2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Şu aşamada iptal olmasında kimseye bir yararda yok zaten.Hatta iptal olmazsa birçok kişinin lehine.Hem yeni Sayıştayda hemde diğer kurumlarda rakiplerinizden 45 kişi azalıcak.
-
@enki, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Şu aşamada iptal olmasında kimseye bir yararda yok zaten.Hatta iptal olmazsa birçok kişinin lehine.Hem yeni Sayıştayda hemde diğer kurumlarda rakiplerinizden 45 kişi azalıcak.
Iyuk md. 20:
Millî Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezî ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan davalarda verilen yürütmenin durdurulması ve iptal kararları, söz konusu sınava katılan kişilerin lehine sonuç doğuracak şekilde uygulanır.
Sinavin iptal edilmesinin su saatten sonra kime ne faydasi dokunacak dediginiz gibi.
-
Kurumun her yıl sınav açıyoruz demesine rağmen,2015 ve 2017 yıllarında sınav açılmadı.eger adalet yerini bulurda sınav iptal olursa en azından önümüzdeki sınavdan sonra bir sınav daha kesin açılacak.baskanda diğer sınavın beklemede olduğunu sonucuna göre YENiLENECEGİNDEN bahsetti.
-
Danistay baba nolursun iptal etme.
-
@gökyeleli bence de Danıştay mahkeme kararını iptal edecek.osym nin daha önceki temyiz başvurusunu okudum demiş ki hakimlik sınavları iyuk 20/b ye tabi değildir bu yüzden idare mahkemesinin kararınin iptali.İşin en ilginç tarafı Danıştay da bu sıçmığı önce kabul etmiş.bakalım ÖSYM yine nasıl bir şımarıklık yaptı.Sırf ÖSYM denen öğrenci ve hukuk düşmanı kurumun burnu sürtülsün,keyfiliginin önüne geçilsin,suçlu olduğu sabitlensin diye sınavın iptalini istiyorum.ben hak ihlaline ugramadim eleme sınavını geçtim klasik sınava kazanamam diye gitmedim.
-
Takip eden arkadaşlar, temyiz sürecinde durum ne? Bayagı bi zaman geçti, artık bi karar verilmesi gerekmiyor mu
-
@efe_yakup bncede karar verilmiş olması gerekir Ösym yine geç mi bildirecek bize acaba ?
-
@xxxkara karar aşamasındaymış dostlar , ilk davacı temyiz dilekçesine cevap dilekçesi vermemiş. Yakında sonuçlanır bence
-
@murky hocam idare mahkemesi 20/b kapsamımda davaya baktığına göre 10/07 tarihindeki ilana istinaden davacı süreyi kaçırmış oluyor. Temyizde bu durum her zaman ileri sürülebiliyor mu? Yoksa ilk olarak usulden geçtikten sonra tekrar dikkate alınır mı?
-
@ofa alınmaz mı?
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky hocam idare mahkemesi 20/b kapsamımda davaya baktığına göre 10/07 tarihindeki ilana istinaden davacı süreyi kaçırmış oluyor. Temyizde bu durum her zaman ileri sürülebiliyor mu? Yoksa ilk olarak usulden geçtikten sonra tekrar dikkate alınır mı?
Normalde dava şartları her aşamada resen dikkate alınır yalnız maddede "sınava ve sonuçlara ilişkin açılacak davalar" deyince sonuç açıklanmasından itibaren 10 gün oluyor gibi hocam. O nedenle dava şartlarından reddi olmaz sanırım.
-
@murky hocam 20/b de göremedim ben sınav sonucuna itiraz ise farklı hocam kağıdın tekrar okunmasını vs. o türden itirazlar için açıklandıktan sonra 10 gün. Soru iptali için bile sorular açıklandıktan sonra başlıyor itiraz süresi. Burada davacının sınav iptalini gerektirdiğini düşündüğü olay 10/07 tarihinde ilan edilerek vuku bulmuştur yani o gün o idari işlem o kişiyi rahatsız etmeyip sonuç açıklandıktan sonra rahatsız etmesi tamamen sınavda başarısız olmasına yöneliktir aslında başarılı olsaydı böyle bir davaya gerek duymayacakti ben dürüstlük kuralı gereği mahkemenin bu hususu dikkate alacağını o nedenle bu davanın çok uzun sürmeyip önümüzdeki hafta neticeleneceğini düşünüyorum en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar hakkımızda olumlu bir karar geleceğini tahmin ediyorum hayırlısıyla
-
@ofa dediginiz husuları zaten ilk incelemede esasa gecmeden inceliyorlar demek ki bi sıkıntı yok ki esasa gecmişler
-
@wroclaw hocam osym temyizde en başta böyle bir itirazda bulundu mu bilmiyorum Şu an esasa geçiş ve dilekçe tebliğ tarihlerini tam hatırlamiyorum Müdahil dilekçesinde bu durumu belirttik dikkate alınabileceğini umut ediyorum
-
@ofa hocam siz hangi 20/b den bahsediyorsunuz iyuk 20/b de daha ilk paragrafta açık açık yazıyor sınav sonuçlarına dava açılabileceği.
