2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
Özlemişin t9 azizliği özgeçmişinde olacak
-
@zaknafein bölüm neydi hocam
-
İşletme hocam
-
arkadaşlar ben ilk gun sabah muayene mulaktına gırdım ilk 30 dan 6 kışı gelmedi mulakata
-
@çirkin_kral Hocam sebebi ne olabilir , muayne iyi bir kadro
-
@aliveli hocam en büyük nedeni rotasyonu duyanın, kura olayını duyanın, merkezi alımla istediğim ilde az parayla da idare ederim diyenin gelmemesi. Puanı 93 başvuruyor daha sonra biraz korkudan, birazda sorumluluk istemediğinden vazgeçiyor. Merkezi alımın garanti olmasından dolayı ve istediği ilde çalışma fırsatının fazla olmasından dolayı gelmiyorlar.
-
@Antimülakat hocam 657 değişip memuriyet kolluk kuvvetlerinde kaldı mı görürler rahatlığı
-
Ankara dısından mulakata gidenler ulasımı nasil sagladiniz astiden bakanliga nasil gidebiliriz ?
-
@mervetohum bakanlık binası Eskişehiryolu üzerinde, Hacettepe Üni'den hemen önce, Danıştay'a binasına çok yakın. Aştiden kalkan otobüsün yolun karşısında bıraktığını biliyorum, tahminen giden dolmuşlarda vardır. Bunun dışında metro alternatifi var, aştiden binip Kızılayda inip aktarma ile orada veya oraya yakın bir durakta inebilirsiniz. Bir keresinde metro ile gitmiştim.
-
@Antimülakat anladim tesekkurler
-
Paylaşım olmayınca bir yerde biriksin diye sağdan soldan topluyorum. Birebir sitelerden, gruplardan bulduklarım bunlar, arkadaşlar hakkını helal etsinler. Çıkar benimkini diyen olursa hemen de çıkarırız, tekrardan haklarını helal etsinler.
7- Bende bugun girdim arkadaslar muhafaza iktisat mezunuyum 1) hangi takimi tutuyorsun 2 para politakasi araclari (api yi acikla) 3) birden fazla baskenti olan ulke var mi? 4) 1929 bunalimi 5) dolar yukselisi karsisinda ihtihalat ihracat ne olur? 6) keynesyen ekonomik modeli acikla.
8- Düsük mal nedir
2 baskenti olan ülkeler
Gelir vergisi cesitleri
Resmi gazeteyi kim cikartir
Bugunku mulakat sorularm.9- Bölümüm maliye Kuvvetler ayrılığı nedir? Resmi Gazeteyi kim çıkartır? Parafiskal gelir nedir? şerefiye nedir? Gelir vergisine tabi kazançları sayınız. Kamu hizmeti nedir? Kamu mallarının özellikleri nelerdir?
10- Arkadaslar bugun raportorluk icin mulakata girdim bolumum isletme. Cari oran net isletme sermayesi kredi derecelendirilme kuruluslari hakem heyeti ne is yapar nerelerde bulunur dumlupinar savasinin onemi hatirladiklarim bunlar basarilar dilerim herkese
11- İktisat - Raportör: Yok hocam gittik hemen aldılar 3. Sırada girdim yukarı çıkanlar arasında bana 9 soru sordular 8 ine cevap verdim. Para politikası maliye politikası ilk Türk denizci enflasyon yüksek mahkemeler ve raportör İLE ilgili sorular.
12- Dün raportörluge mülakatına girdim,bölümüm maliye bütçe türleri nelerdir parafiskal kurumlar nelerdir bütçelerini kim hazırlar bakanlıklar butcesi nerede yer alır(genel bütçe) özel butceyi kim hazırlar vergiden kacinma vergi yansimasi nedir
Birde ab ülkesi olmadığı halde euro kullanan ülke nedir diye soruldu. Evet neden raportörluk dediler, şu an çalışıyor musun dediler Kars'a atansan ne yaparsın o tarz sorular da vardı hocam13- arkadaşlar dün muayne mülakatına girdim.
Genelde vergileri sordular bana vergi türlerini örneklendirmemi istediler ama aşırı yani bi tane örnek veriyorum başka başka diyorlar.yeni TTK dan bahsetmemi istediler.konkordate yine sordular.özgeçmiş muhabbetleri o kadar bi de şirket türlerini sordular.
14- Bende bugün öğleden sonra girdim sorularım: örümcekagı teorimi mutlak üstünlükler karsılaştırmalı üstünlükler g20 2015 2016 zirvesi nerede yapıldı.bölüm iktisat raportör için girdim
15- Raportorluk icin girdim arkadaşlar sorularım işletmenin fonksiyonları bilançoyu anlat kadınlara seçilme hakkı kaç yılında verildi en uzun anayasa hangisidir il özel idarenin organlarını söyle genel olarak iyiydi umarım hak eden kazanır herkese başarılar
16- Raportörlük için girdim arkadaşlar önce kendimi tanıtmamı istediler onun üzerinden sorular sordular daha sonra neden raportörlüğü seçtiğimi sordular ve tüketici hakem heyeti ne iş yapar kaç kişiden oluşur vs sordular NATO yu sordular örümcek ağı etkisini sordular normlar hiyerarşisini sordular bide.
