Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Daha önce giren varsa kaç gün sonra açıklanıyor sınav?
-
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı-13/10/2018
Sınav hakkında biraz bilgi yazalım.
Sabah Oturumu;
1-Test olarak;
15 İktisat sorusu
15 İşletme sorusu
10 Hukuk sorusu
2-Klasik sorular;
İktisat 6 tane
İşletme 5 tane
Hukuk 4 tane
Klasik sorulardan her alandan iki soru yanıtlanacaktı.Öğleden Sonraki Oturumu;
-Öğleden sonraki ingilizceden 50 test soru vardı.Testlerde yanlışlar doğruyu götürmüyor.
-
Sınava girmeyen çok kişi vardı. Bizim sınıfta en az 10 kişi vardı.
Diğer sınıflarda da ayni şekilde vardır.
Ayrıca İngilizcesi olmayanların yapamayacağı bir sınavdı. Başvurup girmeyenlere selam olsun. -
bence de katılım 220 civarıydı ve ingilizcede erken çıkanlar vardı
-
Herkese geçmiş olsun..Sınava giren mühendis yok mu?
-
Arkadaşlar işletmede yevmiye kayıt sorusunda bence çoook ama çok kolaydı ama. İşte bu kokay sorulardaki dikkatsizlik belimizi bükecek o soruda 330 tl yi 193 peşin ödenen vergi fon hesabı diye yazdım ama finansman giderleri içinde olacakmış hepsi doğru ama o yanlış tani bir hesap hatalı rakamlar ve diğer hesaplar doğru şimdi onu tamamen çizmezler değil mi yani 0 vermezler umarım eğer öyle olursa çok haksızlık olur daha önce klasik sınav tecrübesi olan var mı ?
-
hadi ya bende öyle yapmıştım yanlış mıymış
-
@friedman94 hocam valla tongaya düştük hani insan cidden şaşırıyor oraya giden herkesin 90 üstü puanı var ama soru bi geldi açıkçası bune ya dedim tuhafıma gitti gülerek çözdüm ama öyle değilmiş umarım kısmen çizerler kalan doğruluk payına göre değerlendirirler bu konuda geçmiş yıllarda sınava giren varsa değerlendirirse çok iyi olur
-
Ben bu sınavda giremeyenler adına mahçup oldum. O kadar gelmeyen vardı ki.
İlk oturumda benim sınıfta 72 kişi gözukuyordu sınav başlamasına 5 dakika kala saydığımda 37 kişi vardı. Diğer sınıflarda nasıldı bilmiyorum. Sayistaya ve rk ya başvuran kişiler sayıştay seçmiş ki neden ikisine de başvururlar ki....
-
@pmprofx hocam çıkışta soruyu sizin gibi yapan arkadaşlar vardı konuşuyorlardı inşallah kabul ederler
-
@sdf soruyu evde kontrol etme sansim olmadi ama sinavda %8 bulmustum
-
@ceks74 72 kişiden 37 kişi nasıl ya? Benim sınıfım 30 kişilik falandı 2 yada 3 kişi yoktu
-
@akorkmaz1910 bizim sınıfta da yaklaşık 15 kişi yoktu 75 kişilik sımıftı
-
@pmprofx bende once pesin odenene kaydedip sonradan farkettim ama odenecek vergiler ve fonlar hesabina kaydettim. Niye vergiyi de finansman giderine ekleyelim ki sonucta o vergi isletmenin bi gideri degil bankanin kazancindan vergi kesiliyor. Biz devlet adina o vergiyi kestigimiz icin odenecek vergilere kaydedilmeli bence
-
@pmprofx yanlis oldugunu kimden ogrendiniz acaba,bende 193 yaptim 330 tl yi
-
@dnd isletmenin elde ettigi bi faiz geliri olsa oradan kesilen vergi pesin odenene kaydedilmez mi ? Soruda bankanin kazanci olan faizden vergi kesiliyordu
-
3000'in hepsi 780'e atılması gerekiyordu, vergi işlemlerini banka yapmalı
-
Herkesin çözdüğü o muhasebe sorusunu ben çözmeye korkttum ve diğer sorulara yöneldim. Çünkü bu kadar basitse kesin yanlış yaparım dedim :)) iyi ki öyle yapmışım ama o soruyu çözseydim peşin ödenen vergi ve fonlar hesabıma kaydederdim
-
@beyaz02 hocam soruda krediyi çeken vergi yükümlülüğüne katlanıyor diyordu özellikle ki 360 ödenecek vergi ve fonlar hesabına kaydedilemez pasit hesap aktifte yet alan bir hesaba kaydedilmesi gerekiyordu ki aktif pasif eşit olsun
-
@pmprofx acaba şöyle bi kayıt olabilir mi?
borç tarafı
300 20000
780 3000
alacak
102 22670
360 330