2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Tekemmül Dolabında ( Dosyanız dilekçelerin karşılıklı tebliği veya cevap gelmesi için beklemektedir )
Dava bu aşamadaymış tam olarak ne demek isteniyor bilen var mı?
-
Bir gelisme var mi arkadaşlar, sınav açıklanacak mi?
-
@murky hocam sınav ne zaman açıklanır bir tahmininiz var mı?
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky hocam sınav ne zaman açıklanır bir tahmininiz var mı?
Hocam muhtemelen bitmiştir kağıtların okunması. Dava sürecini bekliyorlarsa iptal kararının yürütmesinin durdurulmasını bekliyorlar diye düşüyorum. Şimdi tetkik hakimi görüş bildirecek benim görüşüm en geç 2 haftaya iptal kararının yürütmesinin durdurulması kararı çıkar ve ösym sonuçları açıklar. Yok mahkemeyi önemsemez de açıklayalım gitsin derlerse yine tahminim 3 Aralık'ta açıklanır. Ama süreç hızlı ilerliyor zaten Danıştay iptal kararının yürütmesini durdurursa esastan da davayı reddedecek demektir. 2 haftaya görürüz. Ayrıca Başkan beyin açıklamalarına rağmen tekrar tekrar söylediğim gibi ben ihtimal vermiyorum bu sınavın iptal olacağına. İçimizi ferah tutalım, kaybeden arkadaşlara da zaten ilan gelecek kimse mağdur olmayacak inşallah.
-
Ayrıca davayı açan arkadaş da dahil olmak üzere dua etsinler bu sınav iptal olmasın. İptal olursa bu 225'den emin olun yine en az 100 kişi (ki en az) ikinci sınavda da başarılı olacak. Bırakın da birileri çekilsin önünüzden rahat rahat yeni sınava girin.
-
@murky Zaten yeni sınavda şubat ayında gelecekmiş. Bu dakkadan sonra iptal olsun veya olmasın ben o sınavada gireceğim. Çünkü sınav açıklandı mülakat oldu. Mülakat açıklandı derken ikinci sınav zamanı da gelmiş olacak. Ne diyelim şimdi onlar düşünsün
-
@paca08, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky Zaten yeni sınavda şubat ayında gelecekmiş. Bu dakkadan sonra iptal olsun veya olmasın ben o sınavada gireceğim. Çünkü sınav açıklandı mülakat oldu. Mülakat açıklandı derken ikinci sınav zamanı da gelmiş olacak. Ne diyelim şimdi onlar düşünsün
Müşterek düşüncelere sahibiz hocam. Şubatta gelsin inşallah şu sınav ben de her halükarda gireceğim.
-
@murky Burada bizimle dalga geçenleri o sınavda göreceğim. Normalde eğer sayıştay klasik sınavı olumsuz sonuçlansaydı sınav süreçlerimi tamamlayacaktım. Ancak bana ve klasik sınava giren arkadaşlara söylenenleri düşününce olduğu 90 dakikalık bir sınava daha gireceğim dedim. Ne de olsa sınava hazırlanmam en fazla 1-2 haftamı alır. Biz çok uyardık ama dalga geçtiler. Ben empati kurdum ama bu dakkadan sonra kurmayanlar düşünsün.
-
kimse mağdur olmayacak şeklindeki yorumların mağduriyet kavramının çok öznel bir kavram olmasından kaynaklandığını, bundan mütevellit bizi büyük bir fikir ayrılığına ve çıkmaza sürüklediğini düşünüyorum. Zira ben Esenboğa'da mağdur oldum insanların kendi durumunu görüp, değerlendirip tekrar sınava girme ya da girmeme kararı verebildiği bir sistem kimsenin mağduriyetini gideremez hele ki bir sınavda farzı misal 73 alan listeye girip diğer sınavda 76 alan aynı listeye giremezken. Kavramlar öznelleştikçe objektif bakışımız azalıyor ne yazık ki insan olmanın bir sonucu.
-
@paca08 ben de senin gibi düşünüyorum. Ben 34. olarak kazanmıştım. Bu olumlu veya olumsuz sonuçlansaydi benim için tekrar uğraşmazdım çünkü geçen ay atandım zaten başka bir kuruma. Bu saatten sonra 2019 2020 yaş 35 olana kadar bütün Sayıştay sınavlarına girip kazancam inşallah.
