• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@kenanyasa teşekkür ederim bilgilendirme için
-
@legend-is-back, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@harun-resid Ben kendi bakış açımı sunuyorum her şeyi bir karalama olarak neyi görüyorsunuz anlamış değilim. Sizin ak dediğinizi ben kara diyemez miyim yani. Sen köprüden atlıyorsun diye ben de mi köprüden atlamak zorundayım. Çok sevdiğim ve izlemekten zevk aldığım "Bakış Açısı" filmi var izlemeni tavsiye ederim. Tek tipcilik veya dayatmaya gerek yok. Ben burda eleştirel yaklaşıyorum diye bir başkasının övgüler dizmesine karışmam herkesin bakış açısı farklıdır. Eleştirel yaklaşımlara içselleştirmemiz gerekir. Bakış açısı
Benim de sana bir tavsiyem var. Eleştirel yaklaşıyorum burada İçselleştirmen dileği ile ..
-
@legend-is-back kariyerinizde başarılar. Kitap yazarsanız haber edin reklamınızı karşılıksız olarak yaparım.
-
Katılıyorum benimde halamın bıyığı olsa amcam olurdu.
Kitap çıkarmak bu kadar kolay mi acaba!
Yiğit Yilmaz hoca
Fatih Avşar hoca
İlker Tekir hocayi tanımıyorsunuz.Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla kitaplarını almamışsınız.
Boş atıp dolu tutturmaya çalışıyorsunuz.
Sadece soru Bankasi dediginiz kitaplarin soru açıklama ve çözümlerinin konu anlatimli kitaplardan bir farki yok emin olun.
Musait bir vakitte kitapevine gidip kitaplari incelerseniz haksızlık yaptığınızı anlarsiniz.
-
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca,
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu
Başkan ve üyeleri için soruşturma yapılması Cumhurbaşkanı veya görevlendireceği bakanın iznine tabidir.
( 703 Sayılı KHK Madde 149 )
-
@ronin kitabin yeni baskısı çıkmayacak. Eskisi devam edecek.
Mahalli idarelerde önemli değişiklikler oldugu halde değişiklik metni yayinladim ki eski kitaplar kullanilabilsin ve yeni baskilara ihtiyac olmasin. Facebook gruplarının dosya kısımında var.
Hata olarak her kitapta olan toplam da alti yedi soruda olan kismi hatalar. Kitap her seferinde kisim kisim basıldığı icin hemen düzeltme imkanimiz oluyor. Tamami düzeltilmis durumdadir. Daha onceden edinmis olan arkadaslar icin pazartesi düzeltme metni paylasacam.Bugün Anayasa hukuku, idare hukuku, Türkiyenin idari yapısı ve Türkiyede mahalli
Idareleri kapsayan 54 soruluk ikinci denemeyi paylastim. Yarin burda da paylasacam. Sinava kadar bu sekilde ucretsiz 10-20 arasi deneme payalsacam. 1000 civari soru olmus olacak.
Gecen sene paylastigim ve sinavda soru tutturan DMk sorulari var onlari da kitabimi alamayanlar için paylasacam.
Ankarada ilk semineri yaptık ara ara seminerler olacak.
Hocadan ziyade bir kardes olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kesinlikle kitabi yazip bir kenara cekilmek yerine hergün gruplarda paylasim yapıyor, özelden gerek kitaplarla ilgili gerekse de sınavla ilgili hergun onlarca mesaja cevap vermeye çalışıyorum.Yeni oldugumuz bu mecrada hatamız varsa affola.
-
Arkadaşlar 8 den beri gündemdeyiz tweet atmaya devam bu ilan gelecek biraz daha rt ve tweet atalım
-
@yiğityılmaz hocam biz size minnettarız inşallah hakettiginizi Allah size nasip eder
-
@yiğityılmaz hocam ben şahindim keşke herkes sizin gibi her sorumuza cevap verse
-
@legend-is-back, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@harun-resid kaymakamlık sınavına ilk kez gireceğim dediysem başka hiçbir sınava girmedim demedim. Vmy klasik sınavını kazandım ama mülakattan elendim hakeza hakimlik sınavını az farkla kaçırdım. Kpss sınavı da cabası. Açılırsa Maliye uzmanlığına da gireceğim. Aslında yine hedefim Vmy ancak yoruldum süreçten o yüzden kaymakamlık da gireceğim. İnan ki soru çıkartma konusunda kardeşim sen çıkartırsın zor bir şey değil. Ancak ben Vmy üzerinden özel sektör gibi büyük hedeflerim var küçük şeylerle uğraşmak istemiyorum YMMM'ye yürümek istiyorum..
