2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
Arkadaşlar içeri girerken çantalarımıı nereye bırakıyoruz bayan arkadaşlar için
-
@Antimülakat
Merabalar gümrük bakanlığı 2017 yılında tekrar alım yapacak mı ? 83.9 puanla alım yaparsa muhafaza dışındaki bölümlere gitme ihtimalim var mı lütfen cevaplandirin. -
@rlg hocam yılın boş geçileceğini düşünmüyorum ama bazı kadroların dolduğunu duymuştum. Muayene memurluğu alınmayacak diye duydum diğer kadrolara alım olacaktır diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat
İnşallah olur hocam tskler cevabınız için.peki 83.9 tasra ya da merkez memurluğu gelir mi ? -
@rlg hocam kaç kadro gelir, o zamana kadar kaç kadro açılır, Guy ilanı gelir mi, Göç ilanı gelir mi? Onlarca değişken olunca bunu şimdiden söylemek çok güç. Ama gelme ihtimali olduğu açık.
-
Peki tsk ederim.
-
40- Raportör-İşletme: isletmeyle ilgili bana sorulanlar isletmenin fonsiyonlari ve bilanco nedir, t .h. heyeti, c.baskanligi sistemi, mimar sinanin eserleri ustalik kalfalik, mayina dayanikli tankimiz vs?
41- Bende bugün il ticaret icin girdim son siralarda olduğumdan cok skldm biran once gelip gitmesi derdindeydim nese sira geldi komisyona mrhb dedim oturmak icin müsade isteyip oturdum ailemi kendimi tanitmami istediler ben kendimi tanittiktan sonra ailemle ilgili tekrar tekrar soru soruldu detaylara girildi sonra bölüm iktisat madem onunla alakali soralım dediler karşılaştırmalı üstünlük teorisi hakkinda bilgin varmi denildi bende açıklamalıi ornekli detaylica anlattim sonra marjinal ikame orani onuda yanitladm sonra oecd yi sordular cok iyi bildigm halde oana bilmiyorum dedim aslinda bildigimi söylemek istedim ama bian ikilem yasaynca soleyemedm daha sonra hicri takvim baslangici hicret oldugunu tarihini belirttim hicreti biraz açtım daha sonra kendi saat dilimine gecen ülke cvp verdim onada kisacasi genel olarak ben zorlanmadm iyiydi gayet seri net kinusmaya çalıştım çıkarken de tşk ettiler bende tsk ettim iyi çalışmalar diledim gulumsediler yeniden tsk ettiler
bende çıktım42- Bölüm maliye il ticaretten girdim. Karşılaştırmalı üstünlük teorisi kendi saat dilimine geçen ülke bütçe ne zaman yürürlüğe girer ilk dünya kupası nerde yapıldı başkasına şampiyonunu sormuşlar(ikisinin cvbi Uruguay) OECD , OPEC
43- Arkadaşlar en baştan anlatayım ben durumu size
15 kişi ya da 20 kişi alıp yukarı çıkıyoruz. Kimlikleriniz yanınızda olsun. Beni aldıkları grupta 2 kişi gelmemişti. Öğleden sonraki ilk gruptaydim. Boy olcumune ilk ben girdim. İstersen otur heycanliysan dediler iyi insanlar iki kişiydi biri benim duruşuma baktı diğeri bilgisayar başında oturuyordu. Ayakkabısız ölçüm oldu. Kimligimi aldi mezun oldugum okulu ve yilini sordu bolumumu sordu. Telefonun yanindami dedi ve bunu herkese sordu ama nedenini bilmiyorum. Sonra ismimin yanına imza attım ve ben boyumu sorunca söyledi. Benm boyum da sıkıntı çıkmadı ne ise o çıktı. Ama komisyon geç toplandı. O sırada herkesin boy ölçümü oldu tabi çoğu kişi 2 cm oynadı benm dedi. O sırada boy ölçen beylerden bilgisayar başında oturan beyden şu istedim bekledikçe gerildim haliyle. Allah razı olsun hemen buldu ama o sırada tam mülakat için zil sesi duyuldu suyu içemedim kapıyı tıklatıp içeri girdim kendimi tanıttım. Ozgecmisimden sordu mezun olduktan sonra ne yaptın dedi. Enflasyonla alakalı birdir soru sordu bi güncel soru sordu ama hatırlamıyorum onu. Niye istiyorsun zor bir meslek gibi birşey sordular bide para politikası ile bişiler soruldu galiba çok flu herşey şuanda teşekkürler çıkabilirsin dediler. Güler yüzlülerdi. Bende ufaktan espri katmış olabilirim ozgecmis sorusuna cvbm la. Nese çıktım boyumu ölçen beyden suyumu aldım içtim iki ara da bi dere bekleyenlere mülakatı özetlerken beni aşağıya doğru yönlendirdiler.44- Arkadaşlar bana da AB'ye üye olmak için nereye başvurulur dendi ve çok partili hayata ne zaman geçildi diye bir soru geldi ben Avrupa birliği komisyonu ve 1946 dedim size de bu sorular geldi mi cevabınız ne oldu?
