TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
@ilhkmdyn kanit goster, ben de yanindayim. Hangi genel mudurlukte oldugunuzu bilsem.
-
mülakatların olduğu en baştan beri belli zaten böyle tepkileri neden mülakatlar açıklandıktan sonra veriyorsunuz?
oyunun kuralı en baştan belli ki bunu siz belirlemiyosunuz
hala torpil hala haksızlık
anlayamıyorum gerçekten
elendiğiniz için yaygara yapıyosunuz bunun adını koyun önce -
@merasim34 hazineyle ilgili bir karalama daha duyayim, hazinecileri cimere sikayet ettirecegim, ekran goruntulerini aldim ama kurunun yaninda yas da yanacak, yazik.
-
Hazineden merkez bankasına geçmeye çalışmak neydi ya. Peki merkez bankasından sonraki hedef neresi?
-
@hsan amerikan başkanı dahil herkesi devreye sok kardeşim
-
Halihazırda henüz işi olmayan biri olarak hazine'den merkez bankası'na geçmeye çalışanları eleştirenleri anlayamıyorum.Eşit işe eşit maaş sonrası 657'ye tabi uzmanlıklar eşit hale getirildi malumunuz.. Şartları çok çok iyi olan merkezbankası'na geçmeyi kim istemez ki ?
-
@öğrenci kardesim itirazim hazinenin karalanmasina, tabiki ozluk haklari bakimindan tcmb suan daha iyi gozukuyor.
-
Merhaba dostlar herkese.
Öncelikle bunca zamanlık deneyimlerime dayanarak bir kaç şey söyleyeyim. Çoğu kurum, özellikle böyle üst düzey kurumlar mülakatları gerçekleştirirken kişiler hakkında karşı kurumlardan malumat sorabilirler. Bu bir anlamda iş hayatındaki gerçek referans durumudur. Karşıdaki kurumun fikir ve telkinlerine de önem verilebiliyor böyle durumlarda. Bu eleştirilebilir ve bu durumun doğruluğu yanlışlığı tartışılabilir ancak böyle bir durum olabiliyor bu konuya açıklık getirelim.
Bu alımda bu gerçekleşti mi şahsen bilmiyorum soruşturmadım ancak olmuş mudur derseniz böyle bir ihtimal mümkündür.
Bunu dile getirmek de bir kurumu karalamak değildir, olası bir durumdur ve bu haklı olarak eleştirilebilir.
Merkez Bankası özellikle finans alanında değerlendirebileceğimiz kurumların tepe noktasıdır. Gerek mesleki doyuruculuk gerekse mali imkanlar açısından standart 657 tabiyetinden çok daha iyi imkanlar sunar. O nedenle buraya geçmek istenmesi normaldir. Ancak diğer taraftan karşı kurumların da yetiştirdiği personeli bırakmak istememesini de o pencereden ve o gözden müspet görebiliriz. Tabi yine de bunun kararı ve istenip istenmeyeceği adaya sorulmalı ve buna göre süreçler sonuçlanmalıdır.
Bunu dile getirmek de hiçbir kurumu zan ve töhmet altında bırakmaz. O nedenle ithamlardan mümkün mertebe uzak duralım, hele ki bürokrasi ve kurumlar konusunda yeterince bilgi sahibi değil isek.İkili tartışma ve polemik halini alan tartışmaları da lütfen özel mesajlaşmada sürdürün dostlar.
Hepinize iyi forumlar diliyorum.
-
Arkadaşlar gerçekleri duymak sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Evet bu haftalardır kurumda konuşulan bir şeydi fakat kimse sonuç açıklanmadan gerçekliğini bilemezdi. İnsanlar da sadece dedikodu olmasını umuyordu, dün açıklanan sonuçlarla her şey tescillenmiş oldu. İnsanlar kurum değiştirmek isteyebilir buna hiç kimse karışamaz. Ayrıca bir konuda mütevazi olmaya da gerek yok. Bu sınavda en başarılı arkadaşlar hazinedendi, bunu banka da biliyor. Mülakatlarda komisyona girme sırası yazılı puana göre yapılmıştı ve 5 grubun 3'ünde ilk 3 sıra Hazinecilerden oluşuyordu, ilk 10 vs saymıyorum bile. Bu sınav sonuçları adaletli olsaydı şu an kazananların bir çoğu kazanamayacaktı duymak istemeseniz de bu da gerçek fakat yaşananlar sizin suçunuz değil o yüzden bu kadar alıngan olmayın.
-
@fairness tcmb sinavina giren hazineciler mimlenmis midir acaba, yarin bir gun vasington hayali kurarken yurtdisi tayinine guney afrikaya giderlermis, yazik be!
-
@fairness saka bir yana ins oyle birsey olmaz, Allah herkesin gonlune gore versin.
-
bu konuda çok fazla yorum yapmayacağım öncelikle şunu söyleyeyim ben geçen yıl %100 hazineden elenmeyi hak ediyordum mülakat performansım iyi değildi ve elendim buna bir itirazım yok.
fakat geçen yıl bilenler bilir normalde iktisattan 20 kişi mülakata çağırılacak 5 kişi alınacaktı maliyeden ise 10 kişi mülakata çağırılacak 3 kişi alınacaktı.
sonuçlar açıklandığında 20 kişilik iktisat grubundan 3 kişi 10 kişilik maliye grubundan 5 kişi alınmıştı. elbette sınava girerken şöyle bir not vardı gruplar arasında sayısal bakımdan değişiklik yapılabilir fakat çalışan birine sorduğumda kurumda iktisatçıların beğenilmediği söylendi. 20 iktisatçı arasından yalnızca 3 kişiyi beğenip kurum 10 maliyeciden 5'ini beğenmişti.
ek olarak burada kimseyi bir zan altında bırakmak da istemem bir ithamım yok ama yine de kimse geçen yılki hazine alımında bir soru işareti belirmiyor demesin lütfen. kurum belki maliye politikası tarafında olduğu için maliyecileri beğenmiş de olabilir. velhasıl bence hazineciler mb mülakatını çok karıştırmasın şüphe konusunda.
tekrar ediyorum kesinlikle emin olmadığım bir şey ama kuşku duymamak imkansız. inşallah ben tamamen komplo teorisi kurmuşumdur ve herkes hakkı ile girmiştir.
