TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
@ankaragüçlü Ben asıl ekonometriyi merak ediyorum hocam. Girmediğime kahroldum gerçekten.
-
@aday20 üstad sanırım 82.5 la kapatmış 4. grup
-
@gagelessh bi kafamı toplasam da hatırlayabilsem inan ambole olmuş durumdayım hatirlayabildiklerimi yazicam notlarıma bakınca hatirlayacağımi düşünüyorum
-
@pgulus şimdiden teşekkürler
-
@falcon9 Tesekkurler ustad. Nereden aldin bu bilgiyi? Eger oyleyse 0.2 puanla kacirmisim ya
-
@aday20 90
-
@trchnyp insan kaynaklari mahvetti hakikaten ciddi anlamda bi ona çalışabilmiştim dediginiz gibi ilk iki soru ve puan dağılımları batırdı
-
@aday20 memurlar. net te gördüm diye hatırlıyorum ama emin değilim
-
Sınav kolaydı diyen arkadaşkardan ricam şu soruyu cevaplayabilirler mi ? abd kalıcı para arzını artıyor bunun Euro üzerindeki kısa dönemli ve uzun dönemli etkilerini grafik ile gösteriniz.( kalıcı para arzını artırıyor değil de kalıcı para politikası diye hatırlıyorum)
Neticeden sallamak yok ama. Bekliyorum cevaplarınızı. -
@pgulus herzberg sorusunu yapabilen oldu mu aranızda
-
@benbernanke Grafiği buraya cizemem ancak soruyu cevaplayayim. Literatürde kalıcı para politikası diye birşey duymadım varsa benim cehaletime verin. Kalıcı olarak para arzı artıyorsa ki bu doğrudan para satışıyla yapılır (Açık Piyasa İşlemleri yoluyla değil) enflasyon beklenmiyor demektir. Yerel para birimi olan dolar, diğer para birimlerine karşı değer yitirecektir. Dolayısıyla Euro/dolar paritesi artacaktır. Euro degerlenecektir. Uzun vadede ise diğer şartlar sabitken fiyat artışı devam eder. Zira günümüzdeki NeoWickselyen teoriye göre para politikası uzun vadede sadece fiyatları etkileyebilir büyümeyi etkileyemez. Fiyat değişimleri bakidir.
-
@ichbin1berliner nein, teoriyi bilmiyordum haliyle yorum da yapamadım siz yaptınız mi?
-
- Grupta motivasyon teorilerinden herzberg'in çift faktör kuramı sorulmuş sanırım. Başka neler soruldu?
-
@islimbot Bes Buyuk Kisilik Faktörleri soruldu
Güvenirlilik ve geçerlilik faktörleri doğrultusunda ölçme ve değerlendirme süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar -
@islimbot bir de şey vardı eğitim süreci aşamaları
-
@bluephantom yazdıklarının dışında bişey yazan olduğunu düşünmüyorum. Bu sorudan puan alacak kişiler yeni makro kitaplarını okuyan(blanchard) kişilerdir. Siz eğer bu çerçevede bir cevabın(cevabı uzun uzun yazsanız da ana fikir sabit) yeterli olacağını düşünüyorsanız dediğiniz gibi bu sınav guydan da kolay(size göre).
-
Var mı ekonometrileri çözen babayiğit
-
işletme sınavı neydi öyle ya?? Sorunun birini 5 kere filan okudum yine anlamadım. Daha önceki senede yöneticinin özelliklerini açıklyın demiş bu sene sordukları soruları bile anlayamadım ki cevabını yazıyım. Boşuna geldik girdik resmen
-
Dün insan kaynakları sınavında biraz şüphelenmistim ama bugün işletme sorularını görünce kâni oldum bu sınavların formalite icabı yapıldığına. Kurumsal, profesyonel bi ortam bekliyordum gözümde çok büyütmüşüm kurumu. soru kâğıtları dağıtılıyor milletin elinde not kâğıtları var ve gözetmenler dışarı çıkıp lak lak yapıyorlar adil bi sınav olduğuna inanmıyorum sonuçlar gelince cimere bildirecegim. begenmedigimiz ptt nin sinavinda bile böyle serkeşlikler olmadı. ÖSYM diye bi kurum varsa bu kurumun işi sınav yapmaksa her sınavı bu kurum yapmalıdır. Hassaten bu günkü isletme soruları KESİNLİKLE iyi niyetli çalışana hakkini verecek sorular değildi o sorulardan yüz alabilecek kişiye ömrümden beş yıl veririm mulakata kalacak kişileri kesinleştirmek mi istediniz sayın o soruları soran beyefendi
-
@benbernanke abd para arzını artırısa lm ıs bp denleminde lm saga kayar faiz azalır.Amerikanın faizinin düşmesi dünya faiz oranını düşürür.Euro bölgesi için 3 lü analiz yapılır 1.tam sermaye hareketliligi 2.sınırlı sermaye hareketliligi 3. Tam sermaye hareketsizligi.Eurp bölgesi için tam sermaye hareketliligi (k:8 ) alınırsa ve ESNEK DÖVİZ KURU sistemi ve grafik şuan gözünüzün öünde bence, başlangıç için lm ıs bp kesiştigi yerden daha düşük bir dünya faiz oranının olması KISA DÖNEM İÇİN , euro bölgesine sermaye girişibe yol açar ve ülkeye dolar girer döviz kuru düşer dolaylı gösterimden Rp*/P den döviz kurunun düşmesi (1€=2$ İken 1€=3 $) buda ihracatı azaltır ithalatı artar (amerikan euro bölgesi mallar için ) IS sola kayar ve euro bölgesi faiz oranıyla dünya faiz (amerikan faizi)eşileneseye kadar daha sonra bo de aşşagı kaydı ve yeni denge noktasına ulaşıldı.UZUN DÖNEM İÇİN KEYNES DERKİ ; UZUN DÖNEMDE HEPİMİZ ÖLÜYÜZ BEYLER ben böyle düşündüm hocam (yanlış olabilir)daha güzel bir fikrin varsa duymak isterim hocam