2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@Antimülakat hocam kuşku işte düşüyor insanın içine olumsuz bir durum olur mu diye düşündüm bide herkese ortalama 4 5 soru sormuşlar bana 13 soru sordular hocam bu iyi mi kötü mü ? birde ben CV yaptım sertifika falan onları koydum bu da artı olur mu bana ? sorulardan sadece 1 tanesine bilmiyorum dedim
-
@Antimülakat sonuçlardan sonra atamama mı oluyo yoksa belge tesliminden sonra mı atacağımız yer belli oluyo bilginiz var mı?
-
@uzman önce belge teslimi hocam daha sonra kura çekimi en son atama onayı ve iş başlangıç.
-
selam ve kolay gelsin başarılar herkese.
Ben Muhafaza Memuruyum. isteyen arkadaşlar bilgi almak için soru sorabilirler. -
@Lazopo mülakatınızı hatırlıyorsanız nasıldı? tüm sorulara cevap verebildiniz mi?
-
@Lazopo çalışma şartları hakkında bilgi verir misiniz?
-
@Lazopo Hocam üstteki gönderilerde de yazmıştım işi yapan biri olarak tam olarak ne yapıyorsunuz,karşılaştığınız güçlükler neler kurum içi ve diğer etkenler,bunun dışında olumlu bulduğunuz şeyler falan nelerdir bunlar hakkında tecrübelerinizi ve gözlemlerinizi yazarsanız biz muhafaza adaylarına çok faydası olur diye düşünüyorum,şimdiden teşekkürler
-
@AlpEren 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
@Lazopo mülakatınızı hatırlıyorsanız nasıldı? tüm sorulara cevap verebildiniz mi?
3 seneden fazla oldu.
hatırladığım kadarıyla 3 soru soruldu.
2si doğru birini eksik yanlış cevaplamıştım -
@uzman 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
@Lazopo çalışma şartları hakkında bilgi verir misiniz?
Muhafaza Memuru: çalışma şartları zordur. kara sınır kapısında çalışıyorsanız en zor iş sizindir.
ama denizlimanı veya havalimanında çalışıyorsanız nispeten rahattır
o artık sizin şansınıza kalmış.
silahlı memurluktur.
işiniz bulunduğunuz gümrük idaresine göre değişebilir nispeten.
sınır kapısında en zor iş yapılır malesef. -
@mscd 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
@Lazopo Hocam üstteki gönderilerde de yazmıştım işi yapan biri olarak tam olarak ne yapıyorsunuz,karşılaştığınız güçlükler neler kurum içi ve diğer etkenler,bunun dışında olumlu bulduğunuz şeyler falan nelerdir bunlar hakkında tecrübelerinizi ve gözlemlerinizi yazarsanız biz muhafaza adaylarına çok faydası olur diye düşünüyorum,şimdiden teşekkürler
Muhafaza Memuru olarak:
- Kurumiçinde "maalesef" en altta görülüyorsunuz. idareci ve diğerleri olarak.
- adli yetkiniz olmasına rağmen kurumiçinde maalesef böyle bir düzen var.
- muhafazanın bir farklı alanı olarak "kaçakçılıkla mücadele memuru" olursanız o zaman tabii saygınlık değişiyor. Tam yetkili adli personel oluyorsunuz. kaçakçılık olaylarına, fezleke, tutanaki savcıyla görüşme vs siz müdahil oluyorsunuz o zaman.
- iyi yanları ise; eğer silah seven biriyseniz çok güzel. iibf mezunu olarak silahlı kamu personeli olma şansınız oluyor. meslek aslında güzel ve özel. ancak kurum içinde malesef çeşitli zorluklar hor görmeler de mevcut.
