Katkı payı hakkında
-
Arkadaşlar size bir sorum olacak. Yks sınavı sonrası iki yıllık bir üniversiteye başvurdum. Aynı zamanda bu yıl yüksek lisansa başlayacağım ve aöf kapsamında bir bölüm daha okuyacağım. Sorum acaba herhangi bir katkı payı ödemem gerekir mi bilemedim. Bilen birisi varsa ve cevaplarsa çok sevinirim
-
@serenity
25.08.2015 tarihli ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8040 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrasında ‘‘Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır’’ hükmü yer almaktadır.Hocam böyle bir madde var. Sanıyorum ki o yüzden ödemeniz gerekecek. Eğer tecrübe sahibi bir arkadaş yok ise cevap verecek, yaşanılan olaydan örnek vererek, okulun kendisine de sorun. Kanun belli de bazen uygulama noktasında değişik durumlar olabiliyor fakat görünen de kesin olan ödeyeceğiniz yönünde.
-
@agor yanıtınız için teşekkür ediyorum. Evet bu maddeye göre katkı payı yatırmam gerektiği anlamı çıkıyor ama birisi yüksek lisans olunca durum değişir mi diye merak etmiştim. Yine de umudunu kaybetmemek istiyor işte insan :))
-
@serenity yüksek lisansı da yükseköğretim programı saydıklarından dolayı normalde ödemeniz gerekecek fakat bazen boşluklar oluyor. İnşallah istediğiniz gibi olur.
-
@agor İnşallah Bakalım tercih sonuçları açıklandığı zaman göreceğiz
-
@serenity her türlü 2.kayıt yaptığın yeri harcını ödersin , lisans-yüksek lisans kombini olması farketmez. Gerçekte görülmüş yaşanmış bir tecrübedir
-
@maxmin teşekkür ediyorum size de Tecrübe konuşuyorsa bize bir şey demek düşmez :))
-
Şu katkı payını da babaya yüklerken ne kadar güzelmiş, 5 senedir bitiremediğim YL'de 2. senenin sonundan beri her dönem ödediğim 129 TL bile sırtımda büyük yük desem yeridir