HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
-
kardeşim ingilizce olarak ne sordular sana ?
-
smmm staj başlatma sınavından geçtim bunun artısı olur mu sizce ve genel müdürlükte başlatılıyor staj diye biliyorum .
-
Mülakatın en can alıcı sorusunu soralım illegal referanslar için ne düşünüyorsunuz? Halkbankla ilgili çok söylem var bu yönde? Ankara ya da istanbulda mülakat olduğu düşünülürse ve söylendiği kadar ciddi illegal referanslar söz konusuysa kendimi yormayacağım hiç.
-
@Yoluzunyol hocam isterse sizden başka çağrılan herkes illegal referanslı olsun. Eğer Allah istediyse o iş sizindir. Bence böyle düşünüpte en baştan pes etmeyin gidin girin mülakata.
-
Hocam benimde düzey 3 lisansım var biraz aracı kurumda da çalıştım. Alimda artıları olur mu acaba ?
-
Hocam düzey 3 lisansım var bir süre aracı kurumda çalıştım Batı Ataşehirde.Mülakata bunlarin üzerinde duracağım.Çalışmak istediğim birim hazine yada piyasalar.Şansım var mı acaba askerlik engelimde yok.
-
Referans olarak ne yazmalıyız? Ziraatte çalışan tanıdıklar var. Başka bankadan kimseler yazılmalı mı? Halkta sadece yeni girmiş 2015'te bir iki uzman yardımcısı arkadaş var. Okuldan profesörler olur mu ne yapmalıyım
-
@asdasd referansi nereye yaziyorsunuz arkadasim?
-
@kalemiye giderken cv götürmek lazım ya da bir anda elinize kağıt tutuşturabilirler referans yaz diye. Vakıflar genel müdürlüğünde öyle olmuştu. hazır olmak lazım
-
@asdasd referans yaz derlerse kendi isminizi yazin efendim onlar anlar, mulakat esnasinda da bilginizi gösterin yeterli. Ki boyle bir mulakat yapilcagini sanmam, en azindan gecen sene kurum boyle bir sey yapmadi.
-
@kalemiye vakıflar genel müdürlüğü sınavına başvururken bir anda kağıt koydular önüme 2 referans yazın dediler alakasız iki kişi yazdım. Zaten puanım yetmedi sınava giremedim. Beklemiyordum yani. Yine aynı şeyi yaşamamak için hazırlıklı olmak lazım.
-
@Ziyaretçi HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat içinde söyledi:
@asdasd mülakat sürecini siz belirlersiniz arkadaşlar. Kendinizi tanittiginiz kısımda hangi alanlara ilgi duydugunuzu hangi alanlarda bilginizin iyi olduğunu ifade ederseniz sorular oralardan gelir. Makro mikro detaya girmeden temel şeyleri çok iyi bilmeniz yeterli. Güncel ekonomiyi iyi takip edin. Mevcut Durum ve olabilecekler hakkında kendi fikirleriniz olsun. Bunları mülakat esnasında ifade ederseniz çok güzel olur sizin için.
Bana da bir cevap verebilir misiniz bilginiz varsa?
-
şu süreç belli olsada ne yapacagımızı bilsek
-
@asdasd yanlisiniz var, vakiflar genel mud. Ek 2 diye belirtilen ve hakkinizda bilgiler doldurulmasi gereken bir form niteligindeydi. Ayrica bu form sinav basvurusu yaparken goturmeniz veya orada doldurmaniz gereken evraklar listesinde yer aliyordu. Kimse size durup dururken referans sormaz, mulakat esnasindan boyle sorular gelmez.
-
@kalemiye mülakat sırasında gelmez ama mülakata gelmeden önce böyle bilgiler istenebilir. Türk Kızılayı benden iki referans istemişti, ilgili departmanla yapacağım mülakata gelmeden önce ve öylesine istenen bir şey de değildi zira yazdığım referansları arayıp uzun uzun konuştular. Kamu kurumlarında böyle bir şey olmayabilir ama Halkbank isteyebilir.
-
@Galata bahsettigim de tam olarak bu, referans hakkinizda bilgi verebilecek kisidir. Beklemediginiz bir zamanda referansin kim veya yaz diye bir sey demez hicbir kurum. Mulakat tarihleri belli oldugunda gerkeli talimatlar verilecek zaten.
-
Arkadaslar ben universiteden mezun olduktan sonra calismadim. Unv hocalarimi referans gosterisem olur mu ?
-
memurlar.nette kucherov arkadaşımızın mülakat ile ilgili düşünceleridir ''Son dönemlerde Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikası, bu politikaların bankalara etkisi, politika faizi(haftalık repo faizi) nedir, faiz koridoru nedir, koridorun üst bandı % kaç, alt bandı % kaç, Merkez Bankası'nın faiz artırımları/azalımları piyasayı ve bankaları nasıl etkiler, Deustche Bank krizi, İtalyan Bankaları'nda yaşanan kriz, Avrupa Merkez Bankası'nın ve Japonyanın uygulamakta olduğu ''Negatif Faiz'' politikası nedir, neden kullanılır, Brexit'in piyasaları etkisi, Kur riski nedir, kur riskinden nasıl korunur, sabit kur, esnek kur, devalüasyon nedir vb. gibi güncel ekonomik ve genel iktisadi konular çok önemli. Bunlara ek olarak da Mahfi Egilmez'in bloguna, Fatih Özatay, İsmet Özkul ve Uğur Gürses'in köşe yazılarına bakılabilir. Bu yazdıklarım ağırlıklı olarak güncel konular, sadece bunlara çalışıp da diğer alan konularını boşlamayın''
cevap
-
İktisat dışındaki bölümler için güncel ekonomide bu detayların bilinmesi gerekmez gibi geliyor açıkçası. En azından ben ua ilişkiler mezunu olarak hakim değilim ve olmak kolay değil gibi
-
(bt uzman yrd. kazananlar için) linkedin'de iletişime geçmeye çalıştıklarımdan bugün bi halkbank bt uzmanından cevap aldım (sağolsun). mülakat hakkında bi kaç bişey sordum. benden önce de soran olmuş. bu seneki mülakat hakkında kimsenin bişey bilmediğini söyledi. geçen senelerde bt tarafından yapılıyormuş mülakat ama bu sene banka yapacakmış. çoğunluğun hiç sevmediği bişey ama sınavda zaten teknik bilgimiz ölçüldü bu biraz rahatlattı beni. ayrıca güncel siyasi olaylara da hakim olmamı tavsiye etti. bizim için ev ziyareti yok büyük ihtimal. bişeyler öğrenirsem yazarım. herkese bol sabır..