- sonuç olarak; kamu personeli oluyorsunuz. bu devirde atanmak başlı başına büyük bi başarıdır
-
90- Arkadaşlar bu gün girdim taşra için maliye bölümü
Özgeçmiş üzerinden sordular
Maliye nedir
Maliye gelir ve giderleri nelerdir
AB ye girmek isteyenler nereye başvurur
AB nin merkezi neresi
Vergi mükellefi ve sorumlusu kimdir aralarında fark var mı
2015 dış ticaret dış ticaret rakamları
Hatırladığım bunlar.
Komisyon çok iyi güler yüzlü91- Bugun girdim arkadaslar komisyon rahat evet kasmanizagerek yok bolum kamu yonetimi cumhurbaskani aday olabilir misin sen vali olarak atayabilir miyiz seni bursa ne zaman baskrnt oldu osmanlinin kurulusu ne zaman nerede istanbul kim zamaninda baskent oldu istanbulun eski adi ne meclisin gorevleri bikac tanede kopru sordular
92- Taşra memurluk için girdim. Kendimi tanittiktan sonra aileyle ilgili sorular alan sorularinin icinde ara ara soruldu yani tam cevaplarken cevap bitmeden..dikkat kontrolü icin heralde. Bölüm işletme ama yerel yönetimlerden yl yapıyorum dedim ve ozaman bize akademik bir sekilde yerel yönetimlerden bahset dediler sonra cevapladikca idare organlarina kadar 4 soru falan geldi en son köy idaresini sormuslardi. Birde mgk uyelerini ve gundemi kim belirler soruldu. Bunun disinda neden gumruk neden memurluk gibi sorularda yoneltildi. Bekledigimden rahattim heralde onlarin sicak davranislarida olabilir. Herkes icin hayirlisi olsun ve yeni gireceklere basarilar diliyorum.
93- Ben de yeni ciktim mulakattan arkadaslar oncelikle komisyon guleryuzluydu bir kisi haric. Bana iktisat nedir . MillleTvekilligin meclis karari olmadan dusme halleri. Meclis baskaninin gorevlerini sordular. Ailemle ilgili detayli bilgi evlilik nisanlilik durumlari var mi ya da olcak mi diye detaylica sordular
94- rkadaşlar çıktım bnde mülakattan inanın sorulan soruların zerre önemi yok gbi hissediyorum sanki öylesine beni konyşturdular gbi geldi iyi mi gecti kötü mü kestiremiyorum bile alanım ile ilgili soru sorulmadı nehirler dağlar meclis başkanı TBMM görevleri tatzındaydı sorular değişikti yani zaten alınacaklar belli de bizi de öylesine çağırmışlar gbi hissettim blmiyorum
95- arkadaşlar bende bugün girdim taşra mülakatına bölüm ekonometri.bana alanla ilgili bişi sormadılar .
milli güvenlik kurulu üyeleri
bm yeni sekreteri
93 harbi
takvimler başlangıçları
2023 vizyonu hedefleri bu hedeflerdeki ihracat gsyhi rakamlarını
meclis başkanının görevleri yetkileri hatırladıklarım aklıma gelince yazarım yine hayırlısı olsun hakkımızda96- Arkadaşlar ben de sabah oturumunda idim; kendimi tanıttım sonrasında aile ile ilgili detaylı sorular soruldu.nasıl geçtiğini pek anlamadım ama bana sorulan sorular; lorenz eğrisi, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan yollar, cevaplar içerisinde Boğaziçi köprüsü dedim Boğaziçi'nin ismi değişti mi? Diye soruldu.bursada okuduğum İçin Bursa ne zaman fethedildi,hangi padişah döneminde,hangi yıllarda başkentlik yaptı? Şeklindeydi.hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
97- Arkadaşlar öncelikle herkese başarılar. Benim bölümüm uluslararası ilişkiler, bugün sabah girdim mülakata, kurul gayet iyi sıkıştığımda yardımcı oldular, bilmediğiniz soruya kesinlikle sallama yanıtlar vermeyin bilmiyorum deyip geçin. Sorulara gelince:
1- Serbest bölge ( TR'deki serbest bölgeleri say, istihdama katkıları)
2- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı
3- Kapitülasyonlar
4- Davos98- Bugün 14.00da girdim taşra memurluğu için girdim bölüm yonetim bilişim sistemleri.Komisyon rahattı baya özgeçmiş üzerinde konuştuk sonra sorulara geçtik.
