2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
23- Aynen hocam farkli kisilere ayni sorular denk gelmis. Isletmede isletmenin fonk. Kamuda vergi iktisatta da enf guncel konularin yorumlanmasi ve api de tahvil bono cognlukla cikan sorular
24- Arkadaslar bende bugun cıktım mulkattan il ticaret memurlugu.. bölümüm işletme benımde banada işletme defteri ne dedi bende mezun olalu 2 oldu hatırlamıyorum dedım... ıı o zaman dedı sana cografya soralım dedı panama kanalın sordular hınt okyanusu ıle atlas okyanusunu baglayan kanal dıye sebi arus sordular arkadass sordunkları gıbı .. fırat kalkanını sorudular sonra dıger kısıye gectı o sıralı soruları turkıyenın yuz olcumu ne dedı. tam olarak bılmedıgımı soyledım 790 bın falan dedım tam olarak ne dedı kusuratını bılmıoyum dedım sonra dıger kısıyı gectı 2015 yılındakı ıhracat ıthalat rakamlarını sordu onları soyledım.. sonra dıgerı sordu ıl tıcaretı gorevlerı ne dedı bende bıldıgım kadarı ıle soyledım tamam cıkabılırsın dedı..
25- maliye muhafaz : 1.Bütçe hakkında bilgi ver.
2.Kamu giderleri nelerdir
3.Kamu gelirleri nelerdir
4.Parafiskal gelirlere örnek.
Daha önce mülakata girdiğiniz belli önlerinde notlar var . Ailelesel sorular ve okulun eğitim düzeyini sordular .
Başarılar dilerim herkese ...26- Hocam gelmeyenlerin kaç kişi olduğunu sordum özellikle . Bu iki günde toplam 20 ile 30 kişi mülakata katılmamis.
Herkesin bölümüne uygun sorular soruluyor.
Duyduklarım :- İstisnai memurluklar
- Meclis denetleme yolları
- BM hakkında bilgi
- Suriye ve Halep alakali soru
- Para arzini etkileyen faktörler
- Enflasyon sonrası maliye politikaları
27- evet arkadaşlar bugün itibarıyla muhafaza mülakatını atlatmış durumdayım. Bugünün 14:00 grubunda 13. sıradaydım 1 kişi gelmedi, 1 kişi 1cm boydan elendi. Bölümüm iktisat enflasyonun etkileri adına her şeyi sordular, vatandaşlıktan sordular. Çalıştığım için ders çalışmadığımı ve hatırlamadığımı söyledim. Enflasyon hakkındakileri cevaplayabildim. Muhafazaki 2. mülakatımdı o yüzden rahattım açıkçası. Hakkınızda hayırlısı alinti
28- Yerinden yönetim nedir,yararlari ,hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları,imf nedir, kredi derecelendirme kuruluşları hangileri sordular. kamuya ali tidir
29- raportorlukte bana sorulanlar : c.baskanligi sistemi tuk. hak. heyeti nerelerde konuslanir ne is yapar kac kisiden olusur. mayina dayanikli ask. arac. mimar sinanin ustalik ve kalfalik eseri. bilanco. isletmenin fonksiyonlari.
30- Muayene: Bölüm işletme (Raportörlük) . Sorular yönetimin fonksiyonları , Meclis denetim yolları, tüketici hakem heyeti nerelerde örgütlenir. Tüketici hakem heyeti kaç kişiden oluşur. Tüketici hakem heyetinin kararları bağlayıcı Mıdır? Dünyanın 7 harikasından bana 4 tanesini sayabilir misin. Uzaydan bakıldığı zaman görünen tek cisim nedir.
