• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Bunu bir daha tekrarlamak gibi olacak ama söylemek durumundayım. Dün ben şubeyle konuştum, dikkat edin lütfen oradaki söyleneni kesme işaretiyle yazıyorum: "Şu an için bakanın bir talimatı yok ama bu yıl çok büyük ihtimal sınav olacak. Bakanın talimatını bekliyoruz." Aynen bu söylendi bana. Ama bugün söylenen sınavın düşük ihtimal olarak bu yıl yapılacağı; ya değerli arkadaşımızın bu yıl sınav yok duyumundan sonraki tahminiyle karıştı bu düşük ihtimal söz öbeği ya da şubedekiler bizimle dalga geçiyor.
-
@KaimakamAday, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@cansarı İlan ve sınav tarihi arasında adaylara verilmesi gereken süreden haberleri yok sanırım bu insanların.
bilinçli yapıyorlar. Önce marttı sonra nisan oldu. Sonra birisi çıktı Bakanı gördüm Mayıs kesin dedi. Diğer başka bir yazar haziran yüksek ihtimal dedi. Sonra Eylül oldu Kurslar gruplarını yazarlar ceplerini doldurdu. Güzel ülkemizde herkes işin formülünü bulmuş.
-
@KaimakamAday hocam bazı arkadaşlarımız online uzaktan egitim gruplari için çalışıyorlar sanırım kurs ücretsiz oluyor
-
Bu tarz genellemeler ile itham yapanlardan artık sıkılmış bulunmaktayım ...Bu kadar ithamlarda bulunan arkadaşlar bundan sonra ne yazarlarsa boş...
-
Yani yapılmasa da şaşırmamak lazım , KPSS a dan 2018 puanıyla ne kadar alım yapıldı KPSS b den ne kadar alım yapıldı , ekonomik durum ortada ülkenin . Zaten diğer kurumlarında alımları yok denecek kadar az . sıkıntı çok ezber var ve süreç belirsiz oldukça ezberler unutuluyor ve tekrar çalışırken bilgiler iç içe giriyor ve o muydu bu muydu olmaya başlıyor bakalım hakkımızda hayırlısı.
-
@can-mavi, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Bu tarz genellemeler ile itham yapanlardan artık sıkılmış bulunmaktayım ...Bu kadar ithamlarda bulunan arkadaşlar bundan sonra ne yazarlarsa boş...
Sınavın olduğu günün akşamına kadar daha bu başlıkta yazmayacağım...etiketleyip bir şey soran dostlar şimdiden kusura bakmasın.. Allah hicbirimizin emeğini zayi etmesin... tek tavsiyem iyi calismaniz olur...iyi çalışmalar
-
-
gereksiz ileti kaldırılmıştır
-
@Tardukağan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Bugün itibariyle planlanmış bir kaymakamlık sınavı yokmuş arkadaşlar. Az da olsa sınavın bu yıl yapılma ihtimali var. Şahsi yorumum sınav en erken olursa aralık sonu gibi olur olmazsa ki bu ihtimal daha yüksek 2020 ye kalmıştır.
malumun ilanı oldu teşekkürler . sayı daha çok olursa şansımızda artar hem belki böyle daha iyi oldu
-
Tam çalışmaya başlıyoruz şevkimiz kırılıyor. Yok bundan sonra sınav açılmayacak yok istisnai memur. Sonra eskilerden bilgi kaynagı sağlam olanlar yazmayacam diyor.Hep sınav olacaktı ama ertelendi diyenler çıkıyor. Öngörülmezlik dediğimiz şey böyle bir şey. Bence bakanlık sınava 1 ay kala ilan vermeli. Hazır olan, çok isteyen girsin. Diğer türlü sürekli bir muhabbet dönüyor, insanların emekleri boşa gidiyor.
-
Bence bu sınavlar önceden ilan edilmeli. Bu doğrultuda 3,4 yıllık plan çerçevesinde sınav tarihleri belirtilir. Ne kadar ihtiyaç varsa o sınav anında o kadar kişilik ilan verilebilir; bu sayı 30 da olabilir 120 de olabilir. Eğer olağanüstü bir durum olursa da o dönemki sınav ertelenir. Yani niye böylesine belirsizlik yapılıyor anlamıyorum; bizim şu anda kafa olarak birçok şeye odaklanmamız gerekirken bir de sınav tarihi ne zaman kim ne söyledi, duyum sağlam mı gibi kısa vadede cevapsız sorularla uğraşıyoruz.
