GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@bg2603 hic ama hic hatırlamadığım ve bu listeye rağmen yanlış olduklarını bildiklerimi de ekledim. Bunlari hep yanlış saydım. Cevabını hatırlamadığım en az 15 soru var ve toplamda 31 yanlışım gorunuyor.
Yani 70 dogru diyebilirim. Tabi verdiğim cevaptan emin olmadıklarımı da yanlış saydım.
İstanbul icin puan 76 lara düşerse umut var
-
@eliff hocam bu tavır bence hepimize zarar verir eksikse yanlıştır sizin dediğiniz işsizlikte yanlış olabilir buna itirazım yok soruda 2 yanlış şıkta olabilir
-
@m-ali34 Sinav anında oluyor malesef
-
@gkhn-gnr ben zaten reel gsyih yi işaretledim temel piyasa fiyatı demis ben temel e dikkat etmedim o yüzden onu işaretledim ama zaten sizin dediginiz de mantıklı işsizlik de yanlış akibeti ne olur bilemiyorum
-
@eliff işsizlikle ilgili şıkkı hatırlıyomusunuz
-
@lilith hayır ama burda söylediklerinden ole cikardim
-
Hangi Makro tanım yanlıştır sorusunda ben de işsizlik şıkkını irdeledim garip bir tanımdı çalışma fırsatı olup çalışmayanların toplam işgücüne oranı şeklinde yorumladım
B şıkkında Reel GSYIH için sadece mal demiş mal ve hizmet dememiş o yüzden bu seçeneği işaretledim. Herkes işsizliği yanlış kabul edince çok sesimi çıkarmadım:) -
@i̇lanbekleyenbiri bende reel gsyh i işaretledim buna benzer bir soru çözmüştüm daha önce sanki
-
@i̇lanbekleyenbiri hocam işsizlikte yanlış olabilir ama dediğiniz gibi rgsyih nın tanımı yanlış
-
@karaahmet641
Doğru.. -
lütfen biri cvp verebilir mi?
1-Önceki dönem alacak silinmiş- 100 borçlu,671 alacaklı
2-faiz sorusu 960 000
3- Likit Devir Hızı- 2.30
sizce bunlardan kaç tanesi doğru? -
Reel GSYIH işaretle sebebim tanımın eksik olması yani reel-nominal yanlışlığı yoktu. her yerde mal ve hizmet yazıyor o şıkta sadece mal yazıyor gib bu şıkkı doğru seçenek kabul edebilir kimse bilemez
İşsizlik tanımında biraz kelime oyunu dönmüştü -
@karaahmet641 hepsi doğru bence bende 1050 yaptım ama 960 dogru
-
Bir ülkede çalışabilecek durumda olan ve çalışmak isteyen kişilerin bir bölümünün işinin olmamasına işsizlik bu durumda olan kişilere de işsiz denir diyor. Arkadaşlar internet üzerinde bi slayta denk geldim . O çıkan sorunun iktisadi büyüme falan tanımlarını peşpeşe vermiş. Sanki ordan alınmış gibi geldi.
-
@bernaberna işsizlik tanımı doğru mu? Bu tanıma nerden ulaştınız
-
@gkhn-gnr teşekkürler hocam
-
Forumdaşlarim , sorulari toparlayabildiniz mi? Sinavdan sonra foruma giremedim. Kacinci sayfada paylasildi? Yardimci olabilir misiniz?
-
@kaimoğlan
Maalesef öyle oluyor hocam sağlık olsun ama ders çıkarmak da lazım tabikide -
@gökyeleli sayfa 74-75e bakın hocam
-
@karaahmet641 hepsi doğru