2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
ocak 6 da mülakatlar bitiyor 15 iş günü içinde açıklanır tabi güvenlik soruşturması ne kadar sürer bilemeyiz...
-
Ben de az önce girdim arkadaşlar baya heyecanlandım açıkçası.Bana aihm,hicri vee miladi takvimi ve çağları sordular aklıma gelenler bunlar.hepsine yarım yamalak cevap verdim heyecanlandığımıda söyledim bölüm siyaset bilimi ve u.ilişkiler.bizim gruptan gelmeyen 5 6 kişi belki fazlasıda vardı bu arada
-
@mscd hangi memurluk ?
-
@grgzmurat muhafaza hocam
-
Arkadaşlar iyi akşamlar cümleten.Bu gümrük bakanlığı memurluk mülakatına girdik olur veya olmaz,merkezi alımda tercih yapmamız sorun olur mu.?
-
@oguznan21 olmaz
-
Arkadaslar bende bugün taşra mülakatına girdim bölümüm işletme sorularım
İşletmenin fonksiyonlar, stok yönetimi
Bm, avrupa birliği, nato ya üye olan son ülke, hicri miladi takvim, 2018 dünya kupası nerede, 2020 de ne düzenlenecek, soru içinde soru soruyorlar. Çok seri soruyorlardı sade bir tane bilemedim. İyi gibiydi bakalım hayırlısı. -
Muhafazadan mülâkata giren yokmu bugün ??
-
@Antimülakat hocam kimilerine az kimilerine çok soru sormuşlar bunda farklılık neyden kaynaklanıyor sizce.
-
arkadaşlar aynı zamanda merkezi tercih de yapıyor musunuz, puanım düşük de olsa ben kararsız kaldım, gümrük geç açıklanacağından merkezi tercihte atananları listesine almayacak dendi;
hadi ya yerleşsede yerleşmesede tüm merkeziden tercih yapanları elerlerse gibi kuşkular geliyo aklıma -
@celiktencere hocam aynı konu benim kafamı da kurcalıyor. ben de kararsızım hatta tercihlerimi çekmeyi düşünüyorum. Ki çekmesem de geleceğini sanmıyorum Saat 24 e kadar karar vericem artık biraz kumar oynamış gibi olacak. gümrük gelmez ise uzun bir süreç beni bekliyor.
-
@Antimülakat hocam merhaba sanırım siz muhafaza memuru olarak görev yapmıştınız,ben biraz netten baktım da açıkçası meslekle ilgili nerdeyse tek olumlu bir yazı görmedim.Herkesin bahsettiği zor mesai saatleri,tır şoförleriyle kavgalar,darpler,göz yumulması gereken işler falan.Klasik iş tanımlarının yerine mümkünse biraz tecrübelerinizle işi anlatır mısınız ne yapar ne ederseniz zor ve güzel yanları nelerdir karşılaştığınız zorluklar falan zahmet olmazsa?çünkü anlatılanlar baya iç karartıcı ve gerçekten kazansa dahi insanın hevesini kursağında bırakacak cinsten
-
@mscd muayene memuruyum, birbirinden çok farklı kardeşim. Muhafaza memurluğunu çok detaylı bildiğimi söyleyemem ama söylenilen kadar kötü olmadığını net şekilde belirtelim.
-
@Antimülakat Anladım hocam belli ki bu muallaklık devam edecek gelirse mecburen yapıcaz zaten atamalar bu durumdayken.İnşallah öyle değildir tabi diyecem ama ben sgkyı kasmaya başladım zaten duyumlardan sonra
-
Ve tabi bunu okuyan bir muhafaza memuru arkadaş varsa ve tecrübelerini yazarsa çok güzel olur
-
@mscd
2- MUHAFAZA MEMURLUĞU : Gümrüklü alana gelen bir malın muhafaza edilmesi, korunması ve bir gümrük işlemine tabi tutulana kadar gerekli gözetimin yapılması görevini yürütür. Muhafaza memurları gümrükte yorucu işleri yapmakla sorumludur. Sınır kapılarında, liman kapılarında,havalimanları giriş kapılarında ve tır giriş kapılarında genel olarak Muhafaza memurları görevlidir. Bir yerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda kolluk görevlisidir. Gümrüklü alan içerinden bir mala ilişkin gerekli güvenlik ve koruma önlemlerini almakla yükümlüdür. Gelen yolcuların eşyalarını açtırmaya ve gümrük mevzuatında yer alan yolcu beraberi eşya fazlasına el koymakla görevlidir.
Üzerlerine zimmetli silah taşırlar. Genel olarak mesaili çalışma şartlarına sahiptirler. Kapılarda 12-24, 12-36 veya 24-48 gibi çalışma durumları olabilmektedir. Masa başı evrak işiyle uğraşan Muhafaza memuru çok fazla yoktur.
Ataması yapılan bir Muhafaza Memuru 12 ayın sonunda temel eğitime çağrılır. Bu eğitim kimi zaman Ankara da yapılırken, kimi zamanda kendi bölgesinde yapılmaktadır. Eğitimleri 2,5 ay sürer. Burada, Temel memurluk eğitimi, Gümrük mevzuatı, kaçakçılık, yakın savunma, silah kullanımı gibi dersler verilmektedir. Derslerin bir kısmı uygulamalı olarak yapılmaktadır. Sınavlardan başarılı olan adaylar eğitim sonunda genel sınava katılmaya hak kazanırlar. Meslekte staj dönemi yoktur. Genel sınavda 70 geçer notu alan aday asil Muhafaza Memuru olarak görev yerine döner.
Rotasyon durumu bütün meslek grupları için aynıdır. 5 Bölge olması ve her bölgenin görev süresi, iç rotasyon durumları Muhafaza Memurları içinde geçerlidir.
Muhafaza memurları Kısım Amirliğine kadar yükselen bir kariyer imkanına sahiptirler. Maaş olarak, yolluk olan şehirlerde MAAŞ+MESAİ+YOLLUK 4.000 TL'nin üzerinde maaş alırlar.
-
@mscd http://tercihiniyap.net/gumruk-muayene-memurlugu/ kardeşim muayene içinde buradan okuyabilirsin.
-
@Antimülakat hocam sağolasın bu görev tanımıyla ilgili çok güzel bir açıklama olmuş bir kaç kez okudum hatta ama dediğim gibi işin en gerçekçi tarafı tecrübeler bunları da gören arkadaşlar yazarsa çok yardımcı olmuş olurlar sizin gibi..
-
@Antimülakat hocam iyi akşamlar. merkeziden tercih yaptığımız güvenlik soruşturmasında çıksa sırf tercih yaptığımız için elenirmiyiz ?
-
@mstf yok hocam ya olur mu öyle şey, nereden tespit etsinler. Hiçbir problem olmaz.