-
@districtgovernor bakan beyin talimatına bağlı hersey onu için tam bilgi veremiyorlar
-
@Daywalkers hocam iyi çalışmalar. Mesajları baştan sona okudum. Bu konuda bilgi- tecrübe sahibisin galiba. O yüzden sana sormak istedim. Ben ekonometriden mezun oldum. Cuma günü YÖK e dilekçe gönderdim. Bölüm başkanı hocam ile görüştüm “Ekonometri ile İktisat eşdeğerdir “ dedi. Ancak, Facebook’ta bir arkadaş ekonometri mezunları boşuna çalışmasın dedi. Kafam karıştı ne yapalım biz şimdi
-
Merhaba arkadaşlar ve buyuklerim. Eğitim gordugum okul ve bolumde sınav konularına paralel bir egitim almamışım bunu sınava girince anladım ki kendi alanıma bile yabancı kaldım. Tamam dedim geç değil ögreneyim ama popüler kitaplardan çalışmanın pişmanlığını iki senedir yaşıyorum. Artık bir pişmanlık daha yaşamamak için yardımınızı istiyorum. S
ınavı hazırlayanların rehber aldığı kanun yada meb ders kitabı açıköğretim neyse onlara bakmaya karar verdim. Mesela her sınavda kitap yazan hocaların geçmiş sınavları referans alarak kendince yazdığını düşünmeye başladım. Örneğin anayasa hukukunu yazan bir hoca gecmiste nerelerden geldiyse oralara ve benzerlerine odaklandıgını goruyorum ama her sene onların odağından kaçan mevzuattan geliyor. O kadar fazla bilgi kirliligi var ki mesela tarihte bir hoca bir bilgini ve eserini verirken digeri vermiyo. Niyetim kimseyi suçlamak da degil bence onlar da caresiz ve kendince en iyi yardimi vermeye çalışıyor. Ama sınav her sene olunca kitaplar kapsayamayabiliyor. Sizden bu kafası karışmış yorulmus kardesinize yardım etmenizi rica ediyorum. Ben memur ogluyum butun tarih kitaplarını almam mümkun degil ama bi kitapta olan digerinde yok. Tecrübeli ve sınavı anlamış arkadaslar yol gösterirse duacınızım. Herkese iyi çalışmalar. -
Bu arada girdiğim sınav kpss idi ve kaymakamlık çalışmak istiyorum bu sınavın mantığını soruyorum. Kusura bakmayın stresli bir dönem 4 yıldır evdeyim bu süreci yaşayanların anlayacagını düsunuyorum.
-
@sinan06 hocam bende 2016 ya hazırlandım mesela tarihten full yapmıştım gerçi kolay bir sınavdı ama ne kadar zor çıksa da yapardım şöyle çalıştım mesela tarih için orta öğretim de dahil olmak üzere tüm MEB kitapları , açıköğretim lise , üniversite kitaplarını indirip hatta halkeğitim merkezine gidip rica edip kitap almıştım yani demem o ki şuan mesela kaymakamlığa hazırlanmaya çalışıyorum tüm kanunları indirdim yani iyi çalışırsan kaçma ihtimali yok tabi birazda şans meselesi sınav.
-
@sinan06 anayasa bir mantığı oturttma amaçlı kitap aldım geneli öğrendim ve tüm 82 anayasası ve ilgili mevzuatı indirip ordan okuyorum , idare içinde öyle ama işte birazda şans meselesi sınav ne kadar çalışırsan çalış birazda sınav şansı yanında olacak
-
Cok saolun hocam forumu gormeden dersleri de bilmedigim icin tek sıkıntı yasayan benim sanıyordum. Bir arkadas da mesaj attı. Gercekten ogrencinin derdinden ögrenci anlıyo
-
Maalesef ekonometri mezunlarına eşdeğerlik verilmedi. Olumsuz cevap dönülüyor
-
Arkadaşlar Çeko dan dilekçe veren var mı? Yoksa ilk dilekçe veren ben mi olacağım?