2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@rlg henüz yok diye biliyorum. Bugün siteye girip bakma fırsatım olmadı.
-
Arkadaşlar bir arkadaşımla gitsek falan orda bekleyebilecegim bir yrr var mi mülakati . Bakanligi cevresini falan hic bilmiyorum da
-
@nles etrafinda cafe falan yok ama iceri aliyorlar zaten icerde bekleyebilirsiniz
-
@nles girişte koltuklar var, yakınınızla girebilirsiniz. Mülakat için 5.kata götürülüyorsunuz siz, yakınınız aşağıda bekleyebilir. Başarılar
-
Mülakat giderken ne götürülüyor
-
@ktkyasin sadece nufus cuzdanini istiyorlar
-
55- Bugün sabah grubunda sona kaldım hızlı sorup hızlı cevap aldılar diyebilirim hatta sürekli hızlı olmamı istediler neyse bolumum iktisat sorular: ikame-tamamlayici mal , asyaa Avrupa birbirine bağlayan neler, yavuz sultan selim katkısı ne gibi bir soruydu halifelikten bahsettim. Bir iktisat tanımı okundu bu neyin tanimi diye soruldu. Bilemedim. Genel olarak iyi geçti ama pek onemsemediler gibi hissettim. Önümde harita vardı ama sormadilar. Sabah çok erken gittim biraz heyecanliydim ama içeri girdiğinizde pek bi şey hissetmiyorsunuz ( bana öyle oldu en azından) herkesin hakkında hayırlısı arkadaşlar inşallah gonlunuzce olur.
56- Kendisine havale edilen ; kanun mevzuat ve yönetmeliğe uygun olarak gerekli işleri yapar, gerektiğinde evrakların raportörlüğünü yapar, işlemi biten evrakları dosyada muhafaza eder aynı zamanda dosyaların saklanmasından sorumludur.'
57- Bende de çok yok arkdaşların söyledikleri var sadece ihbar, tazminatı ,kıdem tazminat ,işsizlik ,grev ,sendika ,işçi sendikaları kamu sendikaları ,ILO, haklı nedenle fesih genelde bunların tanımı sorulmuş bu yılda geçen yılda sizin mülakat ne xaman soruları paylaşırsanız çok sevinirim
58- Bugün taşra memurluk için mülakata girdim. Bolumum Uluslararası Ticaret. Hatırladığım sorular " Dil seviyen ne Turkiye deki adli idari kolluklar neler Mehmet Akif Ersoy kim İstiklal marsi kac kita kac misra dogu ve guney sınır kapılarımızı say,merkantalizm nedir. Doguda guneydoguda calisabilecek misin? Ailenden ayri yaşadin mi? Baskanlik sistemi hakkinda ne düşünüyorsun gibiydi. Sanırım birkaç soru daha vardı ama bunlari hatirlayabildim.
59- Bölümüm ile ilgili sordular birşeyler söyledim. İsrail i haritada sordular bilememişim onu da, ama İsrail neden gündemde dediler, ilk yerli füze, kolluk kuvvetleri, neden sağlık bakanlığına başvurmuyorsun vs. İstediğim gibi olmadı %50deyim :kötü:
60- Bugün taşra mülakatına girdim, bölüm Sbky. Sorular şöyle:
Prens kitabının yazarı kimdir?
İspanya'nın yerini gösterebilir misin?
İspanya'da kurulan İslam devletinin adı nedir?
Bu devletin başkentinin adı?
Uluslararası alanda ödül alan ilk filmimiz hangisidir?
Boğazlar ilk hangi sözleşmeyle uluslararası bir statü kazandı?
İzmir fuarının ilk adı? Ne zaman açıldı?
Şangay işbirliği örgütünü anlat
Özbekistan ve Kazakistan'ın yerini gösterebilir misin?
