İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
-
@burcuburcu açiklamalî olarak verilmemiş baktim ama en mantiklisi benim durumumda olan birini bulmak olduğunu düşündüm.
-
@mervemerve bakanlık personel genel müdürlüğü de aranabilir aslında.
-
Aradim ama ne yazikki net bir bilgi vermiyorlar adalet bakanlığı aday islemlerine ösym ye bimere sormadığım yer kalmadı kimseden net bir bilgi alamadim
-
@burcuburcu
Aradim ama ne yazikki net bir bilgi vermiyorlar adalet bakanlığı aday islemlerine ösym ye bimere sormadığım yer kalmadı kimseden net bir bilgi alamadim -
@mervemerve Allah yardımcınız olsun gerçekten çok muğlak bir durum.
-
@burcuburcu sinava hazirlanicam o kadar sinav gelince kapidan dönmek istemiyorum umarim benim durumumda olan birileri çikar
-
@mervemerve mezun olduğunuz fakültenin ismi nedir?
-
@toranj İşletme Fakültesi Ekonomi ve finans bölümü mezunuyum
-
@mervemerve bence girebilirsiniz. ilan verildiğinde çünkü bölümlerden ziyade fakülte isimlerini söylüyolar
-
@kadiracr Şuan idari hakimlik başta olmak üzere hiçbir sınavı düşünme sakın... Gez, dolaş, ingilizce öğren, erasmusla avrupaya gitmeye çalış vs vs... Mezun olduktan sonra gereği kadar stres altına giriyorsun zaten şimdilik hiç gerek yok sınavları düşünmeye.
-
@mervemerve sınav klavuzunda İ.İ.b.f, siyasal bilgiler fakültesi ve hukuk mezunların sınava girebileceği yazıyordu. Bölüme değil direkt fakülteye göre başvuru alınıyor diye biliyorum. İsterseniz siz de klavuza bir bakın eksik ve ya yanlıs bilgi vermek istemem
-
@gizemce teşekkür ederim
-
Arkadaslar ben de sosyal ve beseri bilimler fakultesi adi altinda kamu yonetimi mezunuyum idari hakimlik sinavina hazirlanmaya basladigimdan beri aklima takilan sey sinava giris kosullarinda bölüm degil de fakulte isimlerine gore basvuru yapildigi. Bazi hocalarim hakimlik sinavina girmede engel teskil etmedigini soylemislerdi ama net bir bilgi sahibi degilim. Bu konuda fikri olan varmi .
-
@gnc-hakime hocam benim bildiğim kadarıyla aldığın hukuk derslerine bakıyorlar başvururkende o yüzden onaylı diploma örneği istiyorlar 3 4 tane hukuk dersini aldıysan sorun teşkil etmiyor diye biliyorum tam net olmamakla beraber ama siz yinede Murat kaymak hocama sorarsanız tam bilgilendirir sizi
-
@fatih1453 bir şeyi istemek ayrı, isteklerin için uğraşıp uğraşmamak ayrı. Anladığım kadarıyla seninkiler biraz değil baya istek noktasında. Bir işte çalışırken aynı zamanda birden fazla şeyi istemek ve bunda başarılı olmak için burada sorduklarını sormamış olman gerekirdi. Madem burada sordukların üzerinden bir cevap bekliyorsun bende ona göre cevap vereyim. Mevcut şartlar içerisinde mesleği bırakmayacağına göre en iyi alternatif dgs ile hukuk kazanmak. Ortalama baktığımda gördüğüm şu, sen bu kadar az motivasyon ile bu işi yapamazsın. Öncelikle, bunu gerçekten yapabilir miyim? Bunu yapmak için ne yapmalıyım diye planlama yapman gerekiyor? Kısaca az zamanda ciddi bir iş yapmak istiyorsan, motivasyonunu hep yüksek tutmalısın. Her gün programa göre hareket etmelisin. Program yapmaya karar verdiğin gün, öncelikle aöf not ortalamanda artış olur, daha sonra dgs sınavına daha doğru hazırlanırsın. Başka türlü bu şekilde bir şey çıkaramazsın.
-
Bu sene idari hakimlik icin alim ilani geldimi bilgisi olan var mi acaba.
-
.........................
-
@ilerlemeyedevam 2017 yılında idari hakimlik alımı olmayacak hocam.
-
En erken 2018 kasım-aralık da idari açılır gidişata bakılırsa
-
@aslan-reyiz bence mayıs olabılır