten ayirtilan yeri baskalarina vermenin bir yaptirimi olmali arkadaşlar otel ararken bile ders calisanlar vardi keske hic ankaraya gelmeseydim dedim
-
@aliveli hayır hocam ne yazıkki ankarayı hiç bilmiyrum kızılaya geçip bir şeyler yiyeceğiz arkadaşlarla ondan sonra ne yapacağm hala bilmiyorum
-
@Antimülakat büfeden kasıt nedir hocam sınav yerine yakın büfe var mıdır acaba yoksa nasıl bi yol izlemeliyiz sizce?
-
@Yoluzunyol hocam Ankara da üniversitelerin etrafından yiyecek içecek satan 4-5 metrekare alanı kaplayan küçük bakkallar diyelim. Bu abilerin ÖSYM ekmeğine güzel yağ sürmüş durumda, bunlar sınav dönemlerinde hem çıktı veriyor hem de emanetçilik yapıyor. Sınav sonrası emanet aldıkları karşılığından 1-2 tl arası bir para alıyor.
Gazi Üniversitesi yakınlarında var, Siyasal yakınlarında yok ama orada da bu işi yapan marketler muhakkak vardır. En olmadı Themis eğitim kurumları da bize getirin demişti. Sabah erkenden açacaklarmış.
-
Geçmiş olsun dostalar o vergi soruları neydi öyle
-
Terkin sorusu 1/3 , somut norm sorusu 5 ay , istimval , sayıştay karar düzeltme 15 gün , tarihte eretna beyliği , lozan antlaşması , kutül amare ırak cephesi , emri dad adalet teşkilatı , tbmm kayseriye taşınacaktı aklımda kalanlar
-
Ayim kanun yolları karar düzeltme ve yargılamanın yenilenmesi , ihale sorusu kiraya vermeyle ilgili olan anlaşmalı boşanma sorusu hakim vekili dinler yazan şık , düşünce hürriyeti , yazım sorusu ticari , duruşma akabinde 15 gün içinde karar verilmek zorunda , bireysel başvuru danıştay kararları , külfet
-
Tarih:
Uygur,göktürk merkezi cevap ;ötüken
1381 de sonlanan eretna beyliği
Balkan atantına katılmayan arnavutluk
İkinci meclisin yaptıgı;lozan onayı
Pozantı kongresi
Bapheon savaşı -
@aliveli beklenmeyen bir zorluktaydi
-
Gk-gy 19 ya da 20 dogru kotu mu arkadaslar. Bazi arkadaslar 25 alti pek umutlu degil dediler
-
Kaç net bizi mülakata götürür bilen var mı acaba?
-
@vmyveyagtbmy 25 ve 50 den aşağısı 30 mayısta gidememişti
-
@aliveli 100 soruda 50 net az değil mi kardeşim ben en az 65 net yapmak gerekiyor diye düşünmüştüm
-
@vmyveyagtbmy hocam 25 + 50 75 yapıyor zaten
-
HAKİMLİK TARİH SORU VE CEVAPLAR
1)Hun, Göktürk, Uygurlara siyasi merkezlik yapan yer neresidir?
Cevap: Ötüken
2)Emiri-dad ne iş yapar?
Cevap: Adalet
3)Merkezi Sivas olan kadı Burhanettin tarafından yıkılan beylik hangisidir?
Cevap:Eretna
4)Osmanlı: devletinin beylikten devlete geçişini sağlayan Bizans'la yapılan savaş hangisidir?
Cevap:bapheon
5)Osmanlı Devletinde miri arazi sistemi hangi alanlarda duzenleme yapılmasında etkili olmuştur?
Cevap:Sosyal- ekonomik -askeri hayat
6)1.dunya Savaşı sırasında mücadele edilen kütük amade hangi cephededir?
Cevap: Irak
7)2.mahmut merkezi otoriteyi güçlendirmek için eyaletlerde hangi grubun gücünü kırmak istemiştir?
Cevap: Ayanlar
8)Milli mücadele döneminde Atatürk hangi kongreye katılmıştır?
Cevap: Pozantı
9)Kütahya Eskişehir savaşından sonra başkentin ankaradan hangi şehire taşınması gündeme gelmiştir?
Cevap: Kayseri
10)Hangisi 2. TBMM dönemindedir?
Cevap: Lozan'ın onaylanması
11) 1. Beş yıllık sanayi planının uygulanması hangi banka tarafından gerçekleştirildi?
Cevap: Sümerbank
12)Balkan antantına katılmayan devlet?
Cevap: Arnavutluk -
Arkadaslar iktisat esneklik sorunda, bir malin gelir esnekliginden o malin dusuk veya normal mal oldugunu anlayabiliriz fakat fiyat esnekliginden o malin sadece fiyata duyarliligini esnek mi degil mi diye bir yorum yapabiliriz sadece.dusuk malin esnekligi hakkinda yorum yapamiyoruz diye biliyordum. Siz ne dusunuyorsunuz bu soru hakkinda cevabi ne yaptiniz?
-
@ilginc ben negatif negatif yaptım
-
@aliveli Bende oyle yaptim ama emin olmadan isaretledim