45- Arkadaşlar il ticaret mulakatina girdim bugün bölümüm maliye deflasyon stagflasyon develuasyon fed ne iş yapar Osmanlı rus savasi ve dört bölgeye sınırı olan ilimizi sordular
46- 14 aralıkta muhafaza memurluğu için girdim mülakata, sordukları sorular şunlardı, malik nedir, zilliyet nedir, soruşturma kovuşturma nedir, devlet yapılanmasını anlat, yüksek kurulların yapılanmasını anlat. Kamu yönetimi mezunuyum, hepinize başarılar.
47- Biraz önce mülakattan çıktım arkadaşlar muhafaza sorulan sorular montro anlaşması şerefiye nedir dolaylı vergiler nedir ornek maliye politikası araçları kamu harcamaları nedir ornek ver vesayet ve velayeti açıkla bölüm maliye bol şanslar.
48- Bölümüm kamu yönetimi bu sabah il ticaret için mülakata girdim sabah ki gruptan en az 8 kişi gelmemişti. Gelelim sorulara anayasa değişikliği nasıl olur, ohal nedenleri, gabin nedir, yüksek mahkemeler, idari vesayet nedir ve örnek vermemi de istediler, ilk miili savaş tankımızı mı ne sordular ama bilemediğim için aklımda bile kalmamış o soru :koptum: bi de özellikle sordukları il ticaret müdürlüğü ne iş yapar sorusuydu o_O başka aklıma gelmeyen olabilir hatırlarsam yazarım arkadaşlar genel olarak sabahki grubu zorladılar bence çıkan herkesin suratlardan belliydi.. ben genel olarak cevapladım soruları normaldi ama komisyon üyeleri anlatıldığı kadar güler yüzlü değildi hatta ben üstüme sorularla geldiklerini hissettim :hasta: söyleyeceklerim bu kadar mülakatı geçmeyen arkadaşlara başarılar diliyorum bi de ankara çok soğuk tedbirli gelin :
49- Arkadaslar il ticaretten ciktm bende komisyon hic yardimci olmaya calismadi soylenen gibi sicak degillerdi soru sormak icin soruyolar gibi geldi idari vesayet 93 harbi merkez teskilati baskanlik sisteminden sorular geldi.herkesin dedigi gibi herkes kotu cikti mulakattan
50- Selamlar,
Bölümüm kamu yönetimi.Çok ilginç sorularla karşılaştım. Ailemi tanıttıktan sonra şu soruları sordular;
1- Kamu gelirleri nelerdir? Parafiskal gelir ve şerefiyeyi açıkla.
2- Mohaç meydan muharebesinin önemi nedir? Kimler arasında yapılmıştır? Nerede yapılmıştır?
3- Ankara Savaşı hakkında bilgi ver?
4- Siyaset bilimi nedir? Ortadoğu'daki gelişmeleri siyaset bilimi çerçevesinde nasıl yorumlarsın?
5- Suriye'de hangi güçler savaşıyor? (YPG, IŞİD, Esed rejim güçleri, ÖSO)
6- Manisalı olduğumu söyleyince Manisa Tarzanının ismini sordular
7- Manisa mesir şenliklerinde Hafsa Sultan'ın önemine vurgu yaptıktan sonra Hafsa Sultan hangi padişahın annesidir dediler?Genel olarak komisyon ılımlıydı. Yardımcı olmaya çalıştılar ancak Anayasa, İdare, sınır kapıları, harita bilgisi vs. soruları bekliyordum biraz afalladım.
Bu arada dün gelen 60 kişilik grupta 8 kişi gelmemiş. Görevli memur da şaşırdı normalde gelmeyen daha fazla olur demişti. Tahmini 900 kişilik listeden 150-200 civarı aday mülakata gelmiyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun. Hepinize başarılar dilerim.
51- Arkadaslar il ticaretten ciktim sabah bolumum isletme isletmenin fonksiyonlari nelerdir yonetimin fonksiyonlari nelerdir sebri aruz nedir nerede kutlanir hangi tarihte kutlanir.avrupa bieligi icin nereye basvurmak gerekir fed nedir para basma kararrini kim verir savas ilanina kim karar verir dumlupinar savasi bu savasin diger adi ozellikleri nerede yapildi son cumhurbaskani kacinci cumhurbaskani butun cumhurbaskanlarini sirayla sayabilirmisin bide faizle ilgili dolarla ilgili bise sordular daha once buraya yorum yapan arkadaslarin yazdigini soyledim ters soyluyosun oyle degil dediler komisyonda bi adam cok suratsizdi bn laf arasin da gumruk bakanligi dedim bana dediki bu bakanligin ismi ne dedi gumruk ve ticaret bakanligi dedim o zaman neden gumruk diyosun dedi buna dikkat edin arkadaslar herkese basarilar diliyorum
52- Bide biriyle konustum kamu yonetimi bitirmis daha once bankada calismis kredi karti ilk ne zaman kullanildi ilk hangi itilaf devletiyle anlasma yapildi baskanlik sisteminin iyi ve kotu yanlari nedir ve valiyle ilgili bi soruydu
53- Baya varmış sizinkine.bugun mülakatdan çıkan herkesin suratı asıktı komisyon zorladı baya herkesi.5 tane erkek vardı komısyonda.benim mülakatta orta geçti diyebilirim.bana sorulan sorular; Sarı sendıka nedir? İşsizlik nedir? Ab üyeliği için nereye başvuru yapılır?Ab ile tam üyelik antlaşması kaç yılında yapıldı?Ilo nun merkezi neresidir? Ve siyasi partilerin mali denetimini kim yapar?bi kısmını bildim bi kısmını bilemedm maalesef
54-
-
B grubu mulakati da olmus a grubu gibi. Hicbir farki kalmadi
-
@davetsiz uzun zamandır öyle oluyor hocam. Mülakatla alıma döndüğünden beri böyle.
