HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
-
@mlkt mülakatta saçma sapan mikro iktisat ya da makro iktisat teorileri çalışmak yerine güncel ekonomik ve bankacılık verilerini çalışmak daha mı mantıklı? Böyle teorik şeyler mi çok sorarlar sektör verileri mi?
-
@mlkt ingilizce kısım olursa neler geçiyor? bankacılık ve banka muhasebesi için nelere bakmak gerekir?- malum bankacılığın detaylarını çoğumuz pek bilmiyoruzdur. ve genel olarak nasıl davranmamız gerekir?
-
@volei öncelikle tebrik ederim.
Son alma yani 2013 te evde görüşme yapılmıştı. Bu görüşmeleri genellikle kıdemli Müfettişler yapıyor. Görüşmeden önce sizinle görüşecek kişi irtibata geçer sonrasında halkbankasinın size yakın bir şubesinde kısa bir görüşme sonrasında ev ziyareti gerçekleştirilir. Bence bu alımlarda da bu görüşme gerçekleştirilir. Uzman yardımcılarının asıl mülakatı istanbul ve ankaradaki genel müdürlük binalarında yapılır ve mulakatlara GMY ler girer. Mülakatta öncelikli dikkat edilen giyim tarzınız ver konuşmanız. Erkek adaylar için söylüyorum mutlaka tek renk takim giyin kombinasyon yapmayın. Kiravatiniz çok önemli. Hanımlar zaten bilirler nasıl giyineceklerini.
Mülakatta kendinizi tanitirken güçlü oldugunuz iyi bildiginiz alanları on plana çıkartirsaniz soruların yüzde seksen oralardan gelir. O sorulara mantıklı ve akıcı cevaplar verirseniz diğer sorularin çokta önemi kalmıyor. Ancak bilemediginiz yada cevaplayamadiginiz sorularda üslubunuz çok önemli. Heyecan yapmayın ve kendinizden emin bir şekilde bilmediğiniz veya hatirlayamadiginizi ifade edin.
Güncel ekonomi çok önemli arkadaşlar. Üniversite deki alaninizla ilgili olarakda genel şeyleri çok iyi bilmenizin yeterli olacağını düşünüyorum.
Mülakat ortalama 15 20 dakika arası sürer. Ve şunu unutmayın karşınızda kendi alanlarında uzman kişiler olduğundan çok bariz yanlışlar (genel olarak bilinen dogrular mesela iktisatla ilgili soyleyelim uluslarin zenginligi kitabinin yazari kimdir )yapmamaniz önemli. Sakın sallama yapmayın atarım tutar demeyin.
-
@hasret bankaciliktan soru gelmez arkadaşlar mulakatta. Siz Bankacılığı o mülakat geçtikten sonra öğreneceksiniz. Bankalarla ilgili genel okulda gördüğümüz şeyleri bilmeniz yeterli. İngilizce puanı yüksek olan arkadaslarla mülakatla bir kısmı ingilizce yapılabiliyor. Ancak belirleyici bir kıstasları değil. O konuda rahat olabilirsiniz.
-
@asdasd mülakat sürecini siz belirlersiniz arkadaşlar. Kendinizi tanittiginiz kısımda hangi alanlara ilgi duydugunuzu hangi alanlarda bilginizin iyi olduğunu ifade ederseniz sorular oralardan gelir. Makro mikro detaya girmeden temel şeyleri çok iyi bilmeniz yeterli. Güncel ekonomiyi iyi takip edin. Mevcut Durum ve olabilecekler hakkında kendi fikirleriniz olsun. Bunları mülakat esnasında ifade ederseniz çok güzel olur sizin için.
-
@mlkt hocam kaç katı aday çagrıldı ? listeler daha yayınlanmadı ne zamana yayımlanır
-
@ncbb her kurumda olduğu gibi genellikle 3 katı cagriliyor. Listelerin ne zaman yayınlanacagi ile ilgili bilgim yok arkadaşlar. Ancak genel olarak söylüyorum tüm sürecin tamamlanması ve ise baslamaniz Şubat başını bulabilir.
-
@mlkt "mulakatta kendinizi tanitirken güçlü oldugunuz iyi bildiginiz alanları on plana çıkartirsaniz soruların yüzde seksen oralardan gelir" bundan kastiniz tam olarak nedir? Iyi oldugumuz bir alan dersini sorup ordan mi devam ediyorlar yoksa baska bi sey mi kasdettiniz? Evdeki mulakat nasil gerceklesiyor? Neye dikkat etmemiz gerekiyor? Kitap sormustum bu konuda fikriniz var mi?
-
@mlkt ulusların zenginliği adam smith değil miydi yani bilgili olduğumuz alanlar derken iktisat mezunuyum hani hukuk ve iktisat olarak muhasebe maliye işletmeye göre daha fazla bilgiliyimdir bunu açıkça ifade edeyim mi? bide en çok spora ilgi duyarım böyle günlük sohbet tarzı (nelere ilgi duyarsınız, takip edersiniz) kısımlarda oluyor yani
-
@mlkt
Merhaba, çalışma saatleri benim kafamı çok kurcalıyor. Merkezlerde 11e kadar çalışılabiliyor denmiş. Şubelerde de hep geç çıkılıyor 7-8 gibi denmiş. Bankacıların çalışma saati yoktur denmiş.