Doğudaki sınır kapılarımız nelerdir?61- Arkadaşlar Eşim bugün Taşra için mülakata girdi.Bölüm İşletme.Kendini tanıt/Başkanlık sistemi/Bütçe nedir nasıl hazırlanır/Anayasa değişikliği 21 madde varya o işte/İşletme nedir/Bilanço nedir/Cumhurbaşkanının söylediği dünya 5 den büyütür sözü bunları sormuşlar.ALLAH Emek harcayıp isteyen herkese nasip etsin.ALLAH yardımcımız olsun
62- Bugun tasra mulakatina girdim. Bolum isletme. Sorularim Bilanco, gelir tablosu, isletmenin fonksiyonlari,donen varlik, duran varlik, komsu ulkeler,dogudaki sinir kapilari ve buralarda calisirmisin, nahcivanin azerbeycanla ilgisi var mi, kurucusu kim, ankara savasi. Hatirladiklarim bunlar.herkese basarilar..
63- Az önce çıktım mulakattan beni sanki zorladılar gibime geldi . Şebi aruz törenleri neyle ilgili ve nerde yapılıyor, İlk yerli füze , gelir tablosu, bilanço,devlet denetleme kurulu nereleri denetleyemez, gumruge girersen ne iş yapacağını biliyor musun gibisinden sorular sordular. Herkese başarılar ali tidir
64- Bugün taşra için girdim .sorduk ca sordular . seçimden önce çekilen bakanlar ve neden? Asyayi avrupaya bağlantılar söyle ?cevap verdim yavuz mu fatih mi önce tahta geçti. Osmanlı'da ilk büyük toprak kaybı. ilk mayına dayanıklı tank ilk füze projesi. Hasan Harakani . Kıbrıs görüşmeleri nedir niye nerde bunlar hatırladığım şimdilik . şoka girdim bölüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi
65- Taşra-işletme
Sorular(memleket konya)
1-şebi arus(mevlana)
2-2016 islam dünyasi başkenti(konya)
3-dogal göl olmayan bölgemiz
4-Avrupa Birligi üyeligi icin nereye basvurulur.
5-doguda calisir misin
6-bilanço, dönen varlik ,duran varlik66- Dün 14 grubundaydim Muhafaza icin bölümüm İktisat. Para politikası araçları ? Disponibilite açıkla ? Reeskont oranı ? Kanuni karşılık oranı ? Yuksek mahkemeler ? Resmi gazeteyi kim çıkartır ? Açık piyasa işlemleri ? Kore savaşı ve tarihi ? Doğu batı bloku ? bu bloklar arasındaki gerilimin adı ? Herkese kolay gelsin verdiğiniz cevaplar bir sonraki sorunuzu belirliyor.
67- Muhafa sağlık yönetimi+işletme mezunuyum
Bölümümü bilmiyorlarmış iki yıllık mı diye sordular
Tacir ve yükümlülükleri?
Merkezden yönetim?
Mudanya ant ile ilgili ne biliyorsun?
Lozan? Montrö ?
Batum ne zaman çıktı elimizden?
Musul'daki sorun neydi?
15 Temmuz'da ne oldu?
Rus büyükelçisi sence neden öldürüldü?
Bölümü bilmedikleri için alandan soramadılar benim gibi sağlık yönetimi varsa rahat olsun.68- Muhafaza mülakatına girdim.. Komisyon iyidi biri hariç çok zorladı...boy konusunda ise aynı çıktı boyum...
1-istiklal marşı hakkında genel bilgi soruldu bir kıta söyledi onu yorumlamamı istedi verdiğim cevabı beğenmedi bilgisayarın başındaki kişi...
2-ILO örgütü
3-ulaslararası kuruluşlar
4-D8
5-üretim faktörleri
6- hatırlayamadım şuan69- Muhafaza mülakatına girdim. Komisyon 3 kişiydi 2 erkek 1 bayan . bölümüm sbky. Gelen sorular
- Rus büyük elçisinin öldürülmesini siyaset bilimi açısından ele al
- bering boğazı nerdedir.
- Jakobenlerin amacını anlatan söz nedir
- mudanya ateşkes antlaşması anlat sonrasında neler oldu biraz bahset dediler.