17- galiba cekoculara gecen sene türkiye de 3 büyük işçi sendikası soyle demisler sonra turk is baskani kimdir diye sormuslar
18- Bölüm işletme muayene için girdim.
Sorularım: vergide matrahlandırma çeşitleri nelerdir, mali tablolar nelerdir, kdv hakkında bilgi verirmisin, işletmenin giderleri nelerdir, 5 tane körfez söylermisin, en son çıkmadan da bayan dediki "dünya kendi ekseni etrafında doğudan batıya doğrumu yoksa batıdan doğuya doğrumu döner"
Alan sorularını 2012 mezunu oldugum için yarım yamalak cevapladım.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, başarılar herkese..19- Alintidir; düşük mal nedir, 2 başkenti olan ülkeler, gelir vergisi çeşitleri, resmi gazeteyi kim çıkartır , bölümü iktisat bugünkü Mulakattan
-
mulakatlarin bitim tarihinden sonra 15 is gunu icinde aciklanacakmis. Bugun mulakat icin beklerken ordaki gorevli arkadas soyledi. 15 is gununu de gecebilir hatta dedi.
-
20- Alintidir; hangi takımı tutuyorsun, para politikası araçları, birden fazla başkenti olan ülke var mi, 1929 bunalimi, dolar yükselişi karşısında ithalat ve ihracat ne olur , keynesin ekonomik modelini açıkla, bölüm iktisat
21- Merhaba arkadaşlar. İktisat Bugün raportörluk mülakatına girdim. Para politikası araçları,yüksek mahkemeler,kredi derecelendirme kuruluşları, Avrasya Tüneli soruldu.
22- Arkadaslar bugun raportorluk mulakatina girdim. İsletme bolumunden. Bilanco, cari oran,isletmenin tutmak zorunda oldugu devletler, dunyanin yedi harikasindan uc tanesi, ankara savasi ve en buyuk en kucuk gezegeni sordular. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Mülakata girecek olanlara başarılar.alinti
-
@Antimülakat Merhabalar ben tasra memurlugu için basvurdum. Bölümüm saglik yönetimi (saglik bilimleri fakultesi) sözlu mulakata hak kazandim acaba daha sonra sorun olmaz mi? Bölümün farkli olmasi veya fakultenin bu konu hakkinda bilginiz var mi?
-
Sınavlara başvurup gitmeyenler için hiç sağlıklı düşünmüyorum listeye giremeyenlerin o meslekleri çok isteyenlerin hakkını yemek hiç adil değil yine de mülakatı geçen arkadaşlar için inşallah gönlünüze göre olur emeğinizin karşılığını alırsınız
-
@kuzey-sarı hocam nasıl olur, başvuru da reddedilmiş olmanız lazım, diyelim başvuru yaptınız daha sonra listeye dahi edilmemeniz lazım, nasıl olmuş o iş? Mülakatta muhtemelen gidersiniz hocam, listede yer almanız bile şaşırttı.
-
@Antimülakat Hocam söyle bir durumda var: bizim bolum bazi universitelerde ibf de yer aliyor acaba bu etki etmis olabilir mi
-
@kuzey-sarı hocam bilemedim ama sonuçta bölümlerde belitiliyor ilan metninde. Durum ilginç olmuş gerçekten.
-
Merhaba ben bugün sabah il ticaret memurluğu için girdim. Bölümüm iktisat, ama bölümle alakalı hiç soru gelmedi. Şebu arus duydun mu, gümrük ve ticaret bakanlığı kime hizmet eder, büyük okyanus ve atlas okyanusunu bağlayan kanalın adı, il özel idaresinin organlarını sayar mısın, türkiyenin komşularını sayar mısın, en son suriye yi söyledim, suriyedeki harekatın adı nedir diye sordular. Herkese başarılar dilerim
-
Arkadaslar bende bugun cıktım mulkattan il ticaret memurlugu.. bölümüm işletme benımde banada işletme defteri ne dedi bende mezun olalu 2 oldu hatırlamıyorum dedım... ıı o zaman dedı sana cografya soralım dedı panama kanalın sordular hınt okyanusu ıle atlas okyanusunu baglayan kanal dıye sebi arus sordular .. fırat kalkanını sorudular sonra dıger kısıye gectı o sıralı soruları turkıyenın yuz olcumu ne dedı. tam olarak bılmedıgımı soyledım 790 bın falan dedım tam olarak ne dedı kusuratını bılmıoyum dedım sonra dıger kısıyı gectı 2015 yılındakı ıhracat ıthalat rakamlarını sordu onları soyledım.. sonra dıgerı sordu ıl tıcaretı gorevlerı ne dedı bende bıldıgım kadarı ıle soyledım tamam cıkabılırsın dedı..