1.işletmelerin muhasebesi ile ahiretin muhasebesini karşılaştır.
2.sevap ve günah defterlerini tutan melekler ve kaç taneler.
3.hukukun kaynaklarını say.
4.tüzük mü üstte yönetmelik mi.
5. Senin universiten yonetmelik çıkarır mi çıkarıyorsa neden ve inceledin mi yönetmeliğini
6.yazılı kaynaklardan hangisi resmi gazetede yayinlanir ve resmi gazeteyi kim çıkarır.99- Arkadaşlar bende bugün taşra mülakatına girdim. soru içinde soru sorurak toplamda 14 soru sordular sadece 1 tane bilemedim güzel gecti gibi.bölümüm işletme sorular:
İşletmenin fonksiyonları
Stok yönetimi
Bm, avrupa birliği, natoya üye olan son devlet
Hicri takvim miladi takvim karşılaştırma
Belçikanın başkenti
2018 dünya kupası nerede
2020 de ne düzenlecek100- Merhabalar arkadaşlar ben 26 aralıkta mülakata girdim.1. sınıf tacirlerin tutması gereken defterler nelerdir? tacir olmanın yükümlülükleri nelerdir? muhasebe hesap kaydını ve hesabın kodlarını ayrıca bu kaydı nereye kaydettiğimi ve sonrasında nereye kaydedileceği? servet ve dolaylı vergiler nelerdir? insan kaynakları yönetimi görevi? 50 liranın üzerinde kimin olduğunu? son olarak da dar anlamda bağımsız denetçi kimdir?
101- Arkadaşıma sorulan sorular:
-kamu hizmetlerinin gördürülme usulleri
-alkol ve uyuşturucu alanın sorumluluğu var mı
-sağır ve dilsizlerin cezai sorumlulukları nasıl
-tekzip nedir
-tebriz nerede
-ridaniye savaşı
Bölüm sbky-muhafaza alinti102- Bugün muhafaza memurluğu için mülakata girdim.Bölümüm işletme.Bana daha çok alan bilgisi sordular.
Kesin mizan nedir?
Gelir tablosu ve bilanço hakkında bilgi
Nazım hesaplar hakkında bilgi
Gelir vergisi
Düyun-u Umumiye dairesi
İstisnai memurluklara örnek ver.103- Arkadaşlar Merhaba. Muhafaza mülakatından az önce çıktım. Komisyon çok iyi ve çok yardımcı oluyorlar. Bana hep tarih sordular. Yavuz Sultan Selim i sordular. İşletmenin giderleri nelerdir onları sordular. Hepimiz için hayırlı ne ise o olsun.
104- Arkadaşlar bende buradaki sorulara bakmıştım. Şimdi mülakattan çıktım soru paylaşmak sırası bana geldi. Taşra memurluğu için girdim. Bölümüm kamu yönetimi . Sorularım
1- vali ve kaymakamı karşılaştır?
2- belediye meclisini kim fes edebilir?
3- azerbeycan kaç yılında kim tarafından bağımsız olmuştur? Dilsiz haritadan azerbaycanı göster?
4- birkaç gümrük kapısını say. ?
5 - ıstisnai memurları say ? Alinti105- Arkadaslar tasra memur mulakatindan ciktim dunya ticaret örgütünü, nato ya uye olan en son ulke, isletmenin tutmasi gereken defterler sordular cok soru sormadilar hakkimizda hayirlisi olsun alinti
106- Siyaset bilimi kamu yönetimi /muhafaza
1-gün niçin 30 saat değilde 24 saat ?