-
@bluephantom buradan paylaşmak istemedim ama Türkiye'den ve yurtdışından prestijli okullardan diplomalarım var ,yabancı dillerim sağlam. Ben kabul edildim ama kabul edilmeseydim de kafamda soru işareti kalmazdı, mülakattan önce tanıştığım rakiplerimin cv leri de gerçekten çok güçlüydü. Hazine'de çalışanların alınmaması Bankanın doğal bir tercihi olabilir bence. Bu konuda iki kurum hazinenin kalitesini korumak açısından anlaşmış olabilir. Bu baskıdan ziyade hazineye yapılmış bir jesttir diye düşünürdüm ben. Belki de içeride hazineciler gibi bir grup oluşuyordur mesela ya da çalışma kültürleri farklıdor ve banka sıfırdan kendi elemanını yetiştirmek istiyordur. İnsanların üzülmesi çok doğal ama türkiyede diğer kurumları göz önüne alırsam işe alım sürecindeki kaliteleri büyük fark yaratıyor.
-
Arkadaşlar malum herkes gibi uzun süredir takip ediyorum burayı ve şunları söyleme ihtiyacı hissettim. Türkiye'de iyi eğitim almış, gerek Öss'de derece yapmış gerek en prestijli üniversitelerden birinden derece ile mezun olmuş ve yazılı sınavda yüksek puan alıp mülakatının da fevkalade geçtiği bir birey olarak mülakattan 50li puanlar verilerek sürecimin olumsuz sonuçlanması, ülkede liyakatın ne derecede acınası hallere düştüğünün göstergesi değil midir? Daha da üzücü olan benim gibi başkalarının da olumsuz sonuçlanması ve bu kaliteli insanların soğutularak umutlarının kırılması büyük bir kayıp değil midir? Not: Hazineden değilim ve kazanan arkadaşlar yanlış anlamasın hepsini tebrik ederim sonuçta elbet alınteri var işin içinde.
-
Hazineden alınmama olayına hala normal bir olaymış gibi bakabilen ve hala ne olduğunu bilmiyorum tam olarak, hazineyi karalıyorlar, mrerkezin liyakatına güvenim tam vs diyen arkadaşlara gerçekten yazıklar olsun. ama inşallah böyle bir haksızlığa maru kalmazsınız.
-
Ne kadar anlamsız bir tartışma yürümüş. Neyse, acaba diğer devlet kurumlarından kazanan oldu mu? Duyduğum kadarıyla hazineciler yalnız değiller.
-
@dumm @benbernanke Hocam, bu dediğim sadece subjektif bir tahmin. MB'nin biliyorsunuz bağımsızlığı koruma gibi bir görevi var. Bu yüzden Hazine'nin payı %51 i geçemiyor ve Hazine'den alınan yönetim kurulu üyelerinin ve personelinin de fazla olması istenmiyor olabilir. Şimdi diyeceksiniz MB'nin bağımsızlığı mı kaldı. Elbette o da aşındı ancak kağıt üzerinde bunu korumak için çabalıyor da olabilir. Bu elenenlerin dandik olduğu anlamına gelmez. Ya da almak istediği kontenjan bellidir de siz diğer adaylara göre burun farkıyla kaçırmışsınızdır. Kendinizi suçlamayın. Bunu 15 mülakattan elenmiş birisi olarak söylüyorum. Umarım bir sonraki mülakata hepinizle beraber gireriz. Hepinize başarılar diliyorum.
-
@bluephantom temenniniz için teşekkürler ama konu hakkında bilginiz yok. Neden o personellerin eletildiği önceki yorumlarda açıklandı söylediğiniz şeylerle ilgisi yok. Yoruma ve farklı senaryolara açık bir konu değil bu. 17 kişinin elenmesi (daha önce de denildiği gibi bu kişilerin bazıları alınan 5 grubun 3’ünde ilk 3 sırayı alan insanlar) zaten bildiğimiz ve gerçekleşmesinden çekindiğimiz bir bilginin doğruluğunu ispatladı. Ve denildiği gibi bahse konu kurumlarda tanıdığınız birileri varsa sorarsınız gerçekleri söylerler ki merkezi kazananlar zaten içeri girdiklerinde yöneticilerinden bu bilgiyi alacaklardır. İnsanlar haklı olarak yaşatılanlara kızgınlar o yüzden rica ediyorum kimse bilmeden yorum yapmasın artık konu hiç istenmediği kadar uzadı zaten.
-
@keynesinho konunun sadece Hazine olup olmadığından şüpheliyim açıkçası. Derece yapıp sağlam akademik background u olanlar bile alınmadı. Ben şeffaflığına ve liyakat mantığına güvenmiyorum kesinlikle.
-
Mülakatla en ufak alakası olmayan bir kişi olarak yapılan haksızlık karşısında savunmaya geçenleri görünce üzüldüm. Elbette kendi başlarına gelse böyle yorum yapmayacaklardı. Mağdur arkadaşlar dirayetli olsunlar. Maalesef bu toprakların gerçeklerinden kaçamıyoruz. Hazine de saygıdeğer bir kurum ama en azından dostlarınız sizin nerelere layık olduğunuzu biliyordur.