Genel olarak iyi geçti ama jakobenler sorusu beni şaşırttı biraz :d benden sonra gireceklere başarılar dilerim
70- muhafaza için mülakata girdim ve bölümüm iktisat. öncelikle bugün sadece 7 kişi gelmedi(sondan 4. olduğum için eminim) herkese bölümüyle ilgili sorular soruldu. Bana ekonominin başındasın ve ülkede para dönmüyor.Para politikalarını kullanarak ülkeyi istihdama nasıl getirirsin dendi. Lorenz eğrisi(gini katsayısını da açıklattılar) ve kanunsuz emir(konusu suç olursa ne olur dediler birde) diğer sorularımdı. yani soru içinde soru sordular. Şükür hepsini bildim. Komisyon rahattı ve yardımcı olmaya çalıştılar.
71- Merkez memurluk için girdim. 9 dakika surdu. 10 soru sordular.bölüm uluslar.
Dünya beşten büyüktür ne demek
Bm anlat. Bm başkenti.
Haritada 3 yer sordular.
Brexit nedir bunları hatırlıyorum. Hakkımızda hayırlısı72- Bugün merkez memurluk için girdim mülakata. Komisyon çok tatlı insanlardan oluşuyor. Bölüm işletme. İşletme fonksiyonları, bütçe, anayasa değişikliğinden geldi sorular. Samimi sıcak insanlar, bir kişi bilgisayar başında. Umarım gerçekten hayırlı olanlar kazanır. Herkesin gönlüne göre olsun
73- erhaba arkadaslar bugün merkez için mülakata girdim bölümün işletme sorular vergide 4T süreci, bilanço, fed , geçen gün uzaya bir şey gönderdik biliyor musun dediler göktürk dedim. Tanım yaptı bu ne dedi yatay büyüme dedim vergi nedir gibi bir şey sordu. Bilemediğm iki soru vardı birini hatırlamıyorum bile diğeri ilk milli füze nedir dedi hatırlamıyorum dedim. Hayirlisi olsun nedense içimde bi umut yok
74- Bugün merkez memurluğu mülakatına girdim. Bölüm işletme. Sohbet havasında geçti. Söylediğim şeylere göre sorular şekillendi. Kendini tanıtma aile falan... Sorularım da bilanço, varlıklar, AB'ye üyelik için nereye başvurulur, haritada yer gösterme , gümrük ne iş yapar. Umarım hakkımızda hayırlısı olsun.
75- Merkez memurluk için girdim bölüm işletme stok yöntemleri nedir acıkla karadenize dökülen akarsular miras listesine en son giren yerler hizmetle ilgili bi soru onu anlayamadım herkese başarılar
76- Merkez memur mulakatindan çıktım. Artan oranlı vergi, memur olursan senden ne vergisi alınacak, haritada ispanya nin yerini göster, İspanyada kurulan islam devleti ve AB ile ilgili bir anlaşma sordular adını hatırlamıyorum bilmiyordum çünkü. Herkese başarılar
77- Dün muhafaza mülakatından çıktım arkadaşlar grev nedir üç büyük işçi sendikası memur sendikaları bm yle alakalı bilgi yaş ve mgk ya kim başkanlık eder ikinci dünya savaşına resmiyette katıldık mı cumhurbaşkanı yokken tbmmye kim başkanlık eder kendini tanıt demediler direk kendileri sormaya başladılar kaçta mezun oldun annen baban kardeşlerin vs diye. çok sıkmadılar bilmeseniz bile konuyla alakalı iyi kötü konuşursanız daha rahat geçiyo
78- Merkez memurluk sınavından cıktım. kamu yonetımı mezunuyum komısyon gayet rahattı ve heyecanınızı yatıstırmaya calısıyorlar. sorulara gelınce once kendını tanıtma, neden gumruk bakanlıgını ıstıyorsun, hemen akabınde anayasaya gore ıdarenın erklerı ve bunları acıkla, karadenız ekonomık ısbırlıgı orgutu uyelerı ve amacı, dunyadakı ılk yazılı anayasa, bır de harıtada yer gosterdım. son olarak da gumruk bakanı kımdır.sorularım bu kadardı herkese basarılar