2-jakobenizim
3-fetret devrini anlat
4-tr de kaç tane Ereğli var
5-sinir kapılarını say
6-muhafaza memuru ne is yapar ali ti107- Muhafaza memurluğu/maliye
1- enflasyonla mücadeleyi maliye politikasıyla açıkla
2- vergi kaçakçılığı nedir nasıl yapılır
3- darül eytam nedir
4- darül fünun nedir
5- Türkiyedeki körfezleri say108- Muayene mülakatına girdim.Bana sorulan sorular:
1-İnterpol
2-İthal ikameci sanayileşme
3-Giffen paradoksu
4-Para politikası araçları
5-Faizleri düşürmek için ne yaparsın.109- Saat tam 12:30'da girdim ve benden sonra kalan 4 kişiyi öğleden sonraya kaydırdılar. Cuma namazı olduğu için benim mülakat çok aceleye geldi ne olduğunu anlamadım bile. Kendimi hiç iyi ifade edemedim, adeta zamana karşı yarıştım. Sorulara gelirsek istisnai memurluk, chicago okulu, mohaç muharebesi, izmir iktisat kongresi ve haritadan üç ülkenin (mısır, hindistan ve danimarka) yeri soruldu. Bölüm skby.
110- Bölümüm Kamu Yönetimi.Mülakata dün girdim.Bana alan sorusu olarak muhtar olma şartlarını sordular.Türkiye'nin sınır kapılarını saydırdılar.Bunların nereye açıkldıklarını sordular.Mudanyadan sonra ne olduğunu sordular.Lozan da bizi kim temsil etti, görüşülen konular, boğazlar nasıl çözümlendi, misakı milli ile ilgili alınan kararlar.Hatay ve Musul'u.Aslında Mudanya sorusundan sonra cevaplarımdan soru çıkararak devam ettiler.
111- Arkadaşlar bugün muhafaza memurluğu için mülakata girdim bolumum işletme.Oncelikle kendinizi fazla sikmayin oradaki görevliler gerçekten yardımcı oluyor komisyonda öyle takildıginız yerlerde onlar kendileri yardımcı oluyor.Bana sorulan sorular şunlar?
1-Tse nedir, ne belgesi verir, açıkla.
2-Marka tescili ile ilgili bir soru geldi.
3-Kıbrıs barış harekatı ile ilgili bilgi vermemi istediler
4-Seçimlerden önce görevden ayrılan bakanlar hangileridir?112- Bugün sabah grubunda sona kaldım hızlı sorup hızlı cevap aldılar diyebilirim hatta sürekli hızlı olmamı istediler neyse bolumum iktisat sorular: ikame-tamamlayici mal , asyaa Avrupa birbirine bağlayan neler, yavuz sultan selim katkısı ne gibi bir soruydu halifelikten bahsettim. Bir iktisat tanımı okundu bu neyin tanimi diye soruldu. Bilemedim. Genel olarak iyi geçti ama pek onemsemediler gibi hissettim. Önümde harita vardı ama sormadilar. Sabah çok erken gittim biraz heyecanliydim ama içeri girdiğinizde pek bi şey hissetmiyorsunuz ( bana öyle oldu en azından) herkesin hakkında hayırlısı arkadaşlar inşallah gonlunuzce olur.
113- Bugün taşra memurluk için mülakata girdim. Bolumum Uluslararası Ticaret. Hatırladığım sorular " Dil seviyen ne Turkiye deki adli idari kolluklar neler Mehmet Akif Ersoy kim İstiklal marsi kac kita kac misra dogu ve guney sınır kapılarımızı say,merkantalizm nedir. Doguda guneydoguda calisabilecek misin? Ailenden ayri yaşadin mi? Baskanlik sistemi hakkinda ne düşünüyorsun gibiydi. Sanırım birkaç soru daha vardı ama bunlari hatirlayabildim.
