2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@ahmetcky Aciliyor.
-
@ahmetcky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@cura Bildiğim kadarıyla artık görevle ilgili olarak kamu görevlisi aleyhine dava açılamıyor
Tazminat davasiyla filan karistirdiniz herhalde.Gorevi kotuye kullanmadan dolayi ceza davasi acilir bu durumda.
-
- Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri kararlarına göre işlem tesis edilmeyen veya eylemde bulunulmayan hallerde idare aleyhine Danıştay ve ilgili idari mah- kemede maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.
- (Değişik: 21/2/2014-6526/18 md.) Mahkeme kararlarının süresi içinde kamu görevlile- rince yerine getirilmemesi hâlinde tazminat davası ancak ilgili idare aleyhine açılabilir.
İYUK madde 28
-
@ahmetcky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
- Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri kararlarına göre işlem tesis edilmeyen veya eylemde bulunulmayan hallerde idare aleyhine Danıştay ve ilgili idari mah- kemede maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.
- (Değişik: 21/2/2014-6526/18 md.) Mahkeme kararlarının süresi içinde kamu görevlile- rince yerine getirilmemesi hâlinde tazminat davası ancak ilgili idare aleyhine açılabilir.
İYUK madde 28
Tamam iste tazminat davasi diyor acikca.Gorevi kotuye kullanmamaktan ceza davasi acilir.
-
Hukukçu değilim ama ceza davasından sonuç çıkacağını çok mümkün görmüyorum
-
- arkadaşlar herkes haklı olarak gergin ama bu gerginliği birbirimize sataşmak suretiyle yansıtmayalım lütfen bu başlığa. kaç yaşında insanlarız, çoğunuz ülkenin en saygın kurumlarında çalışıyorsunuz ya da çalışacaksınız, ayıptır. kimse kimsenin haklılığını ya da haksızlığını burada birbirine kabul ettiremeyecek sonuçta. forumu bir gelişme var mı ne yapabiliriz diye takip ediyoruz ama bu başlık amacı dışına çıktı artık, sataşma dışında birşeyler okuyamaz hale geldik. lütfen rica ediyorum. *
-
@cura hocam öyle olsa karardan anlamamız gerekmez mi hukukçu değilim hukukçu arkadaşlar öyle olsa atlamazdi çoktan duyardik gibi
-
Acaba Danıştay en son ÖSYM'nin hangi sınavını iptal edipte tekrardan sınavın yapılmasını sağlamış. Birde bunu araştırmak lazım.
-
@paca08, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Acaba Danıştay en son ÖSYM'nin hangi sınavını iptal edipte tekrardan sınavın yapılmasını sağlamış. Birde bunu araştırmak lazım.
çok mantıklı
-
@edi Ben baktığımda şimdiye kadar böyle bir şey olmamış. Bu biraz daha olağanüstü durum olduğundan yine böyle bir ihtimal var.
-
@edi Ben baktığımda şimdiye kadar böyle bir şey olmamış. Bu biraz daha olağanüstü durum olduğundan yine böyle bir ihtimal var.
hocam bu durum olağanüstü sayılmaz 2010 kpss yanında bence. demem o ki bu sınavın tekrarlanması imkansız. yeni sınav açılır sıfırdan.
-
@edi Her şey baştan mı başlar diyorsun hocam. Yoksa mülakatlar yapılır sorun yok dağılın mı derler?
-
@edi Her şey baştan mı başlar diyorsun hocam. Yoksa mülakatlar yapılır sorun yok dağılın mı derler?
hocam çift sınav farklı puanlama vs nedeniyle oluşan sıralama, tek sınav olsa idi oluşacak sıralamadan bariz biçimde farklılık arz ediyor bence. tek sınav tek sıralama olsaydı yazılıya girenler değişecekti sonuçta. (buarada özellikle belirtmek isterim yazılıya girenler haketmedi DEMİYORUM ve de en az onlar kadar onlar adına üzülüyor ve sinirleniyorum) ösym ve sayıştay hakkaniyetli davranacak olsa sayıştay tamam kardeşim bu sene 135i yazılıya girenler olmak kaydıyla 270 kişi alacağım mülakata derdi ösym de son bir sınav yapardı herkese aynı süreç devam ederdi. gerçi bu da çok ütopik olurdu
-
özetle ne olacağı hiç belli olmaz, belki sıfırdan yapılır belki devam derler. herkesin hakkında hayırlısı
-
Osym sınavlarında mahkeme ve danıştayın iki farklı karar vereceğini zannetmiyorum . Sınav iptal oldu mu ? Evet oldu , umarım 225 in hakkı önümüzdeki sınavda korunur ve en azından diğer mağduriyetlerde giderilir.