79- Bende raportör mülakatına girdim ve kesinlikle sorulara dogru cevap vermen bi ölcüt değil hatta bence hiç önemi yok orda önemli olan kendini nasıl ifade ettigin durusun konusma tarzın o yüzden soruları bilemezsem tedirginliğinde girmemeni tavsiye ederim.ciddi olmak için çok kasılma bence konuşmak istediğin ne varsa konus onlar zaten çok rahatlar.bunlar benim fikrim hakkımızda hayırlısı olsun ins
80- bugün muhafaza mülakatına girdim bolum iktisat .bugün son girenlerdendim 60 kişiden 17 si gelmemiş.sorularım örümcek ağı teoremi,para politikası araçları, Mohaç savaşı,doların kurunun yükselmesin ekonomimiz üzerinde ithalat ihracat ve enflasyona etkisi
81- Mulakat hazirlik surecinde buraya yazilanlardan çokça faydalandığım için teşekkür maiyetinde ben de mülkakat tecrübemi paylaşmak isterim. Az önce merkez memurluk mülkakatından çıktım.uluslararasi iliskiler mezunuyum.kendini tanıt kısmından sonra alanımla zerre alakası olmayan sorular soruldu.kredi derecelendirme kuruluşları, FED gibi sorular sordular.alanım olmadığı için vakıf değil dedim.izmirden geldiğim için ilk fuar ne zaman düzenlendi ilk Türk denizcisi kim gibi sorular soruldu.hatırlayamadım birkaç soru daha.ama sanki bilmeyeyim diye özellikle sormuşlar gibi geldi bana.oturduğunuz masada ülkere numara verilmiş avrupa afrika amerika haritalari var.yurtdışına gittiğimi söylediğimde birkac ülkenin adı soruldu.genel sıcak kanlı insanlardı komisyondakiler.bilgisayar başındaki bey hariç.cevap veremeyince suç işlemişsiniz gibi yüzünüze bakıyor.benim mülakatım 5-6 dakika kadar sürdü.herkesin o kadar sürüyor.ben pek umutlu değilim torpilim de yok.hayırlısı artık.herkese başarılar...
82- Bende bugün il ticaret icin girdim son siralarda olduğumdan cok skldm biran once gelip gitmesi derdindeydim nese sira geldi komisyona mrhb dedim oturmak icin müsade isteyip oturdum ailemi kendimi tanitmami istediler ben kendimi tanittiktan sonra ailemle ilgili tekrar tekrar soru soruldu detaylara girildi sonra bölüm iktisat madem onunla alakali soralım dediler karşılaştırmalı üstünlük teorisi hakkinda bilgin varmi denildi bende açıklamalıi ornekli detaylica anlattim sonra marjinal ikame orani onuda yanitladm sonra oecd yi sordular cok iyi bildigm halde oana bilmiyorum dedim aslinda bildigimi söylemek istedim ama bian ikilem yasaynca soleyemedm daha sonra hicri takvim baslangici hicret oldugunu tarihini belirttim hicreti biraz açtım daha sonra kendi saat dilimine gecen ülke cvp verdim onada kisacasi genel olarak ben zorlanmadm iyiydi gayet seri net kinusmaya çalıştım çıkarken de tşk ettiler bende tsk ettim iyi çalışmalar diledim gulumsediler yeniden tsk ettiler bende çıktım
83- Bölüm maliye il ticaretten girdim. Karşılaştırmalı üstünlük teorisi kendi saat dilimine geçen ülke bütçe ne zaman yürürlüğe girer ilk dünya kupası nerde yapıldı başkasına şampiyonunu sormuşlar(ikisinin cvbi Uruguay) OECD , OPEC