31- maliye ile aran nasıl dedi.bende tipik ingilizce bilir misin sorusuna verilen orta cevabını verdim ama yok dersem tepki görürüm diye düşündüm iyi bilirim desem zor sorabilir , knock out olurum dedim.en mantıklısı orta seviye demek diye düşündüm ama yanıldım.adam peşine bize de zaten orta seviye lazım dedi :)) peşine konkordate nedir diye patlattı.bende sözleşme diye hatırlıyorum efendim dedim.başkan evet dedi.dedim biraz ipucu verin.yardım edin memetali bey gibi oldu ortamda isteğim.onlarda koptu bende koptum. iflas ile alakalı deyince hatırladım cevabını verdim ama şirket iflas edince iflas etiğine dair beyanıdır felan dedim.çok detaya indirmediler beni herhalde orta dediğim için :).
ama güldüm eğlendim şahsen alınırım inşallah istiyorum da olmazsa da sağlık olsun.herhalde en eğlenceli mülakat benimki geçmiştir.dedim bi de evliyim işsizim bir oğlum var 1.5 yaşında, biraz duygu sömürüsü yapayım dedim belki acırlar diyerekten :).başkan dedi nasıl evlendin sen bir de çocuk mu yaptın.dedim o zamanlar işim vardı.orda da güldük baya.en asık suratlı adam bile kahkaha atacaktı az daha.komisyondaki bayan da özgeçmişinde yazmış zaten dedi.kapıdan çıkınca baya güldüm hatta bina dışına çıktım gene gülüyordum.beni görenler zaten bi işkillenmiştir. bu neye gülüyor diye.
32- Muayene Alinti; hukukun kaynakları, abdulhamidin tahtta kalma suresi,en önemli özelliği, önceki padisahlardan farki, kudüs ile ilgili sözü olay, korfezlerimiz, sinir kapilarimizin oldugu iller edirndedn bir tane sinir kapisi nereye açılıyor,
33- Sabah İl Ticaret e girdim . İşletme bölümüm. Kendimi tanıttım . İŞletmenin fonksiyonlarını sordular. İlk başbakan kim dedi arkasından ilk kadın başbakan kim dedi. Orhun Kitabeleri hangi alfabe ile yazılmıştır dedi . İL ticaret memuru ne iş yapar dedi . Büyük okyanus ile atlas okyanusunu bağlayan kanalın ismini sordu bilmiyprum dedim şimdi internetten baktım panama kanalıymış. hmmmm 6 kişilerdi kötü değiller rahatlar sıkmıyorlar yardımcı oluyorlar. Hakkımızda hayırlısı inş .
Başka birisine de anayasa değişikliği ve başbakanlığı filan sormuşlar sistemi .
Valla onlar da aslında öylesine soruyor birbirlerine bakıyorlar ne soralım diye . Çok saçma yaaaa. Bir tanesi sürekli bilgisayara bakıyr hehehe o ne iş yapıyor yaa
34- Kamu yönetimi bölümüm . yerinden yönetim kuruluşları falan sordular,imf kredi derecelendirme kuruluşlarıni sordular,Komisyon çok da sert insanlar değiller sakin olursanız herşey güzel olabilir
35- Ben raporatörlükten girdim her pozisyonda farklı komisyon var bana yüksek mahkemelsri, meclis denetim yollarını, il özel idaresnin organlarını, hakem heyet başkanının nasıl seçildiğini, kararlarının baglayıcılığını sordular
36- Türkiyenin körfezleri. sınır kapıları. Kanal istanbul projesi. Yetki genişliği., bölüm yazılmamış
37- hangi takımı tutuyorsun, para politikası araçları, birden fazla başkenti olan ülke var mi, 1929 bunalimi, dolar yükselişi karşısında ithalat ve ihracat ne olur , keynesin ekonomik modelini açıkla, bölüm iktisat
38- Merhaba arkadaşlar. İktisat - bugün raportörluk mülakatına girdim. Para politikası araçları,yüksek mahkemeler,kredi derecelendirme kuruluşları, Avrasya Tüneli soruldu.
39- Mrb arkadaşlar bugün muhafaza mülakatına girdim öğleden sonra sondan 2. sıradaydım .
Mülakatlat 6 da bitti boy kilo ölçümü sözlerden hemen önce yukarıya çıkışta yapılıyor elektronik tartı ama genel olarak 2 cm eksik çıktığını söyleyebilirim beni ve çoğu kişiyi eksik ölçtü herkes konuşuyordu bunu.