Kanuni çalışma süresi 11 saat ve haftalık 45 saatin üzerine çıkılıyor mu, çıkılabilir mi?
Gerçekten 9-5 gibi bir saat Yok mu? Geç vakte kadar durulan saatlerin mesai ücreti yansıması oluyordur muhakkak değil mi?
Sizin çalışma saatleri konusunda zorlandığınız oldu mu?
Maaş için 1800-2200 arası, iki ayda bir çift maaş denmiş. Geniş bi Aralık olmuş bu, tazminatlar hariç 2700 mü 3300 mü? Siz üç yıldır çalışıyorsunuz galiba, uzmanlığa geçiş ne zaman oluyor? Üç yılda maaşınızda nasıl değişiklik oldu?
Aydınlatırsanız şimdiden teşekkürler. -
@mlkt 2013 de kaç uzman yardımcısı alındı bilginiz var mı? 2013 ilanına baktım sayı verilmemiş. Acaba bu kadar fazla sayılı alım olmadığı için mi süreç ev ziyareti, şube ziyareti, mülakat şeklinde oluştu diye düşünüyorum. Bir de askerliğin henüz yapılmamış olması, mezuniyet sonrası sadece kpss çalışmış olmak bir dezavantaj yaratır mı sizce?
-
@volei mesela kendimden örnek vereyim.
Mülakat öncesi spk Lisanslama belgeleri almıştım. Onlardan bahsettim. Genellikle finans ve piyasalar ile ilgili sorular ( verim egrisi nedir firmanin defter degeri nedir gibi) gelmişti. Denizcilik mezunu olduğum için denizcilikte çok bilinen bir endeks var Baltık dry indeks onu sormuşlardi. Güncel ekonomiyi takip ettiğimi ifade etmiştim. Over night faiz oranları güncel GSMH rakamları işsizlik vb sormuşlardi.
Kitapla ilgili son 3 yıldır sinavlara uzak olduğum için gunceli takip edemedim arkadaşlar. O konuyu siz daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum. -
@hasret açıkça ifade et. Bi problem olmaz. Spora ilgi de gibilerin olduğunu ifade et. Sohbet havası olur zaten. Ama sakın kontrolünü kaybetme. sesli gülme vb falan.
-
@mlkt güncel ekonomiyi takip ettiğimi söyleyim o zaman çünkü ben de spk lisansı yok konu açılsın bari ya da askerliğimi yaptım ordan anılarımı sorarlar belki teşekkür ederim dostum bilgiler için
-
@metalik HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat içinde söyledi:
@mlkt
Merhaba, çalışma saatleri benim kafamı çok kurcalıyor. Merkezlerde 11e kadar çalılılabiliyor denmiş. Şubelerde de hep geç çıkılıyor 7-8 gibi denmiş. Bankacıların çalışma saati yoktur denmiş.
Kanuni çalışma süresi 11 saat ve haftalık 45 saatin üzerine çıkılıyor mu, çıkılabilir mi?
Gerçekten 9-5 gibi bir saat Yok mu? Geç vakte kadar durulan saatlerin mesai ücreti yansıması oluyordur muhakkak değil mi?
Sizin çalışma saatleri konusunda zorlandığınız oldu mu?
Maaş için 1800-2200 arası, iki ayda bir çift maaş denmiş. Geniş bi Aralık olmuş bu, tazminatlar hariç 2700 mü 3300 mü? Siz üç yıldır çalışıyorsunuz galiba, uzmanlığa geçiş ne zaman oluyor? Üç yılda maaşınızda nasıl değişiklik oldu?
Aydınlatırsanız şimdiden teşekkürler.@mlkt Hocam öncelikle zamanınızı ayırıp sorularımızı cevapladıgınız için çok teşekkür ediyorum. Alıntıladıgım soru ise şüphesiz bu konuda en çok merak edilenlerin başını çekmekte, cevabınızı merakla bekliyoruz
-
@metalik çalışma saatleri 9- 6 arkadaşlar. Üstünde mesainizi alırsınız. Ama öyle 11 ler 9 lara kadar calismak falan yok. Tabiki mesaiye kaldığınız zamanlar olur ancak öyle abartildigi gibi değil.
Uzman yardımcılarının maaşları ortalama 2600 civarı ancak aydan aya çok değişir. Bir ay 8 bin alırsınız bir ay 1700
3 sene sonra uzmanlik tezi yazarsın ve mulakatiniz olur asıl paraları o zaman alırsınız dil tazmonatinizda olursa 5 bin civarı günümüz parasıyla.
Daha sonra kıdemli uzman ve yönetmen sonrası müdürlük. Her kademede maaşlarını ortalama 1000 tl civarı artar. -
ik yı aradım açan yok. bugün görüşen varmı
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba uzman yardimcisi ne is yapiyor ozellikle subede. Mulakat sureci nasil olarak? Ev ziyareti diye bir asama var mi?
-
Merhaba arkadaşlar iki sene önce uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan bir denetimli serbestlik durumum oldu denetimli serbestlik sorunsuz bir şekilde bitti yaklaşık bir sene önce. Bu durum girişte bana engel yaratır mı acaba?