• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Vay arkadaş yaa..2019 sayfası için son kez yerimizi alalım inşallah başarılar arkadaşlar her daim hazır olmak gerekir bu meslek için hatalardan ders çıkaralım mevzuatı önümüze alalım.(Bir türlü göreve başlayamayan sgdy:) )
-
ayrıca bazı bölümler içinde yüksek lisans zorunululuğu var sanırım
-
@cmc bende sitelere baktım ancak kesin bir bilgi göremedim o yüzden buraya yazıp bilgisi olan olursa cevap alıp ona göre bir sonraki sınava çalışmaya başlamak istedim.cevabınız İçin teşekkür ederim
-
Besmele çekip yola devam arkadaşlar .
-
Bu başlık @amirim @istihbarat_mia
@can-mavi gelince daha bir değerlenir herkese hayırlı akşamlar -
'Galiptir bu yolda mağlup' yeni başlangıçlar için haydi Bismillah!
-
Çalışmak şart dostlar. Şurada 1-2 sınav kaldı bu sınavlarla girme sürecinde. O süreçte sona erdikten sonra Kaymakam atamaları nasıl olur şu günden değerlendirmek kolay değil.
-
Cam kenarından da bi yer bana lütfen hadi rastgele..
-
Bende 2019 icin yerimi aldım arkadaslar. Önümüzdeki eylülde 100 kisi alınması yine planlaniyor icislerindeki arkadaşıma sordurdum. Açık var alim olacaktır yüksek ihtimalle sayı da 100 olur diye denilmiş. Takdir sizlerin.
-
Yeni sınav dönemi hepimiz için hayırlı olsun bende yerimi ayırtayım şimdiden:) İnşallah daha erken tarihte olur sınav eylülden önce Mart yada Mayıs gibi gelse tadından yenmez:)
-
2019'da Sınav Olur mu?
Hersene Açılmıyor ki..
@amirim ne diyorsunuz bu duruma? -
Sorduran arkadaşlar varmış kusura bakmayın görmedim.
İnşallah dediğiniz gibi olur.
2019 da 100 alım çok iyi olur. -
arkadaşlar facebookta mart ayında yeni sınav diyorlar doğru mu bilgisi olan var mı
-
@eylembilim, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
arkadaşlar facebookta mart ayında yeni sınav diyorlar doğru mu bilgisi olan var mı
Biraz önce bu duyumu sordum kendim için. 2019 sınavı için henüz ortada hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Mart da olabilir mi diye sorduğumda, bu ihtimalin ortada olmadığını çünkü eksik, bütçe vs ayrıntıların hiçbiri net olmadığını söylediler. Büyük ihtimalle yine dershanecilerin müşteri yakalamak için uydurduğu bir safsata. Ancak, bir an gerçek sanmıştım! İnsanların hayalleriyle oynamasalar keşke ...
-
@tardukağan peki,teşekkür ederim
-
Şu an duruma iyimser gözle bir bakılırsa 11 ay sonra sınavın açılmalı ihtimali var. Düzenli bir çalışma sistemi ile bu süre zarfı, yeterli bir vakit diye düşünüyorum. Ancak benim gibi ilk defa hazırlananlar için tecrübeli arkadaşlarımız çalışma sistemi/taktiği paylaşıp bizi yönlendirebilirler mi?
Eminim başka başlıkta bu soruya cevap olabilecek konular vardır ama yeni bir süreçte bu başlık altında tekrar paylaşılması herkes için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. -
@yasarx Hocam kaymakamlık sınavı için 11 ay çalışmak çok fazla. Ayrıca sınavın yapılıp, yapılmayacağı belli bile değilken, kpss'ye çalışıp, önce kendini sağlama alıp, kaymakamlık ilanı geldikten sonra kaymakamlığa dönmek daha mantıklı. İktisat, tarih, Anayasa, İdare kpss ile kaymakamlık kpssi aynı zaten.
-
@tardukağan Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kamu sektöründe Kaymakamlık dışında herhangi bir meslek düşünmüyorum. ^^ Ama ilerleyen zamanlar neyi gösterir bilinmez.
-
@böğürtlen hocam bu kamuda 5 yil calismis olma sarti uygulanacakmiymis bir bilgi aldiniz mi
-
Kardeşim şimdi böyle bir bilgi almadim. Şimdi inan sorsam kimi 5 yıl şartı olacak kimi de olmayacak der kendilerine göre yorumlarlar insanların aklı daha da bunalir. Bu konuda ortalık karişik. Ama şahsen benim tahminim kamuda 5 yillik şartı olmayacağı yönünde bunu açıklıkla söyleyebilirim kaldi ki ben 5 yillik şart koysalar takılmıyorum kaldi ki seneye 10 da koysalar yine takılmam. Şart koymayacaklar diye düşünüyorum. 5 yillik şart sadece cumhurbaşkanının direkt atayacağı sayısının da her yıl 2 veya 3 kişiyi geçmeyeceği kişiler için uygulanacağını düşünüyorum. Sistem öyle kötü oldu ki ÖSYM bile klavuz yayımlıyor kimse birşey anlamıyor sınav sonuçlarıyla birlikte herkes şoka uğradı zaten bende atlatamadım açıkçası. bütün teyammulleri değişebiliyor o yüzden ne nasıl olur bunu inanın gelecekte ne olacagini şu an ne süleyman soylu ne de ösym başkanı bilebilir.