4 erkek 1 bayan olmak üzere güler yüzlü üyeler karşılıyor sizi kendini tanit diye başlayıp siz konuşmayı bitirmeye yakın sorular başlıyor hepsi ayrı ayrı soruyor. Benim bölüm işletme anayasa mahkemesini görevlerini, başkanlık sistemini birde işletme defterlerini sordu. 1 kişi pc başında büyük ihtimal devletteki sizin hakkınızda ki verilere bakıyor ona göre soru soruyor. Kötü geçti iyi geçti diye kimse ayırt edemez cunki herkese güler yüzlü davranıyorlar. başka soru varsa alırım -
Bu soru isi cidden sans ya kimisine cok basit kimisine cok zor sorulmus. Hic mi uluslararasi iliskiler yada siyaset bilimi mezunu yok arkadaslar hep isletme iktisat bizede bikac ornek soru olsa
-
@mervetohum hanım geçtiğimiz dönemlerden gelen sorularla yakın sorular hatta aynı sorular sorulmuş. Forumda ilgili başlıkta ulaşabilirsiniz.
-
@Antimülakat bu basligin icinde mi yoksa baska basliktami? Cunku ben denk gelmedim takip ediyorum surekli ama
-
-
@Antimülakat bunlari gormustum yine isletme iktisat sayfa sayfa bizimkisi tek baslik sanirim bizim bolumden cok cok az kisi basvuruyor:)
-
@mervetohum olabilir merve hanım bir de belirsiz yazanlar var onların içerisinde de uluslararası ilişkiler olabilir. Buldukça atıyoruz ama ulus mezunları paylaşım konusunda da biraz cimri davranıyor olabilirler
-
Biraz önce mülakattan çıktım arkadaşlar muhafaza sorulan sorular montro anlaşması şerefiye nedir dolaylı vergiler nedir ornek maliye politikası araçları kamu harcamaları nedir ornek ver vesayet ve velayeti açıkla bölüm maliye bol şanslar.....
-
@jan hocam boy ölçüm hakkında bilgi
Verir misin
Dışarıda ölçtünüz mü aynı mi farklı mi
Boydan elenen oldu mu
1 kişi mi ölçüyor nasıl ölçüyorŞimdiden teşekkür ederim
-
Arkadaşlar benim de ilk mülakatım olduğu için soruyorum siyah takım elbise zorunluluğu yok dimi?Lacivert almayı düşünüyorum ama bi sıkıntı oluşturur mu sizce genel olarak kamuda lacivert takım elbiseye izin var mı aslında merak ettiğim bu.
-
Boy ölçümü elektronik olarak yapıylıyor arkadaşlar benim tam çıktı. Bölümüm çeko sendikalardan say beyaz yaka mavi yaka ayrımını yaptırdı senedi ittifakı sordular birde resmi gazeteyi kim çıkarır diye sordular
-
Arkadaşlar merhaba
İlk mülakatim olacağı için bilemedim kadın arkadaşlar nasıl bir kıyafetle gittiniz yada gidilmeli?
Başarılar dilerim -
@nles
Kıyafet: Koyu renk (lacivert, füme, siyah) döpiyes veya pantolon-ceket takımı temiz, beyaz ve ütülü bir gömlekle tercih edebilirsiniz. Döpiyeste etek boyunun çok kısa olmaması gerekir.
Ayakkabı: Çok yüksek topuklu olmayan (5-6cm) bir ayakkabı veya düz bir ayakkabı giyebilirsiniz. Yine koyu renk ve temiz olmalı.
Saç: Düz fönlü veya toplu saçla gelebilirsiniz. Kapalıysanız takımınızla uyumlu fazla dikkat çekmeyecek bir örtü kullanabilirsiniz.
Kısaca temiz, düzgün ve ciddi görünmeniz yetecektir. Abartıdan uzak durmanızı siyah-lacivert renklerin dışına çıkmamanızı öneririm. -
@vanim çok teşekkür ederim
-
Ceket sart mi ya sadece gomlek kumas pantalon yetmez mi?
-
@mervetohum Muhtemelen yeter fakat ceket ile daha şık ve daha resmi bir görüntüye sahip olursunuz.
-
@nles Hocam şık ve sade olmanız, takı ve makyajın abartılı olmaması öneriliyor genellikle.
-
@mscd Zorunluluk olarak herhangi bir sınırlandırma yok. Şık ve sade olmanız iyi olur hocam.
-
Anladım hocam teşekkürler tavsiye için @Phoenix
-
@mscd rica ederim hocam ne demek.