2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@maxmin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
muhasebede amortisman ayırırken hurda değeri düşüyoruz dimi , bazısı azalan bakiyede düşülmüyor falan demiş. Taşıtın senetle satışına alacak senedi mi kullandınız. Sürekli envanterde diğer stok sorusu kkk kullanımı yapılmıyor dimi
Bence yapılıyor. Nitekim kanunen takdir edilen değerin üstü kanunen kabul edilmiyor ve vergiden düşülemiyor. Ama tabi sadece "bence"
-
Arkadaşlar hurda değeri düşülmeden amortisman hesaplanıp ilk yıl eksik, son yıl fazla amortisman ayrılır. Yani hurda değeri ilk yıldan alınıp son yılın amortismanına eklenir.
-
@lindahl http:/ /dersozel.com.tr/istanbul/kamilozyaniz/makale/amortisman-hesaplama-yontemleri
Hurda değeri diye aratırsanız sayfada karşınıza çıkacaktır.
-
@osman-paşa Hocam verdiğim cevabın doğru olduğuna "eminim". Farklı cevaplar içeren yorumlara da saygı duyarım.
-
Numerous Ferhat yıldız özgün sorular 4.baskı olan varsa sayfa 526 da hurda değer ile ilgili açıklama yapmış
-
Normal amortismanda düşüldüğünü Birikmişte ise genellikle düşülmediği belirtmiş
-
Arkadaşlar farklılık Vuk ve TMS farkından kaynaklanıyor bildiğim kadarıyla hurda değeri ile ilgili Vuk ta bir ibare yok hesaba katılmıyor TMS de ise düşülüyor bir çok sayfada genellikle demesinin sebebi bu diye tahmin ediyorum.
-
@lindahl kardesim bu dediğin kıst amortisman mantığı ve sadece binek otomobillerde olur diye biliyorum
-
@best_effort Kıst amortismanda ay hesabı yapılır. Ben bundan bahsetmedim hocam.
-
sınavın iptal edildiğine dair mahkeme kararı paylaşılmış facede.
-
Arkadaşlar ne oluyor Ya , madem birileri dava açıp iptal ettiriyor biz de dava açalım bu nasıl iş geldiğimiz aşamada iptal mi olur
-
-
Bana da 1500 tl mi geri versinler o zaman 3 sınava gittim geldim.
-
ne bitmez bi çileymiş bu sınav. maddi manevi battık resmen..
-
Davacının sınavının iptaline karar verilmis sınavın iptali nerede yazıyor
-
''...sayıştay eleme sınavının ve bu sınav sonucunda davacının başarısız...''
-
Neresinden tutsan magduriyet...
-
Ayın 10 unda iptal edilmişse 13 ve 14 ünde sınav yapılması neden?
-
Bir de şu var bu dava sınav sonuçları açıklandıktan sonra açıl değil mi ?
Halbuki çok çok önceden belliydi böyle olacağı. -
'' Millî Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezî ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan davalarda verilen yürütmenin durdurulması ve iptal kararları, söz konusu sınava katılan kişilerin lehine sonuç doğuracak şekilde uygulanır.''
hadi lehine sonuç doğuracak şekilde uygula bakalım. temyizde de bir şey değişmeyecek, iptal edilmesi çok açıktı sınavın. ösym bizi aldı sığır gibi 8 saat sınava soktu, sınav dönüşü dinlenirken, çok şükür derken sınav iptal olduğunu öğrendik. sınav tarihini dava sonucuna göre tekrar düzenleseydin madem. emeklerimizin katili yemin ediyorum. yazık.