GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Facebookta performans kesin cvp deniliyor. Hocalara sorulmus. Ne diyosunz?
-
@biriibfli program hocam çok fazla kaynaktan program olduğu tescillendi
-
@okanugur @beveridge-eğrisi @karaahmet641 arkadaşlar toplu halde cevap vereyim. Bence işsizlik tanımı yanlıştı işaretledim ama büyüme şıkkı da eksik gibiydi ne bileyim yalnız ben eğer gsyih tanımında hizmet kelimesinin eksik olduğunu görsem onu işaretlerdim. Yani bence bu soruda bir sıkıntı var çok fazla vakit geçirdim en az 20 defa kelimesi kelimesine okudum işsizliği işaretledim. Bir başkası büyümeyi işaretlemiş benim çevremdeki arkadaşlar gsyih işaretlemiş bence soru iptal olmaz ama eğer bir soru iptal olacaksa o da bu soru olur :))
-
@biriibfli 4T maliye soru bankası kitabında Fayda Maliyet en az girdi en çok çıktı Performans bütçe diyor. Yani cevap kesinlikle Performans
-
@alika28 gsyih tanimi dogruydu hocam o soruyu bende cok inceledim ve buyume tanimi yanlis diye dusundum ama burada issizlik denildi cok uzerinde durmadim yanlis saydim bende
-
Arkadaslar dünden beri kafama takıldı. Şu asit test sorusu nasıldı? Nasıl çözdüm hatırlamıyorum ayrica b kitapçığında hangi şıktı hatırlayan var mi?
-
Şaşkınım, bir sorunun bir doğru cevabı var ama görüyorum ki 4 doğru belli ki emek fazla. çok çalışan arkadaşlarımın gonlündekini alması temenim ile
-
@friedmanmilton en çok çıktı demiyordu soruda. en çok çıktı zaten performansın kilit noktası. optimal diyordu. o da programın kilit noktası.
-
@bahar27 direk asit test olarak sormamıs işletmenin likiditesini sormuş,asit test oranı ile likidite oranı aynı şeydir.bunu biken haturlayan arkadaslarım kolaylıkla yapmıatır.donen v -stok/kvyk 2.30 cıkmalı
-
@ıslm tamam formülü hatırlıyorum ama soruyu nasıl çözdüm onu hatırlamıyorum. Şıkları hatırlayabilsem bulacagim onun için sordum.
-
@baybatur ya kardeşim sıkıntılı mısınız siz hayret bir şey yaa.senin dediğin gibi olsa bile pozitif olan bölgede sabit getiri vardır eşit oranda artıyorlardı
-
@aspirin ben de o soruyu sizin dediğiniz gibi okuyup defi dedim ama hayirlisi artik bakalim
-
@friedmanmilton ben de bu sekilde dusundum en az girdiyle en cok ciktidan bahsediyordu ve performans dedim
-
@duyguuu37 hocam ben de işsizlik yaptım inşallah o doğru kabul edilir. Sınav esnasında da reel gsyih ile işsizlik arasında çok fazla gidip geldim işsizliği işaretledim ancak eğer sınav esnasında sadece mal ile alakalı yazdığını farketsem koşulsuz onu işaretlerdim çünkü gsyih içinde mal ve hizmet birbirinden ayrılmaz kalemlerdir. Kırk tane kaynaktan kırk farklı tanıma baktım bir tane sadece mal veya sadece hizmet tanımı görmedim. Mal ve hizmet birbirinden ayrılmaz bir bütünün parçası gibi. Zeynel Dinlerin kitabında çıkmış soru olduğunu söylemişti facebookda bir arkadaş bakacağım eğer guydaki gibi bir şık yanlış kabul edilmişse yanlış diyeceğim. Yoksa işsizlik ise benim için harika olur ve umarım da o çıkar. Sonuçta çıkarlarımızı maximize ediyoruz:)
-
@friedmanmilton Hocam bu soruyu dun sayfalarca kitaplarla sorularla izah ederek tartistik. Tekrar deginmek istemiyorum ama soru ve kitap eşliginde program butce oldugunu gormemize ragmen cevap kesin bu arti atin arkadaşlar demedik. Bakiniz fayda maliyet analizine program butce de yer veriyor. Bakiniz program butce performansin gelismiş versiyonudur. Dolayisiyla birim maliyetlere deginilmeyen her soruda program butce zaten performansi kapsayici hale geliyor. Soru uzun bir soruydu ve ekseriyetle optimal cikti toplumsal refah gibi konulara atifta bulunuyordu.
-
@alika28 benim anlamadigim kimse bundan bahsetmeyi ama reel gsyıh tanımında piyasa fiyati yaziyodu ve eminim ole yazdigina bu da nominal gsyıh tanımıdır bir tek ben mi farkettin bunu anlamıyorum ki
-
@eliff, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@alika28 benim anlamadigim kimse bundan bahsetmeyi ama reel gsyıh tanımında piyasa fiyati yaziyodu ve eminim ole yazdigina bu da nominal gsyıh tanımıdır bir tek ben mi farkettin bunu anlamıyorum ki
Piyasa değil belli bir baz yıldan bahsediliyordu
-
@gencburokrat piyasa diyordu hocam
-
@gencburokrat ben eminim 2 3 kere okudum bunu bu şekilde gören arkadaş da var açıklanınca görücez
-
@eliff hatta yüzde bir milyon eminim herkes işsizlik diyince sustum ama piyasa fiyatı yaziyodu