-
@cesss, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Osym sınavlarında mahkeme ve danıştayın iki farklı karar vereceğini zannetmiyorum . Sınav iptal oldu mu ? Evet oldu , umarım 225 in hakkı önümüzdeki sınavda korunur ve en azından diğer mağduriyetlerde giderilir.
Sınav henüz iptal olmadı, bunu söylemek için çok erken. Arkadaşlar geçmişe şöyle bir bakın ne sınavlar iptal olmadı bir düşünün. Ösym farkı bir kurum anlamıyorsunuz, bu sınavı külliyen iptal edip herkesi baştan sınava alacak öyle mi hele bir de yazılı sınavı da yapmışken? Şimdi her şeyden evvel karar 10'unda çıkıyor ösym isteseydi "devam eden yargı süreci nedeyle sayıştay yazılı ertelendi" derdi ve kimse de itiraz edemezdi. Yaptı mı? Yapmadı. Neden bu ösym öngörüsüz mü sizce baştan başlayacak bir süreç için yazılı sınav yapıyor? Belki büyük bir sürpriz olur tüm süreç yenilenir burası Türkiye ama hiç sanmıyorum. Sınavı kazanamamış arkadaşlar boş yere hevesleniyor. Yeni sınav ilanı gelmesi ile bu sınavın iptal olması arasında çok da bir fark olmayacak merak etmeyin.
-
Ayrıca yazılı sınav sonuçları tahmin edilenden erken açıklanıp ilk 135'i belirleyip topu Sayıştay'a bir an önce atarsa da hiç şaşırmam.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ayrıca yazılı sınav sonuçları tahmin edilenden erken açıklanıp ilk 135'i belirleyip topu Sayıştay'a bir an önce atarsa da hiç şaşırmam.
hocam inşallah dediğiniz gibi olmaz da mülakattan önce gerşey netleşir, sonuçta yazılıdan sonra iptal edildi denildi diye bile ne kadar çok üzüldünüz, sinirlendiniz haklı olarak. hakkınızda hayırlısı.
-
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
hocam inşallah dediğiniz gibi olmaz da mülakattan önce gerşey netleşir, sonuçta yazılıdan sonra iptal edildi denildi diye bile ne kadar çok üzüldünüz, sinirlendiniz haklı olarak. hakkınızda hayırlısı.
Yazılıyı sonuçlandırıp topu Sayıştay'a atarsa emin olun ÖSYM'nin güvendiği bir kanun boşluğu vardır. Ki bence yazılı sınavı yapması dahi ÖSYM'nin güvendiği bir şeyler olduğunu gösteriyor. Temennileriniz için teşekkür ederim, ilk günler çok sinirliydim şu an içim rahat. Öncellikle iptal olacağını düşünmüyorum sürpriz oldu iptal mi oldu hakkımı arar sonra nasip kısmet derim.
-
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Yazılıyı sonuçlandırıp topu Sayıştay'a atarsa emin olun ÖSYM'nin güvendiği bir kanun boşluğu vardır. Ki bence yazılı sınavı yapması dahi ÖSYM'nin güvendiği bir şeyler olduğunu gösteriyor. Temennileriniz için teşekkür ederim, ilk günler çok sinirliydim şu an içim rahat. Öncellikle iptal olacağını düşünmüyorum sürpriz oldu iptal mi oldu hakkımı arar sonra nasip kısmet derim.
iptal olacağını iddia etmedim zaten hocam, süreç konusunda hiçbir öngörün yok malesef. ve yine malesef böyle kritik kurunlarda çalışanların işlerini layıkıyla yapmadığını düşünüyorum. şuan yaşadığınız sürecin mülakat sonrası patlak vermesinin hepiniz açısından daha kötü hissettireceğine değinmek istemiştim sadece