84- Ozgecmisimden sordu mezun olduktan sonra ne yaptın dedi. Enflasyonla alakalı birdir soru sordu bi güncel soru sordu ama hatırlamıyorum onu. Niye istiyorsun zor bir meslek gibi birşey sordular bide para politikası ile bişiler soruldu galiba çok flu herşey şuanda teşekkürler çıkabilirsin dediler. Güler yüzlülerdi. Bende ufaktan espri katmış olabilirim ozgecmis sorusuna cvbm la. Nese çıktım boyumu ölçen beyden suyumu aldım içtim iki ara da bi dere bekleyenlere mülakatı özetlerken beni aşağıya doğru yönlendirdiler
85- Arkadaşlar il ticaret mulakatina girdim bugün bölümüm maliye deflasyon stagflasyon develuasyon fed ne iş yapar Osmanlı rus savasi ve dört bölgeye sınırı olan ilimizi sordular
86- muhafaza sorulan sorular montro anlaşması şerefiye nedir dolaylı vergiler nedir ornek maliye politikası araçları kamu harcamaları nedir ornek ver vesayet ve velayeti açıkla bölüm maliye bol şanslar
87- ölümüm kamu yönetimi bu sabah il ticaret için mülakata girdim sabah ki gruptan en az 8 kişi gelmemişti. Gelelim sorulara anayasa değişikliği nasıl olur, ohal nedenleri, gabin nedir, yüksek mahkemeler, idari vesayet nedir ve örnek vermemi de istediler, ilk miili savaş tankımızı mı ne sordular ama bilemediğim için aklımda bile kalmamış o soru :koptum: bi de özellikle sordukları il ticaret müdürlüğü ne iş yapar sorusuydu
88- Arkadaslar il ticaretten ciktm bende komisyon hic yardimci olmaya calismadi soylenen gibi sicak degillerdi soru sormak icin soruyolar gibi geldi idari vesayet 93 harbi merkez teskilati baskanlik sisteminden sorular geldi.herkesin dedigi gibi herkes kotu cikti mulakattan
89- Bölümüm kamu yönetimi.
Çok ilginç sorularla karşılaştım. Ailemi tanıttıktan sonra şu soruları sordular;
1- Kamu gelirleri nelerdir? Parafiskal gelir ve şerefiyeyi açıkla.
2- Mohaç meydan muharebesinin önemi nedir? Kimler arasında yapılmıştır? Nerede yapılmıştır?
3- Ankara Savaşı hakkında bilgi ver?
4- Siyaset bilimi nedir? Ortadoğu'daki gelişmeleri siyaset bilimi çerçevesinde nasıl yorumlarsın?
5- Suriye'de hangi güçler savaşıyor? (YPG, IŞİD, Esed rejim güçleri, ÖSO)
6- Manisalı olduğumu söyleyince Manisa Tarzanının ismini sordular
7- Manisa mesir şenliklerinde Hafsa Sultan'ın önemine vurgu yaptıktan sonra Hafsa Sultan hangi padişahın annesidir dediler?Genel olarak komisyon ılımlıydı. Yardımcı olmaya çalıştılar ancak Anayasa, İdare, sınır kapıları, harita bilgisi vs. soruları bekliyordum biraz afalladım.
-
Arkadaşlar merhaba mülakatlara genel olarak kırmızı renk kravatla mı gidiliyor?Bir kıyafet zorunluluğu olmadığını biliyorum fakat genele uymanın en iyisi olacağını düşünüyorum ilk mülakatım olacağından da pek bir bilgim yok açıkçası böyle birşey var mı gerçekten?
-
@mscd hocam öyle bir zorunluluk yok ama İçişleri Bakanlığı mülakatlarında öyle bir teamül var. Bana sorarsanız da kırmızı güzel bir kravat meseleyi ne kadar önemsediğinizi göstermesi açısından güzel duruyor. Takım elbiseniz ile uyumlu ise kırmızı iyidir hocam
-
@Antimülakat Takım elbiseyi siyah aldım hocam onda da farklı bir teammül yoktur umarım,kravatı farklı almıştım ama bir tane de kırmızı almış olurum artık.Ben de teammüllere uyarak en azından ciddiyet ve farkındalığın olduğunu belirtmek istiyorum zaten.Ben mülakat sorularının çok belirleyici olduğunu düşünmüyorum,5 dakikada kimsenin bilgisini ölçemeyeceklerinin onlar da farkındadır tahminimce ve cevabınız içinde çok teşekkürler bu arada.
