2018 Yks yerleştirme sonuçları
-
Arkadaslar sosyal guvenlik bolumy hakkinda bilgisi olan var mi
-
@genclerbirlikli sözelde işler çok karışmış, işte sayısal veri çıkarmak kolay da insan davranışlarını öngörmek imkansız. Sayısal ve eşit ağırlık genel olarak tahminlerdeki gibi çıkmış, sözelde yukarısı fena karışmış. Allah yardımcısı olsun sözelcilerin, bundan sonra böyle olabilir hep. Bu sistem de değişir yine.
-
@agor demek ki yukarıları yazarken eli korkak alıştırmamak lazımmış, listeyi ben hazırlamıştım iyi geldi yine bence.
-
@genclerbirlikli denklem çok karışık, şimdi biz normalde olabilecek eğilimlere göre tahminlerde bulunduk; örnek veriyorum eşit ağırlıkta 400 bininciye 240 binlerde yerler gelir dedik, 220 binlere bile düşmüş çünkü EA içinde ya mesleki kaygı ile ya da gelmez diye korkarak sözele kaymalar olmuş, EA tercihlerini aşağıdan yukarıya daha fazla sıçratırken sözel bölümlerde yukarıdaki sıralamalar düşeceğine yükselmiş. Aşağıda biraz daha farklı olmuştur muhtemelen de insanların tercih alışkanlıkları çok ilginç. KPSS A Bkz. GUY.
-
@agor eşit ağırlık iken sözel puanı fena gelmeyenler için Öğretmenlik alternatiflerinin değerlendirilmesi çok da mantıksız değil ama bu yönlendirmeyi yapmak ve ikna edici olmak kolay değil. Adam her söylenene rağmen Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği yerine gidiyor bilmem nerde Kamu İ,Ö yazıyor. Ondan sonra da bana Öğretmenlikler geliyordu diye hatırlanıyor. Hayat en adil olanı sanırım gerçekçi olmak. Bazıları gerçekçi olmayı tercih etmiyor ve ağzı yanıyor.