-
@murky hocam sana krsinlikle çok katılıyorum..bence 100 çok az. Eğer iptal olursa en 200 kişi, iptal olmazsa 45 kişi çık 155 kişi yıne aynı kişiler olacak
-
@murky kaldi ki iptal olursa şahsen ben daha bir hırsla o sınava girerim, diğer arkadaşlarda bence benim gibi düşünüyorlardır. Ben derece ile klasik sınava kaldım daha iyi bir derece için kendimi motive ederim Allahın izniyle. Tabiki hak edenler kazansın ancak eğer iptal olup bu yeni sınava giripte klasiğe kalanların tamamına yakını yine aynı kişiler olursa baya ilginç olur :))
-
@lamarjinal, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky kaldi ki iptal olursa şahsen ben daha bir hırsla o sınava girerim, diğer arkadaşlarda bence benim gibi düşünüyorlardır. Ben derece ile klasik sınava kaldım daha iyi bir derece için kendimi motive ederim Allahın izniyle. Tabiki hak edenler kazansın ancak eğer iptal olup bu yeni sınava giripte klasiğe kalanların tamamına yakını yine aynı kişiler olursa baya ilginç olur :))
Güzel yarış olacak hocam ben de ilk sınavı 70lerde kazanmıştım yeni açılsın ilk 10 inşallah
-
Elimden gelse yeni sınav için 2018 sayıştay sınavını kazanan her aday ile tek tek görüşür ders çalışmaları için elimden gelen her şeyi yaparım. Sen iki sınav yapılacak dendiğinde tepki gösterme, 226. ol "adaletsiz yaa" diyip git dava aç. Al sana adalet.
-
@murky görüşmenize gerek yok tek tek, pusudayız yeni ilanı bekliyoruz
-
İptal olsa bu sınavdan kaç kişi açılacak sınavda nerede olur Allah bilir. Bu kadar da egonuzu şisirmeyin. Allah korusun hiç ummadığınız bir şey yaşarsınız tepe taklak olursunuz. Biraz mütevazı olmayı deneyin.
Az bir puan farkıyla klasik sınava giremedim. Eğer iki ayrı standart sapma hesaplanmasaydı ne olurdu girebilirmiydim bilemiyorum. Fakat iptal olacaksa orada olmalıydı klasik sınav yapıldıktan sonra iptal olması bana göre adil değil. Dava açanın değil idarenin,idari yargının günahı var burada. Yd kararını reddeden mahkeme daha suçlu. Sınav iptal olursa bu sınava girenlerin koca bir yılı göz göre göre harcanmış olacak. İnşallah en kısa zamanda mülakat listesi açıklanır ve memleket için en hayırlı olacak kişiler Sayıştay hayaline kavuşur. -
@kunterayata, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
İptal olsa bu sınavdan kaç kişi açılacak sınavda nerede olur Allah bilir. Bu kadar da egonuzu şisirmeyin. Allah korusun hiç ummadığınız bir şey yaşarsınız tepe taklak olursunuz. Biraz mütevazı olmayı deneyin.
Az bir puan farkıyla klasik sınava giremedim. Eğer iki ayrı standart sapma hesaplanmasaydı ne olurdu girebilirmiydim bilemiyorum. Fakat iptal olacaksa orada olmalıydı klasik sınav yapıldıktan sonra iptal olması bana göre adil değil. Dava açanın değil idarenin,idari yargının günahı var burada. Yd kararını reddeden mahkeme daha suçlu. Sınav iptal olursa bu sınava girenlerin koca bir yılı göz göre göre harcanmış olacak. İnşallah en kısa zamanda mülakat listesi açıklanır ve memleket için en hayırlı olacak kişiler Sayıştay hayaline kavuşur.Hocam ne güzel açıklamışsınız, teşekkür ederim ben şahsen. Ego konusuna gelince Allah biliyor niyetleri tüm yorumlar 'ceteris paribus' değerlendirmesiyle yapılıyor ben buna eminim.
-
@kunterayata hocam güzel dilekleriniz için teşekkürler gerçekten. Ama ben özellikle belirtim "hak edenler kazansın " diye. Bunun egoyla alakası yok. Sizin gibi hakkaniyetli düşünen çok az..ama ben yinede herşeye rağmen hak edenler kazansın diyorum.
-
Benim kızdığım bir kaç şey var son olarak onlara değinip artık kısır tartışmalara yol açabilecek yorumlar yapmaktan imtina edeceğim. İlk kızdığım yukarıda da belirtildiği üzere 'yürütmeyi durdurma' müessesi hiç sayılarak bu kadar adam klasik sınava girdikten sonra sınavın iptal edilmesi. İkinci kızdığım iki sınav değerlendirmesine tepki göstermeyip sonradan türeyen sözde adaletçi arkadaşlar ve onların yorumları. Yoksa elbette en nihayetinde bu yola girmiş benim gibi her aday hep hayırlısını diliyor hayırlısını bekliyor. Ama siz ciddi manada klasik sınavda 2 gün boyunca ter dökmüş bu kadar adaya karar sonrası dalga geçer gibi konuşup hele hele beni en sinirlendiren yorumlardan biri olan 'tazminat davası açın sizde alırsınız 1-2bin lira' gibi yorumlar yaparsanız bunca aday da tepkisiz kalamaz.
-
@murky estağfurullah hocam rica ederim. Bir konu daha var Dava açan kişi 400. olup bu davayı açsa bu karar verilmiş olsa yine bir şey değişmezdi. 225. kişi dava açmak isteseydi zaten hakkı ihlal edilmediği için açamazdı. Bu yüzden dava açanın bir suçu yok. ÖSYM'nin iki ayrı sınav yapılmasıyla,sınav masraflarıyla ilgili verdiği cevabı görseniz mideniz bulanır. Hukuk ancak böyle kullanılabilir dedim. Dört sayfanın özeti: "İki ayrı sınav Cbk'ye göre kanuni,teknik arızada idarenin kusuru yok."