-
@Lazopo yeni başlayan birisi için maaşlar ne kadar? Bide çalışan yere göremi çalışma saatleri değişiklik gösteriyo ?
-
@Lazopo teşekkürler hocam
-
@uzman 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
@Lazopo yeni başlayan birisi için maaşlar ne kadar? Bide çalışan yere göremi çalışma saatleri değişiklik gösteriyo ?
maaş 3200 liradan fazla ilk başlayana.
çalışma saatiniz görev yerinize göre değişiyor
maaşınız da görev yerine göre artabiliyor
ama nöbet usulü çalışılıyor. yani bazı yerlerde 12 saat çalışıp 24 saat izin. bazen de 24 saat iş 24 saat izin gibi. -
@Antimülakat hocam ben muayene memurluğu mülakatına girmiştim hatırlarsanız. evli çocuklu olduğumdan dolayı merkezi tercih yaptım puanım 86,90. Kadrolar az diyerek nasıl olsa gelmez diyordum ama bizim milletin işi belli olmaz olur da hem gümrük hem merkezi atama olursa.merkeziden feragat etme durumum var mıdır.muayene memurluğunu çok istiyorum ama olmama gibi bir durum da söz konusu.
başka bir forumda birisi dpb ye sormuş ikisinden birisini seçebilirsiniz demişler ama tarihleri denk mi gelir nasıl olur.yanlış bir işlemde kpss puan yanıyor felan dediler.Detay verebilir misiniz bilginiz var ise.
-
@Lazopo hocam kuruma memur olarak girsek daha sonra daha sonra a kadro memurluga geçiş olmama gibi bi durum var mı? Muvaffakiyet veriliyor mu denk geldiniz mi daha önce ? Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
-
@uzman a gurubuna geçişte hiçbir b grubu kadro muvaffakat vermiyorum diyemez.
-
@zaknafein kardeşim merkezi atama onayın gelse bile senden atandığın kurumun belge istemesi minimum olarak 1 ay sonra, belgeleri teslim etmemen gerekiyor. Teslim edersen gümrük muvafakat isteyecektir. Başka türlü tercih yaptın sen o yüzden seni almıyoruz gibi bir şey söz konusu değil. Bu bir hak ve bunu kullandın hepsi bu, idare herhangi bir düzenleme ile kişi hak ve hürriyetlerini durduramaz ve sınırlayamaz. O anlamda, atandığın kuruma belgelerini teslim etmediğin sürece herhangi bir yere başlamış sayılmıyorsun. B kadroya bir yere puanın geldiğinde önce atama onayın yayımlanıyor daha sonra belge teslimi. Atama onayın yayımlandı, belge teslimi yapmaz isen resmi olarak başlamış sayılmıyorsun ve hakkından feragat etmiş oluyorsun. Böyle bir durumda gümrüğe güle oynaya başlayabilirsin.
-
@zaknafein A grubuna geçişte meslek farklı gözetmeksizin verirler hocam. Hiçbir problem yaşamazsınız.
-
ben muayene çok istiyorum ama evliyim çoluk çocuk ve aile baskısı yüzünden mecbur çevre illeri yazdım ama muayene kazanırda gümüşhane üniversitesi memurluğunuda kazanırsam ve bu sebepten muayeneyi kaçırırsam çok ama çok üzülürüm.feragat etmek için belgeleri teslim edip peşine feragat dilekçesi verin diyor dbp sitesinde ve atamanın yapılmamış olması şartını koyuyor.belgeleri teslim etmezsem kpss puanı yanıyor feragat edersem de 1 sene o puanı kullanamıyormuşum.yazılan o benim size sormak istediğim dbp yi aramışlar istediğinizi seçersiniz demiş adam ama nasıl olacak yarın merkezi atama açıklansa peşine hemen belge istediler mesela ben de vermedim belgeleri.o zaman gümrük kazansam bile atamam olmazmı ?