GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@toranj Şıkları hatırlasak netleştiririz ama aklımda değil.Sanki idare kendiliğinden işlemi geri alabilir gibi birşeydi.Neyse üstünde durmaya gerek yok.Karışık soru çok bakalım artık ne çıkarsa bahtımıza..
-
@toranj hukuka aykırı işlemler 60 gün içinde geri alınabilir. 60 günden sonra kaldırılır diye biliyorum
-
Arkadaşlar işsizlik mi büyümemi cevap bilemem ama işsizlik kesinlikle yanlış her işi olmayana işsiz diyemeyiz bikere bu açıdan bile yanlış çalışmak istemeyen kişiye nasıl işsiz diyeceğiz
-
Peki hatalı sorular nasıl iptal ediliyor bilen var mı? Soru cevap açıklanmadan nasıl itiraz edilecek ki..Hocalar bu işte başı çekip itiraz ediyordu
-
@istatistikçik öyle bi iddiam yok istersen bakabilirsin kaynaklara böyle tanımlar mevcut
-
@ahmetcky Doğrudan gsyh tanımını okursanız orada hizmetleri ayrıca belirttiğini görürsünüz.Bacasız fabrika benzetmesi gibi bir şey galiba demek istediğiniz ama mal ve hizmet kesinlikle farklı kalemlerdir.
-
@shanks mali tablolarını aylık mı 3 aylık mı 6 aylık mı yıllık mı düzenlediği söylenmemiş burdan yıllık anlaşılır almış olduğu nakit paranın dönem içinde olanı 649 da geri kalanı gelecek yıllarda izlenir yani sorduğu kayıt parayı aldığı vakit 102 banka borçlu 649 diğer olağan gelir ve 480 gelecek yıllara ait gelir alacaklı olur 31.12 ye geldiğinde 480 kapatılır 380 e atılır 01.01 de yani dönem başında 380 de kapatılır 649 a atılır.
-
Bu soru ve cevaplar açıklanmadığı sürece biz daha çok birbirimizi yeriz
-
@coopdefood doğru diyorsunuz hocam dönem sonunu soruyordu hatta ama 480 380 yoktu şıklarda direk ilk kayıtlar vardı
-
@coopdefood
hocam bende sizin dediğiniz gibi düşünerekten
102 120.000
649 40.000
480 120.000şu kadar ki zaten 31.12 de peşin ödeme yapılıyor ve 480 değilde 380 gelecek aylara olanı alsaydı daha doğru olacaktı ama sanırım buda doğru olarak sayılacaktır.
-
pardon 480 de 80.000 yazıcaktım yanlış oldu
-
@istatistikçik hayır öyle değil, iktisadi mal kavramına bak yeter ,kavramlar birbirini içerebilir ,nasıl ki geniş anlamda istihdam dar anlamda istihdam faklı öyle bir benzetme
-
Hocam ben gelecek aylara attim 80.000 cunku 1 yildan az bir sureye düşuyordu
-
@ahmetcky sen haklısın hocam öyle olsun ne diyim.
-
@alika28 hocam cidden doğru dediğim yanlış geliyor 85le başladım şu an 80e tutundum kaldım daha fazla çekmeyin aşağı ağalar beyler yapmayın
-
@ahmetcky
bende o soruda kesinlikle genel anlamda mal denilmiş burada hizmetide içine aldığını varsaydıklarını düşünüyorum. -
Bana 1 tane sadece mal diyen GSYH tanımı gösterin istediğiniz kaynaktan 4 yıldır bu süreçteyim bırakırım işi gücü
-
@m-ali34 parayı dönem sonu 31.12 de almamış ki parayı 31.08 da almıştı o 4 aylık gelir diğer olağan gelir ve kar olur kalan gelecek yıllarda izlenir seneye ki gelirin olcak o yani 102 borçlu 120000 649 diğer olağan gelir ve kar 40000 gelecek yıllar 80000 olur... 31.12 ye geldiğinde artık o gelecek yıl gelecek aylara atılır zamanı gelmiştir 480 gelecek yıllara ait gelir borçlu 800000 380 gelecek aylara ait gelir alacaklı 80000 olur 01.01 de ise artık 380 gelecek yıllara ait gelir 80000 borçlu yapılır 649 diğer olağan gelir ve kar 80000 alacaklı olur o yılın geliridir arkadaşlar gelecek aylar burda kullanılmaz mali tablosunu aylık düzenleseydi olur kafanızı tarihle karıştırmaya çalışmış soruda..
-
@m-ali34 diğer olağan gelir ve karlar mi öyle değil diyolar
-
Bunu öyle iktisadi mal diye kapsayamazsınız.Nasıl ki ödemeler dengesinde ayrıyetten Hizmetler dengesi var ise GSYH'da da hizmet kalemi ayrıyetten hesaplanır öyle mal diye tanıma kapsanmaz,GSYH yorum içermez nettir.