• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Aslan-Reyiz burdan kontrol ediyorum kitapları
-
Elimdeki K.A.S soru bankasına ek olarak themis alacaktım ama forumdaki arkadaslar idare kısmının soru sayısının yetersiz olduğunu doğrulayınca vazgeçtim. KAS' a ek olarak ne önerirsiniz arkadaslar ?
-
@paranoid
Themis kullandım. Soru sayısı yetersiz olabilir belki ama gerçekten özgün belki de diğer kaynaklardan farkı bu.Şu an Ritüeli aldım yeni çözüyorum, mevzuat bilgisi adına sınava kadar çözülüp tekrar edilebilecek bir kaynak gibi, Türkiye ekonomisi ve Anayasa kısmını bitirdim. Genel olarak iyi ilk izlenimim bu.
-
Ritüel genel olarak iyi bir kaynak mi arkadaslar ?
-
@Müfettiş-Gadget evet iyi bir kaynak
-
@Müfettiş-Gadget iyi yani alınabilir
-
@Aslan-Reyiz insan gibi net yapmamış arkadaş
-
Ritüelde3 4 sayfa atar mısınız hocam bende almayı düşünüyorum da. @KaimakamAday
-
@brunomars Galiba bi yanlışlık oldu ben o iletiyi geçen sene yazmışım ve son sınav olduğuyla ilgiliymiş.
-
@amirim sinav tarihi ile ilgili bilginiz varsa paylasir misiniz ?
-
Şuraya sınavla ilgili bir tarih yazılsada stres biraz azalsa...
-
Kıymetli arkadaşlar en sonunda kaynak taraması yapmak için zaman bulabildim ve akfon kitabevine gittim, yaklaşık 45 dakika boyunca piyasadaki kaynakları taradım, bu kaynaklar hakkında fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Malumunuz konu anlatımlı kitaplar bir elin parmaklarını geçmiyor, yazarlar genelde soru bankası çıkartıyorlar. Günümüzde sınava birkaç defa girmek soru bankası çıkarmak için yeterli zaten :))
Themis İdare Hukuku konu anlatımlı: kaynağı elime alır almaz "idari işlemlerin iptali, geri alınması, kaldırılması" kısmına baktım. Oldukça yavan ve düz buldum, 5510 sayılı SGK Kanununu okurken bile bu kadar daralmamıştım. Türk İdari Teşkilatı kısmını da yetersiz buldum. Kısacası özellikle yeni başlayacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum.
Themis iki ciltlik çalışma kitabı (soru bankası) : Anayasa sorularını inceledim, soruların şıkları neredeyse paragraflardan oluşuyor, bazı sorular ise çok karmaşık, ÖSYM formatından uzak. Halbuki ÖSYM artık nokta atışı mevzuat sorularına ağırlık veriyor, bu sebeple anayasa kısmını beğenmedim. İdare Hukuku kısmını da çok beğenemedim maalesef.
Ritüel Soru Bankası: Sorularına göz attım, hemen hemen her konuya değinmeye çalışmışlar fakat şıklar özensiz ve acemice hazırlanmış
Yiğit Yılmaz Kaimi Makam: Sorularını ve şıklarını beğendim
4T Kaymakamlık Çıkmış Sorular: Editörü Yuksel Bilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam. Kitabin iki versiyonu var, birincisi sadece hukuk derslerini kapsıyor, ikincisi tüm derslerden cıkmış soruları kapsıyor. Kitabın içeriği çıkmış sorular üzerine olduğu için analiz yaparken sorulardan ziyade çözümlere ağırlık verdim ve yeterli buldum.
Kaymakamlık Kampı: Gözümden kaçmadıysa güncel baskısı yoktu, ama eski baskılarını bildiğim için şunu soyleyebilirim, konu anlatımı olarak bence hala en iyisi.
Bunların dışında yine bir sürü kitap analiz ettim ama kesinlikle önermiyorum çünkü çoğu özensiz ve yetersiz, paranıza yazıktır.
Önerilerim:
1)İktisat için Yüksel Bilgili yahut Tufan Samet Erdurak. Erdal Ünsal'ı önermiyorum çünkü kaymakamlık sınavı için oldukça ağır.
2)Anayasa Hukuku: Mevzuat.gov.tr adresinden güncel anayasa metni, ayrıca anayasa ile ilgili temel kavramlar ve 21-24-61 anayasaları ile ilgili temel bilgiler için herhangi bir konu anlatımlı kitabın ilgili bolümü yeterli olacaktır.
3)Mahalli İdareler: İl idaresi kanunu, il özel idaresi kanunu, belediye kanunu, büyükşehir belediyesi kanunu, köy kanunu, mahalli idare birlikleri kanunu ve bir kaç kanun daha var, bunlar için kesinlikle kanunların bizzat kendisinden çalışılmalı. Kaynak ise mevzuat.gov.tr
4)Türkiyenin İdari Yapısı ve İdare Hukuku: Ahmet Nohutçu
5)İnkılâp Tarihi: Analiz edemedim ama çalışanların çoğunun memnun kaldığı Şehriban Ercan.
6)Türkiye Ekonomisi: Yasin Çoban+Tufan Samet Erdurak. Mümkünse ikisine de bakılmalı, çünkü birinin önem verdiği konuyu diğeri detaylı anlatmamış.
2012 den bu yana bu süreçlerin içinde olmuş, mulakatlardan elenmis biri olarak tavsiyelerim bunlar. -
@esnaf61, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Şuraya sınavla ilgili bir tarih yazılsada stres biraz azalsa...
Tarih yazmak'dan kolay ne var. Yazarsın aklına ilk gelen tarihi olur biter.
-
@amirim hocam gelişmede mi yok
-
@amirim olur ama kesinlik kazandırmaz
-
Kaymakamlık sınavı 26 Ekim’de olacak.
İçişleri Bakanlığı’na ayrılan 140 kişilik kadronun tamamı bu sınav için kullanılması hedef dahilinde.
Sınav için fiili çalışmalar başladı ve Ağustos ayının ilk veya ikinci haftası Protokol imzalanacak.
Önümüzdeki yıl yine 100’lük alım yapılabilmesi için 140 kişilik kadronun 40’ı bu yıl kullanılmayabilir.
Sınav, “geçen yıl iddia ettiğim gibi” bu yıl da TEST olacak. -
haydi Bismillah
-
ahh yine geldi o zehirli ok :)) girmeyecem diyorum ama niyet edip başlasam mı tekrar, bilemiyorum.
-
@amirim bu arkadaş kesin dershaneci ya da yeni bir kitap çıkarmış çok para kazanmak için bu bilgiyi bizimle paylaşıyor. Vurun!
Emeğine sağlık hocam. Motive olup ders çalışamayan dostlara çok faydalı oldu bu bilgi. Varol! Umarım artık daha nitelikli tartışmalar olur başlığımızda. Allah yardımcımız olsun.
-
@RootofAllEvil başla başla;))