2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@miole hukuk ve iktisatınız nasıl
-
@muzgor benım genel olarak fena degıldı. Ama insan emın olamıyor işte
-
@muzgor Ben kompozisyonda merkez bankalarinin ozellikle gelismekte olan ulkelerde buyume ve kalkinma hedefini on plana cikardigindan bahsettim.Fiyat istikrarinin hedeflenmesini konusunda da enflasyonun zararlarindan bahsettim.
-
ben faiz döviz kuru ve alım gücünün düşmesini de yazdım siz yazdıklarınızdan emin misiniz peki
-
Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. İnşaAllah hak edip vatanını, milletini seven güzel dostlarımız kazanır. Sınav tahminen ne zamana açıklanır?
-
Son oturuma kadar başarılı bir şekilde getirdiğim sınavı muhasebe yüzünden kaybetmek istemiyorum. Muhasebe kağıtlarını okurken puanlama nasıl oluyor acaba atıyorum 2. Soru c şıkkı diyelim hesapları doğru bir şekilde yazmışsınız ama hesabın birinde tutar hatası yapınca tüm soru çizilir mi veya tam tersi 5 hesap adını dogru yazacaksın tüm tutarlar doğru diyelim ama bir hesabın adını yanlış yazınca soru gider mi? Fikri olan veya daha önce girip kağıt inceleyen var mı ???
-
@ofa her şeye puan verildiği söylenmişti hocam bir önceki sınavda sayıştay denetçisi olan arkadaş tarafından. Zaten öyle olmasa muhasebenin seçilmesi büyük sıkıntı. Bir de her kayda ayrı puan verilmesi de işimizi kolaylaştırıyor tabi. Mamulü diğer stoğa atmak 10, karşılık ayırmak 10 diyelim diğer 2 kayıt 7.5 oluyor zaten, satılan mamule 7,5, stok değeri kapatıp satışı yapmaya 7,5 verir. Her kayda da ve karşılığında yazan miktara da mutlaka puantajda yer verilmiştir hocam.
-
muhasebe dersinin puanlanmasının daha vicdanlı yapıldığını söyleyebilirim. geçen sınavda yedeklere kaldım ve yine ticareti seçmiştim. muhasebe seçip çok da iyi geçmediğini söyleyen arkadaşım benden daha yüksek puan aldı. eğer dediğiniz şekilde basit hatalar varsa sorunuzun tamamının silinmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
-
@kombassankoma hocam şıklara ayırma kısmı için demiyorum atıyorum satışı yaparken hesap isimleri herşey doğru ama hesabın birinin tutarını atıyorum dalgınlıkla 3800 yerine 3900 yazınca o şık direkt çizilir mi yoksa 15 puan yerine 10 puan verilir mi? Bana kalırsa çizerler ama osym nin klasik sınav mantığını bilmediğim için soruyorum
-
@eryugr hocam yine ticaret mi seçtiniz
-
@ofa dediğim gibi her hesaba ve miktara ayrı puantaj öngörmüştür ösym, çizilmez hocam
-
@ofa evet hocam
-
@eryugr hocam ben ticarette iyi olmamama rağmen sorular çok zor gelmedi bu seviyeye gelen kişi iyi kötü her soruya bir seyler yazabileceği türden belki de dediğiniz gibi muhasebede soru içinde de ayrı ayrı puantaj olayı varsa belki de bir nebze dengeleyici olur başarılar dilerim hocam
-
bence sınav genel olarak zor geldi bana,cevapları yarım yamalak yazdım.
sizce nasıldı? -
@hey bence geçen sene bahsedilen sorulara göre; hukuk bi tık zor, muhasebe kolay, maliye aynı, iktisat bi tık zor. kompozisyon ise çok subjektif iş yorum yok.
-
@ofa teşekkür ederim hocam sizede başarılar dilerim. ama geçen seneye göre ticaret biraz daha kötü geçti benim için. belki hukuk, maliye ve kompozisyon kurtarır.
-
@kombassankoma katılıyorum hocam. Genel olarak ise sınavın kolay olduğunu düşünmüyorum
-
.vdgJajajs
-
İKTİSAT
1-Mundell fleming modeline göre tam olmayan sermaye hareketliliğinde sabit döviz kuru rejimin artan para politikası sonrası döviz kuru kısa ve uzun dönemde?
2a-Yeni klasik yaklaşımının 3 önemli varsayımı
2b-yeni klasiklere göre beklenmedik para politikası kıza ve uzun dönemde etkin midir? Tek şekil yardımıyla açıklayınız.
3)Döviz kuru hedeflemesi avantaj ve dezavantajları
4)Tam rekabette devlet 4 birim satış vergisi koyarsa
A-Ne kadarını tüketici öder
B-devletin vergi hasılatı ne kadar olur.MUHASEBE
1-3600 liralik mal zarara uğruyor emsal bedeli 2300 lira ve 3000 lira +18 kdv ye satılıyor.
2-400bin liraya araç alınıyor 3 yıl boyunca azalan bakiyeler uygulaniyor ve 50bin hurda degeri var. 3 yil sonra 300bin liraya yenilemek amacıyla satılıyor 708bin lira kdv dahil Yeni araç aliniyor bunada azalan bakiyeler uygulaniyor ilk yil ki kaydini istiyordu. İki aracında ömürleri 10 yıldı.
3-Asit test oranı
Finansman orani
Net ve brut isletme sermayesi
Ödenmiş sermaye
Cari oran -
muhasebede amortisman ayırırken hurda değeri düşüyoruz dimi , bazısı azalan bakiyede düşülmüyor falan demiş. Taşıtın senetle satışına alacak senedi mi kullandınız. Sürekli envanterde diğer stok sorusu kkk kullanımı yapılmıyor dimi