-
Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler forum ekibine de teşekkürleri bir borç bilirim fakat benim çok iyi geçtiği söylenemez bölümüm iktisat gümrük birliği ve serbest ticaret bölgeleriyle alakalı bi soru soruldu ardından 5 ocak kararnameleri ne dediler 1980 de kim Cumhurbaşkanı kim Başbakan müsteşar kim gibi sorular adriyatik denizi nerde rahatlatmaya çalışan bi komisyondan ziyade üstüne gelen ve alaycı yaklaşan bi komisyon vardı elimden geldiğince sorulara cevap da verdim ama malesef sürekli bi açık arayan komisyon vardı parafiskal gelirlerin ismini heyecandan parafiksal diyince birisi bana ismini bilmediğin kelimeleri kullanma dedi ismini gayet bildiğimi ve heyecamdan olduğunu dedim ve parafiskal geliri açıkladım ama dönüp yüzüme bakmadı ilk defa mülakata girdim kötü bi tecrübe oldu neden oldu nasıl oldu tek bir fikrim Yok mülakata girecek arkadaşlara Allah yardımcısı olsun
-
@ekonomikus kazandığın haberini ilk buraya yazacaksın gibi bir his doğdu içime geçmiş olsun:)
-
@Antimülakat kötü bi ilk tecrübe oldu benim için hayırlısı diyelim ama neden oldu inanın bilmiyorum son saatlere denk gelmiştim ve komisyonda belki onun yorgunluğu vardı ama maalesef size de hazırlık sürecinde yaptığınız paylaşımlar için teşekkür ederim Yeni mülakatlarda görüşmek üzere benim için bu defter kapanmış gibi iyi akşamlar diliyorum
-
@ekonomikus hocam ben ciddiyim kazanma ihtimaliniz yüksek. Gtb de kesinlik arz etmesede ekstra zorladıklari adayın kazanma ihtimali yüksek oluyor. Umarım olumlu netice alırsınız.
-
@Antimülakat bakalım artık inşallah diyelim kazandırsam ilk size söylicem ama
-
@ekonomikus. Kardeş bende iktisatcıyim ayni şeyler bana da oldu alancı deyince zorladilar sanki tarih sorularini soran benim sormama gerek bile yok ben sormuyacagim filan dedi zaten moralim bozuldu birde andronet ne dediler bilen varsa da solesin nete yazinca androit geliyor diger arkadslara bakani sormuslar adamlara şaka gibi .
-
bugün herkese ya çaldıran ya ridaniyeyi sordular.
-
hocam şubattan önce açıklanmaz diyorlar. yorumunuz nedir.
-
Arkadaşlar bende ptesi günü mülakata girdim.üyeliğim yoktu telefonumda buna müsait değil o yüzden eve bilgisayarımın başına geçince direk üyelik alıp yazıyorum.Sorular; marjinal ikame haddi,dış ticaret politikası araçları(Çok geniş bi tanım ama kitapta yazanı istiyorlar benimde bakanlık binasından çıkınca aklıma geldi xD),20 ocak kararları , adriatik deniziyle son vuruşu yaptılar.Dış ticaret politikalarına bilmiyorum deyince sen iktisatçısın nasıl bilmiyorsun dediler.O an yaşadığım şokla adriatik denizini sorup combonun son vuruşunu yaptılar.Bende sonbaharda süzülen bir yaprak gibi amasızca süzülüp gittim.Kendime gelmem taksicinin adriatik denizini sordular abi ye cevabından sonra geldi tokat çoruh dedeydin yeğen ehehehehehhe :D.Herkese başarılar arkadaşlar benim pek umudum yok ama umarım yazdıklarımın size yararı olur.
-
@zaknafein bende şubatta açıklayacakları düşüncesindeyim