2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
2016/2 GTB B KADRO AÇIKTAN ALIM MÜLAKATINI KONUŞUYORUZ
Sözlü Sınav Tarihleri: 12/12/2016 tarihinde başlayacak olan ve 06/01/2017 tarihinde de tamamlanacak olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin mülakatta yaşananları, komisyon üyelerinin tavırlarını ve mülakat sorularını konuşuyoruz. Mülakat sorularını paylaşmak istemeyen arkadaşlarımız, sınav atmosferinden, mülakatta yaşananlardan, komisyon üyelerinin adaylara nasıl davrandıklarından da bahsedebilirler.
Hakkınızda hayırlısı olsun, hak eden herkesin, hakkını almak için iyi bir mülakat süreci geçirmesini Tercihini Yap! ailesi olarak temenni ederiz.
-
Merhaba ben döner sermaye mülakatına giricem bu hafta da bi okulda ücretli öğretmenliğe başlıyıcam sigortam yatacak mülakatta bir sıkıntı oluşturmaz değilmi @Antimülakat
-
@hakimim_25 oluştumaz hocam, başvuru formunda bu durumdan bahsetmediyseniz bu konuya hiç değinmeyin. İşini bulmuş diye düşünmesinler.
-
Yok bahsetmedim başvuru formunda zaten yeni çıktı bu iş sigorta girişim olacak bahsetmediğimde bi sıkıntı olmazsa bahsetmeyeyim cevap verdiğiniz için teşekkür ederm @Antimülakat
-
Salı öğleden sonra muayene mülakatına gireceğim. Heyecanlanır da unutmazsam sorulanları paylaşırım.
-
mrblar gümrük mülakatına girecem bende başvuru yaparken özgeçmişi boş bıraktım bu durum bi dezavantaj yaratır mı??
-
@jan hocam neden böyle bir şey yaptınız? Ciddiye almıyormuşsunuz izlenimi yaratacaktır, az da olsa bir özgeçmiş yazsaydınız, en azından eğitimle ilgili kısımları yazabilirdiniz.
-
ekstra bişey olmadıgı için boş bıraktım egitimle ilgili bilgiler başvuru yaparken istiyolar zaten onadan boş bıraktım:( neyse olan oldu bakalım hakkımızda hayırlısı...
-
@jan yani o alanı genelde bir kaç şey için bırakıyorlar, eğitim bilgileri, sertifikalar, varsa yabancı dil, hangi okullardan mezun olduğunuz, mesleği ne için talep ettiğiniz gibilerinden örnek olarak şunu göndereyim.
-
İsmim Aslıhan Yeşim ALADAĞ
30 Eylül 1991 Afyon doğumluyum. On yaşımdan beri Ankara'da yaşıyorum. Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde 19/06/2009 tarihinde mezun oldum. Aynı yıl üniversite sınavını kazandım ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 12/06/2014 tarihinde 3.02 başarı ortalaması ile mezun oldum. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde - Yönetim Bilimi alanında halen tezli yüksek lisans yapıyorum. Tez konusu olarak: Afet Yönetimi üzerinde çalışıyorum. Babam emekli tarih öğretmeni, annem ev hanımı, ailenin tek çocuğuyum. Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve ekonomi üzerine bülten çıkaran aylık dergileri takip ediyorum. Bunlardan bir kaçı: Birikim, Forbes, Doğu Batı gibi. Üniversite yıllarında Gönüllü sosyal projeler yürüten gruplara üye olarak katılım gerçekleştirdim. Tiyatro gösterilerini izlemeyi seviyorum. MEB onaylı Bilgisayar İşletmenliği ve Diksiyon ve etkili konuşma sertifikalarına sahibim. 2015 yılı ilkbahar dönemi YDS'nin İngilizce alanında 72,5 puan aldım. Üniversite eğitimiyle kendime katmış olduğum bilgilerin İçişleri Bakanlığı mevzuatına ve teşkilat yapısına uygun olduğunu düşünerek, İçişleri Bakanlığı uzmanlık kadrosunda çalışmak istiyorum. Kariyer planlarımı, üniversitenin ilk yıllarından beri İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmak için oluşturuyorum.
-
Arkadaşlar bugün mülakata girenler neler yaşadılar anlatabilirler mi
-
Mulakata girip biseler yazmak isteyen hic mi yok ya o kadar insandan ??
-
4 ocakta girecek olan varmı?
-
Ben perşembe günü girecegim, soruları paylasirim ins.
