TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
@north-remembers teşekkürler hocam
-
@ceks74 ne demek rica ederim
-
arkadaşlar bddk ve eximbank sınavlarında listeler dolmamıştı. başvuran herkes sınava girebilmişti hatta bddk 50 yds istemesine rağmen başvuran olmamıştı. eximbank'ın sınavında da 70 yds istemesine rağmen dolmamıştı listeler. bence tcmb'de de aynı şey yaşanabilir , başvuran herkes sınava girebilir.
-
@ddoa eximbank ta 1 yıl askerlik tecil sartı vardı.
-
Geçmiş yıllar Para banka sorularına bakıyorum. Bi tahvil getirisi hesaplama bi sektör kaldıraç oranı. Sonra konulara bakıyorum alakasız =D kafalarına göre soruyorlar heralde. Ekonometri desen başka bela. İktisat mezunları neden grup 2 den başvuramıyor arkadaş ya
-
@ddoa ydsyi 50 isteyeceklerine 0 isteselermiş keşke laf olsun torba dolsun diye şart koyuyor türkiyenin en kalifiye olması gereken kurumları. Tcmb için de aynı şeyler geçerli... van tu tirii diyeni sınava çağırmanın mantığı nedir.. sonra liyakat derler
-
- kısımdan girecek arkadaşlar puanlarını yazsa ve tahminde bulunabilsek. Ben başlayayım. P1: 82,45. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar.
-
Çalişma yeri istanbula ne zaman taşinacak net bilginiz var mi
-
@gltn daha bina tasarımı yeni belli oldu 3-4 yıla anca
-
@nigazinpariz o kadar sürmez hocam inşaata başlandı deniliyor.
-
@hgrotius hocam spk 2016 da geçecekti =D bu işler yazdığı gibi olmuyor.
-
2016 yds kabul etmiyor sistem başvuru yapamadım. Söylücek lafım yok ....
-
@preacher Başvuruyu 6 günle kaçırıyoruz. Böyle adaletsizlik olmaz.
-
@twopoint ales say 88.36 ile basvurcam hocam p1 84 geldi.
-
Kpss p1 puanim 82 5. Grupta sansim nedir acaba
-
arkadaşlar merhaba. 5. grupta yer alan psikoloji, sosyoloji gibi bölümler hakkında ne düşünüyorsunuz? psikoloji bölümünden mezun birinin bu sınavda başarılı olma ihtimali nedir? başvuru yaptığımı ve listeye girdiğimi farz ederek soracak olursam insan kaynakları, işletme ve para banka konularında hangi kaynakları tavsiye edersiniz? "bu kısa süreçte halletmek mümkün değil" , "vazgeç bu sevdadan kazanamazsın" , "psikoloji ne alaka ya!1!11" "gir şansını dene neden olmasın" tarzında fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.
-
Arkadaşlar TCMB uzman yardımcılarının görev tanımı nedir bilen var mı? Ya da bu adamlar ne iş yaparlar? Çoookk düşük ihtimal de olsa, sınav ve mülakatlardan geçip işe alınmış olsam, ne ile karşı karşıya kalacağımı kestiremiyorum. Kendime öğrenme, analitik düşünebilme ve gerekli iktisadi kavramları kavrayıp yorumlayabilme konusunda inanıyorum. Ama bilgi konusunda güvenemiyorum. Başarısız olacağım bir meslek seçmek de istemiyorum. Yani ben maaşıma bakarım, marjinal katkıda bulunmak umrumda değil diyemiyorum. O yüzden iş hayatında ne ile karşılaşabileceğini az çok öğrenmek istiyorum.
Muhtemelen p1 puanım yetmeyecek, sınava girsem bile yazılıdan pek ümidim yok, yazılıdan geçsem bile mülakatta gelebilecek güncel konulara da pek hakim değilim. Ama yazacağınız bilgiler, bana yaramasa bile başka kişilere yardımcı olabilir. O yüzden sizden yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Cimerden cevap olarak ilanın yds şartını copy paste yapıp göndermişler. Yazık
-
Merkez Bankası Uzman Yardımcısı sınav ilanımızda belirtildiği üzere bu sınavımıza 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 puanı veya son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan veya GRE sınavından en az 156 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 585 puan almış olduğunuzu gösteren belge ile başvuru yapılması gerekmektedir..
Bilgi edinilmesini rica ederiz.Ben 2017 kpss puanları da geçerli diyorum neden bunu görmezden geldiniz diyorum alakasız bir cevap da bana göndermişler. Allah devletimizi böyle keyfi davranan ve mevzuatları takmayan idarecilerden korusun. Korkarım ki uzun vadede en çok zararı ülkemize bunlar verecektir. Diyecek söz bulamıyorum.
-
Arkadaşlar belgeleri 200 kb ı aşıp yükleyebilen oldu mu?