-
@uruk-hai sınav sonucuna dava açılamaz diye nerede demişim ben göremedim hocam :)) ben sadece @murky hocamın ( "sınava ve sonuçlara ilişkin açılacak davalar" deyince sonuç açıklanmasından itibaren 10 gün oluyor gibi hocam. )demesine istinaden başlangıç sınav sonucuna dava açma ile sınava dava açmanın farklı olduğunu iddia ettim. Ayrıca orada sonuç açıklamasından itibaren diye bir ibare göremedim. Kişi sınavının sonucuna hata olduğunu düşündüğü için dava açabilir puanı yanlış hesaplandi ise duzeltilmesini isteyebilir bu farklı bir işlem sınavın iptalini istemesi ayrı bir olay. Bence şahsın avukatı fazlaca uyanık olduğu için sınav sonucuna dolayısıyla başarısız sayıldığı işlemin iptaline diye bir şekilde yedirmiş ama zaten kanunda bu madde dışında diğer işlemler için diğer maddeler geçerli sürelerin başladığı zamanlar duyuru olması durumunda duyuru ile başlamış oluyor bu benim iddiam herkesin görüşü farklı olabilir. Zaten " 20/b sınava ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında " diyor davacı sınav sorularının erişime açılması ve ikinci sınav hakkının verilmesini gerekçe gösteriyor bu işlemde 10/07 duyurulduğuna göre süre buradan başlamalı bu benim görüşüm. Farklı düşünen elbette olacaktır. Önemli olan Danistayin ne düşündüğü o da haftaya belli olur gibi hayırlısıyla
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@uruk-hai sınav sonucuna dava açılamaz diye nerede demişim ben göremedim hocam :)) ben sadece @murky hocamın ( "sınava ve sonuçlara ilişkin açılacak davalar" deyince sonuç açıklanmasından itibaren 10 gün oluyor gibi hocam. )demesine istinaden başlangıç sınav sonucuna dava açma ile sınava dava açmanın farklı olduğunu iddia ettim. Ayrıca orada sonuç açıklamasından itibaren diye bir ibare göremedim. Kişi sınavının sonucuna hata olduğunu düşündüğü için dava açabilir puanı yanlış hesaplandi ise duzeltilmesini isteyebilir bu farklı bir işlem sınavın iptalini istemesi ayrı bir olay. Bence şahsın avukatı fazlaca uyanık olduğu için sınav sonucuna dolayısıyla başarısız sayıldığı işlemin iptaline diye bir şekilde yedirmiş ama zaten kanunda bu madde dışında diğer işlemler için diğer maddeler geçerli sürelerin başladığı zamanlar duyuru olması durumunda duyuru ile başlamış oluyor bu benim iddiam herkesin görüşü farklı olabilir. Zaten " 20/b sınava ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında " diyor davacı sınav sorularının erişime açılması ve ikinci sınav hakkının verilmesini gerekçe gösteriyor bu işlemde 10/07 duyurulduğuna göre süre buradan başlamalı bu benim görüşüm. Farklı düşünen elbette olacaktır. Önemli olan Danistayin ne düşündüğü o da haftaya belli olur gibi hayırlısıyla
Haklı olabilirsiniz hocam, bakalım az kaldı inşallah. Bana kalırsa yürütme durdurma hakkında karar çıkmıştır bile, ösym avukatları isteseler ulaşırlar karara, çünkü uyapa hep geç düşüyormuş. Önümüzdeki hafta artık neticelenir umarım, gerçekten çok uzadı.
-
@murky yürütmeyi durdurma kararını bakalım ösym umursayacak mı ? Eğer umursarsa zaten sınav sonuçlarınıda hemen açıklarlar.
-
@lamarjinal, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky yürütmeyi durdurma kararını bakalım ösym umursayacak mı ? Eğer umursarsa zaten sınav sonuçlarınıda hemen açıklarlar.
Yd talep etmesi umursayacağının göstergesi zaten.
-
@murky bende öyle düşünüyorum hocam. İnşallah yanılmayız.