Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Başlığı açmanın zamanı geldi diye düşünerek kolları sıvadım. Geçen yıl olduğu gibi yüklü bir alım beklemiyoruz ancak bir rekabet uzman yardımcısı alımı olacağı düşünülüyor. Maaş, çalışma şartları, özlük hakları gibi konularda fikir alışverişi için başlığı aktif tutalım.
-
@aliveli Alan ve dil sınavı nasıl olmuştu test mi klasik mi? Zorluğu nasıldı?
-
@onuktekin dil sınavı zor değil 50 soru test. Alan sınavları klasik ve eleyici oluyor genellikle. Ankara Üniversitesi veya yıldırım beyazıd hazırlıyor sınavları.
-
Hangi puan türü ve son alimda kaç kapatmıştı acaba
-
@gresham-t son alımda 85 üstü kapattı diye kalmış aklımda.
-
88-89 civarı kapatmıştı geçen yil ilk ilanlardandı gecmiş yılların sorularınin bir kismi var kurumun sitesinde onun dışında da bir cok istatistik var sitede kurumla ilgili. ingilizcesi olan hazırlanmaya baslasın çıkmış sorular sağlam
-
@aliveli İİBF'den 360. kişi 88,9 ile kapatmış. Şimdi daha az bir rakamla alım yapılırsa 90'ın altına zor düşer gibi.
-
-
Alım yapmasını dört gözle beklediğim kurum. Ah bi de yds istese.. İnşallah bu sene de yüksek sayıda bi alım yaparlar
-
@kyrieirving yds istememesi bence büyük bir yanlış. En fazla ingilizce ile muhattap kurumlardan biri rekabet kurumu.
-
İngilizcesi o kdar da kolay değildi girmiştim geçen sene. Test 65 barajlıydı
Alan sınavı klasikti, iktisat çok kolay, hukuk zordu -
Bölüm bazlı alım mı olur sizce?
-
@islimbot 89.18 ile kapattı 89.03 ile bana gelmedi ordan biliyorum
-
@buhara hocam peki işletme soruları nasıldı, hangi kaynaktan hazırlanmıştınız işletme için?
-
@kyrieirving İşletme iktisadına çalışmadım. Sınavda klasik hariç bir de test vardı. İşletme iktisadı sormamış olabilirler ya seçmeli olmuştur şuan net hatrlamıyorum
-
20 kişi diyollar.
-
@hgrotius hocam nereden geliyor bu duyumlar calismaya başlayalım mi ? :)))
-
Rekabet'i kazanan her uzman yardımcısının dediği gibi İngilizce mevzuat okumaları yapılan ve İngilizcenin kullanıldığı bir kurum. Şöyle en azından 50 ya da 60 YDS şartı konulsa keşke... yoksa 87-88 civarı beklediğim puanla hak kazanamayacam. Dili iyi olmayan puanı yetenler başvuracak ve boş yere kontenjan işgal edecekler. Her sene bu oluyor. Bu yıl zaten yine KPSS sonrası açılan ilk ilanlardan olup 20 kişilik ilanda İİBF'den 12 gibi bir rakam verip 240 kişi çağırınca zaten 90 altına düşmesi imkansız olacak. Zaten internetten de başvuru kaldırılıp postaya dönülmeli, internetten başvuru rahatlığından ötürü her sınavda zaten yaklaşık %15-%20'lik fire oluyor. %10'luk kesim de sınava girip bir iki oturumu kötü geçince sonraki oturuma katılmıyor. Kıskançlıktan çatlıyorum. Nisanda çalışmaya geç başladığım için KPSS'ye yeterli olmadı. 2019 KPSS'den iyi yapıp 90 üstü puanlar alıp bu sınava gireceğim. İnşallah 2019'da da açılır.
-
@odtüsbky hocam yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Yds sınırı bence de şart. Sınav sonuçları açıklandığında ingilizcede 15-20 puan alanları görmek insanı üzüyor malesef.
-
Ne zamana ilan gelir sizce? Zamanında YDS ye girmediğime çok pişmanım, bu ilanda açılacaksa ve YDS isteyeceksiniz lütfen bari bu Eylül YDS sonuçları açıklandıktan sonra olsun.