-
@nlfr 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
Mulakata girip biseler yazmak isteyen hic mi yok ya o kadar insandan ??
Herkes rakip kardeş adam paylaşmayabilir.ben bugun gireceğim unutmazsam paylaşırım
-
1- Muayene mülakatına girdim.Güzel geçti.İktisat mezunuyum.Alan ağırlıklı soruldu.Bana sorulan sorular:
1-İnterpol hakkında bilgin var mı?
2-İthal ikameci sanayileşme
3-Giffen paradoksu
4-Para politikası araçları
5-Faizleri düşürmek için ne yaparsın.2- Evet bende girdim mülakata öncelikle kurul çok iyi ve çok sıkmıyor arkadaş, alan demiş doğru ancak herkesin bölümüne göre alan soruyorlar mesela ben kamu mezunuyum bana anayasa değişikliği nasıl olur anayasadaki temel hak ve ödevler sordular bide güncel olarak beş tane körfez ismi saymamı istediler.
3- İktisat Muayene : Bana Türkiyenin üye olduğu uluslar arası kuruluşları sordular enflasyonla mücadelede para politikasını anlat diğer soruda sen merkez bankası başkanı olsa idin ve dolar çok yüksek ne yapardın
-
4- Arkadaşlar ben dün mülakata girdim ilk tecrübem oldu nasılsa olmaz diye calismadim ama sorulara net cevap veremedigim için üzüldüm baya komisyon iyiydi daha çok tepkilerinizi ölçüyorlar ben heyacana girdim sakin olamadim sorular,. kaunsuz emir nedir
kanun dışı emir nedir
anayasa değişikliği nasıl yapılır
Türkiye nin bağlı olduğu uluslararası kuruluşlar nelerdir -
5- Dün gümrük mulakatina girdim.
Farabi kimdir
Machiavelli yi anlat
F. Taylorin işletme yönetimi hakkındaki tezi
Avrasya tüneli
Manş tüneli nerde
İstanbul bogazina alternatif yapılan Abdülhamit zamanında tasarlanmış kanal
Olağanüstü hal ile olağan hal arasındaki fark
82 darbesinden sonra seçime katılan partiler
Bölümüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi6- Arkadaşlar sabah raportörlük mülakatına girdim. Gerçekten kasmaya gerek yok komisyondakiler güleryüzlü ve hatırlayamadığım yerlerde hatırlatma amaçlı yardım da bile bulundular. Gelen çok azdı sanki ilk 20nin 10u yoktu neredeyse. 10ar kişilik gruplar halinde yukarı çıkarıldık sıranın gelmesini bekledik. En fazla 5dk sürmüştür mülakat. Bana sorulan sorulara gelince önce kendimi tanıtmamı istediler,özgeçmişten birkaç soru geldi. Alanım çok iyi değil dedim. İşletmenin fonksiyonu, borç nasıl sona erer, 2015 ithalat ihracat rakamları şimdilik bunları hatırlıyorum. Umarım hak eden yerleşir herkese kolay gelsin.
Not: foruma dün katıldım ama hazırlık sürecinde buradan çok şey öğrendim, herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış, atansalar bile. O yüzden deneyimlerini bende paylaşmak istedim -
muhafaza mülakatına giren arkadaşlar yok mu?? cuma günü bnm mülakattan çıktıktan sonra soruları yazarım arkadaşlar... bol şanslar...
-
Muayene mülakatına girdim konkordate sordu vergi türlerini sordu örnek verdikçe başka başka dedi bankalarda alınan vergiler vs onları da istedi.şirket türlerini sordu yeni TTK dan bahsetmemi istedi değişiklik vs. Adama ipucu ver dedim kurul koptu bende koptum.kim 500 milyar ister gibi bi hava oldu onlarda bi an neredeyiz oldu bende aynı şekilde.çıkışta baya güldüm millette baktı bu neye gülüyo der gibi.çıktım binadan gene gülmeye devam ettim.artık hakkımızda hayırlısı.eşimin çalıştığını benim işsizim oldugumu bir de çocuğum oldugunu söyledim.başkan sen ne ayaksın gibi baktı işsiz evlendin bi de çocuk mu yaptın gibi birşey ler dedi.dedim o zaman işim vardı.bayan da özlemişin de yazmış felan dedi.kısaxa benim mülakat tuhaf bişe geçti.kesinlikle ölçü olamaz zira onlar da Bende bişey anlamadık.herkes neredeyiz lan biz oldu.