Sizin amacınızı halen anlamış değilim. Her kitabı kötülemenize gerek yok. Alırsınız kitabı bakarsınız beğenmezseniz Cayma hakkınızı kullanarak iade edebilirsiniz.
-
Yiğit Yılmaz Kaymakamlık Deneme-2 @yiğityılmaz
-
@aslan-reyiz teşekkürler
-
@yiğityılmaz teşekkür ederiz hocam ilginiz ve destekleriniz için. Bu arada içimden bir ses sınav 14-15 Eylül haftası olacak diyor. İnşallah şu düzenlemeler en kısa sürede RG'de yayınlanır ve protokol 14-15 Eylül için imzalanır:)
-
Normalde şu sıralar ÖSYM takviminde sınav yerini almalıydı. Hayırlısı bakalım..
-
@uygurmustafa İnşallah kardeşim inan ki Yönetmeliği, CB kararnamesine uygun hale getirmek hiç zor değil kes kopyala yapıştırdan ibaret. Aynı ifadeleri yönetmeliğe koyacaklar ve yönetmeliğin günleri değil saatleri bile almaz. İstanbul seçiminden sonraki haftada yönetmelik düzenlemesi yapılır sabah mesaisi bile yeter 4 saatte rahat çıkar. Eylül ortası veya 21 Eylül kaymakamlık sınavı olur diye düşünüyorum. Bi yönetmelikten dolayı yok Ekim sonu yok Aralık falan erteleneceğine hiç ihtimal vermiyorum. Bilgi çağındayız her şey bi tık ötede bilgi rahat erişelebiliyor.
-
@aslan-reyiz Eyvallah kardeşim tam teferruatlı bakamadım ama genel itibariyle sorular iyi ve detaylı geldi bana ancak 54. sorunun cevabı B olarak verilmiş ama köy yönetimi de yönetmelik çıkaramaz ben bugüne kadar hiçbir köyün yönetmelik çıkardığını görmedim. Köyün yönetmelik çıkarabilmesi için kendi kanununda açık yetki vermesi gerekir ve böyle bir yetkisi yok. Köy yönetmelik çıkarmaz @yiğityılmaz hocam 54. sorunun 2 cevabı var A ve B. Soru hatalı
-
@legend-is-back Kamu tüzel kişilerin yönetmelik çıkarabildiğini biliyor olmalısınız
Anayasaya da hakimseniz eğer Köy anayasada KTK olarak geçiyor. -
@kızıl-elma Anayasayı senden iyi biliyorum kardeşim onu bakarsan Anayasada kamu tüzel kişileri kamulaştırma yapabilir ancak vakıf üniversiteleri veya kamuya yararlı dernekler kamulaştırma yapamıyor çünkü kendi kanunlarında böyle bir yetki verilmemiştir. Aynı şekilde köy kanununda köyün yönetmelik çıkarmasına yönelik yetki verilmemiştir ve köy yönetmelik çıkarmaz. Hiçbir koy1 yönetmelik çıkarmaz ve yönetmelik çıkaran köyü hiç görmedim.
-
Köyler yönetmelik çıkarabilir
-
@kızıl-elma Konuya hakim olmayan kişilerin soru bankası adıyla kitap çıkarmasına acemelik veya basitçilik yapıyor derken resmen linç ediliyorduk ama görüyorum ki bugün paylaşılan denemedeki 54. sorudaki bariz hata ne kadar haklı olduğumu ispatlıyor. Anayasada genel hükümler mevcuttur kamu tüzel kişilikler yetkilidir deyince her tüzel kişiliği kapsamaz ve köy kanununda açık yetki verilmediği için köy yönetmelik çıkarmaz yönetmelik çıkaran köy bugüne kadar hiç görmedim eğer böyle bir yetkileri varsa bugüne kadar köyler neden yönetmelik çıkarmadı saçmalık yani. Aynı şey kamulaştırma için de geçerli Anayasada kamu tüzel kişileri de kamulaştırma yapabilir diyor ama vakıf üniversiteleri veya kamuya yararlı dernekler tüzel kişiliği olmasına rağmen kamulaştırma yapamaz çünkü kendi kanunlarında kamulaştırma yapmalarına dair açık bir yetki yok. Haklılığım Anayasa ve kanunlar itibariyle ispatlanmasından dolayı büyük bir kıvanç içindeyim.