GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Arkadaslar simdi cevaplara baktimda bir sorunuj cvbi hisse senetleri demisler. O hangi soru?
-
İstanbul 82-85 arası bekliyorum.
-
Değerli arkadaşlar Trabzon 75 e düşer mi
? -
@2iki Satış fiyatı üzerinden kar 1500-1200/1500 eğer maliyet üzerinden olsa 1500-1200/1200..
-
Istanbul 90. Bi kac basit hata yapmasam 93 falan gelirmiş. Valla kizmayin diger guylara gore kabul ediyorum kolay degildi. Ama benim icin kolay bir sinavdi. 60 dakikada falan son soruyu görmüştüm. Umarim sizlerin sevinecegi bir puana düşer. Yuksek netli yorumlara moral bozmayin.
-
DİKKAT!
NİSAN 2010 GUY 61. SORUMaliyeti 1200 Tl olan bir mal kaç Tlye satılırsa SATIŞ FİYATI üzerinden %25 kar edilmiş olur? Cevap: 1500
Şimdi satış fiyatı demesine rağmen maliyete göre hesaplamış GİB ve doğru kabul etmiş. Sizin mantığınıza göre (%20 DİYENLER) cevap 1600 olmalı (1600de 400 Yüzde 25) ama şıklarda 1600 bile yok
DOĞRUSU => 1200 ün %25i 300
1200+300 => 1500YANİ SATIŞ FİYATI DEMESİNE RAĞMEN BASİT DÜŞÜNÜP %25 YAPAN KAZANDI!
-
@i̇lanbekleyenbiri alakası yok, GiB eski hatalarını tekrarlamayabilir. Sonuçta zamanında itiraz edilmiş bir sorudur bu tahminim. Bile bile neden yanlisi kabul etsinler. Şıklarda 20 olmasa sorun yok ama vardı. Ben 25 yaptım bu arada. Neyin doğru olduğunu soruyu tekrar görmeden çok emin olmam ama 20 yi bulmak için extra işlem gerekir. 125te maliyet üzerinden karı direk görebiliriz ama satış üzerinden derse bu bir tık ilerisi.
-
@enki hocam soruya bir bakar mısınız o soru ile bu yılki arasındaki fark nedir ?
-
@2iki o soruda satış fiyatı üzerinden demesine rağmen maliyet fiyatından kar hesaplamis ama cevaplarda satış fiyatı üzerinden olan şık yoktu. Eğer olsaydı kurum onu kabul ederdi. Zaten sorunun yanlış olduğunu çözenler açıklamışlar ve cevap şu olması gerekirdi çünkü satış fiyatından hesaplanmaliydi demişler. İki türlu de hesaplanacagini göstermişler. Şimdi geçmişteki yanlış bir soru yu mu ölçü alacak gib kendine. Şık larda 20 olmasaydı belki derdim. Ki o zamanda soru iptallik olurdu. Arkadaşlar yorum sorusu değil ki bu bildiğin matematik sorusu. Bı sorunun bı cevabı olur. Gayet de net bir soru üstelik. Bı sürü soru var bu şekilde. Bu mesele neden bu kadar büyütülüyor anlamış değilim. Adamlar sorunun sonuna satış fiyatı üzerinden diye keyfi bı ekleme yapmadilarya.
-
Düzenlenmiştir.
-
Muğla 87-89
-
@ismlcinn hocam bu konuda kimse net bişey söyleyemez. Düşme ihtimali azinsanmayacak kadar yüksek. Düşmeme ihtimali de öyle. Sonuçta 40 50 kişinin kaç doğru yaptığına bakıyor bu iş.
-
@baybatur anladım hocam cevabı hangisinin kabul olacağını bilemiyorum bakalım hayırlısı ama şunu söylemek istiyorum kim çıkardıysa bu türkçe sorusunu o insanla karşılıklı oturup konuşmak isterim bu kadar aşağılık bi düşürme şekli yok harbi düşürmek istiyorsan harbi zor bi kayıt sor düşen düşsün
-
Cevabı hizmet üretim maliyeti olan soruyu hatırlayan var mı bi türlü hatırlayamadım
-
@istatistikçik Muğla yüksek kapatacak anlaşılan bende 85 civarı bekliyorum
-
@ümit sanmam en fazla 81 görür
-
@istatistikçik inşallah öyle olur sayı az bide kpss sonrası yapıldı sınav uzun zamandır ilan falanda gelmedi biraz o düşündürüyor
-
@2iki hocam guy gene iyiydi. Dguya girdiniz mi bilmiyorum ama sırf düşsünler diye bı sürü soru hazırlamışlar. Şahsen benim bile bile yanlış yaptığım on a yakın soru vardır. Yine guy da insaflı davranışlar da çok düşürmemişler
-
@ümit rahat olabilirsin
-
@istatistikçik rahatım çok şükür bu altıncı girişim çokta bir şey beklemiyorum artık