-
Arkadaşlar tam belirtilen mülakat saatindemi orada olmak gerek şehir dışından gelicem de saat 2 de mülakatim ?
-
@nles hocam riske girme
-
@nles hocam bazen hızlı ilerleyen mülakatlarda çok seri sıra size gelebiliyor. Örneğin, öğleden sonra 32. sıradasınız diyelim, öğleden sonra da 40 kişi mülakata girecek. Mülakatların 17:30a kadar süreceği varsayımına dayanırsak size sıranın 16:00 gibi gelmesi gerekir. Ancak bazı durumlarda öyle olmuyor saat: 14:30 da bile sıra size gelebiliyor. Aynı şekilde 18:00 da da gelebiliyor. Bu nedenle öğlen oturumda iseniz, öğle oturumunun başlangıcında orada bulunun.
-
@hakimim_25 hocam bir yanıt bulabildiniz mi sorunuza?
-
Ankara merkez ataması mülakatındaydım.
Bölüm Uluslararası İlişkiler ve Turizm İşletmeciliği
Mülakat neredeyse sorgu havasında geçti. Benimkinde hiç öyle gırgır şamata, aman seni rahatlatalım derdi yoktu. Herhalde tepkilerini ölçüyorlar, bir de tabi bu Fetöcüleri, örgütçüleri ayıklama derdinde adamlar. Aileyle ilgili kendinle ilgili makineli tüfek gibi sorular geldi.
Okuduğum her 2 bölümden de soru geldi.
Önce önümdeki 4 haritayı tanımlamamı istediler. Bildiğimiz Avrupa, Asya, Afrika ve Dünya haritaları.
Mısır'ın önce haritadaki yerini sonrasında Mısır'daki genel durumu sordular (Mursi, Sisi, Darbe vs...)
Unesco Kültür Mirasına katılan son 2 mirasımızı sordular.
Lorenz Eğrisini sordular (Ben Phillips'le karıştırdım : ) -
@Antimülakat hocam teşekkürler en geç 12 de bakanlıkta olacağım sanırım o yeterli olur
-
arkadaşlar özür dilerim geç kaldım bıraz mulakat sorularını zamanında paylaşamadım ben ılk gun muayene ye gırmısıtım ışletme mezunuyum memurum işimle ilgılı bırsey sormadılar ama cok ton ton amca ve teyzeler vardı cok samımı bır ortam vardı ıcerde benım tum stresımı aldılar. tanıtma faslı, sonra yumuşak bir giriş yaptılar işletme nedir diye ardından amaçları uretım faktorleri ardından muhabbet bırden ıktısata kaydı monopson monopol ve duopol piyasaları anlat dedıler ama dedıgım gıbı cok babacan tavırları vardı soru sorulurken hıc gerılmıyorsunuz. yukarda bazı arkadaslar ulı den soru yokmu diye sormuşlar sonra uluslararası ılıskılerden mutekabılıyet nedır dıye sordular cevapladım ardından kaynagını nerden alır diye sordular. en sonda dunya saglık orgutu nun kısaltması nedır diye sordular. unuttum bide 5 tane körfez say dediler.
-
Kimse cevap vermiyor maalesef @madamsmith.
-
@hakimim_25 hocam ben girdim bugün mülakata. Çanta kaban vs. bırakabileceğiniz koltuklar var, sıkıntı yapmayın. Başarılar
-
Sorulara doğru yanıt vermekten ziyade o pozisyonda uzun süreli çalışacağınıza ikna olmaları daha önemli diye düşünüyorum. Komisyondaki insanlar gayet sıcak kanlılardı ve yardımcı olmaya çalıştılar. Özgeçmişimle daha çok ilgilendiler ve alandan 3 soru sordular. İl özel idaresinin organları, anayasa değişikliği, Türkiye'nin üye olduğu uluslararası örgütlerden dört tanesi bana sorulan sorulardı, bölümüm kamu yönetimi.
-
@Antimülakat
Hocam bddk mülakat listesi açıklandı mı ?