Sorun şu ki İİBF'de zaten alımlar kısıtlı, KPSS sınavına girip bir puan alsanız bile yıl içerisinde sınırlı sayıda alım yapılıyor. 500.000'i aşkın İİBF'li işsiz iş arıyor bu tarz sınav kovalıyor belki kazanırım umuduyla, ancak zaten alımlar bu kadar kısıtlıyken mühendislik, psikoloji, PDR gibi bölümlere de yer verilmesi insanın canını sıkıyor. O zaman biz de hazırlanalım, okullara rehber öğretmen olarak atanalım var mı böyle bir şey? Çok saçma sistem var.
brunomars tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Sabah yazmıştım tekrar yazayım.
Burada mesele sınava girip girememek değil, bu belgeyi mülakatta istiyorlar.Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2-3 saattir arkadaşlar ve şubeler ile görüşme halindeyiz. Birkaç yorum yaptım bu mesajımdan önce ama toplu bir mesaj olması açısından ve kafa karışıklığı kalmaması açısından bu mesajı paylaşıyorum.
Biliyorsunuz ki 29 Haziran'da Kaymakam Aday Adayları Yönetmeliği değişti ve bazı İİBF bölümlerine mülakatta eşdeğerlik belgesi gerekmezken bazı bölümlere istiyorlar.
Şimdi,Öncelikle şunu söylemeliyim ki bütün İİBF bölümleri sınava girebiliyor. Bu istenen belge sınav için değil, mülakat için. Evet, mülakatı kazanlar olacağı gibi kaybedenler de olacağını bile bile böyle saçma işlerle uğraştırıyorlar.
Peki Neden Şimdi Belge Almalıyım? İlanı Beklesem Olur Mu?
Cevap: Arkadaşlar Kaymakam Aday Şube ile görüştük, oradaki memur bile söyledi. YÖK sistemi yavaş işlediğinden mülakata belgenin yetişmesi için şimdiden başvuru yapın dedi.
YÖK ve Kaymakam Adayları Şubesi ile yapılan görüşmeler sonucu;
-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Evet yanlış duymadınız yönetmelikte Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi 2 ayrı bölüm olarak yazıldığından bitişik yazılan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi için de eşdeğerlik belgesi gerekiyor.
-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
-Bankacılık ve Finans
-ÇEKO
-Ekonometribölümü mezunları eşdeğerlik belgesi alacak.
Maliye mezunları arkadaşlar ise yönetmelikte Maliye ve Finans yazıyor. Kaymakam aday şube maliye mezunlarının girebileceğini söyledi ancak kesin olması açısından birkaç Maliye mezunu arkadaşım da belge gönderecek, risk almamak için.
Eşdeğerlik Belgesini Nasıl Alıyoruz?
Cevap: Transkript, diploma fotokopisi, kimlik fotokopisi(bu üçünün onaylı suretine gerek yok dedi YÖK, fotokopi olsa yeterli.) ve dilekçe ile elden veya posta ile YÖK'e gönderiyoruz. YÖK sistemi ağır işlediğini Kaymakam Aday Şube'de söyledi, o yüzden dilekçeyi takip etmemizde fayda var. Eşdeğerlik belgesi bize posta ile gönderilecek.
Sorularınız varsa özelden yazabilirsiniz.
-
@Balakhan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars Ona kalırsa bu yıl ekonometri, maliye ve çeko mezunu kaymakam da olmayacak. sen otur kendi derdine yan bence. evet aöflü kaymakam yok bu olmayacağı anlamına gelmiyor. devletin resmi üniversitesi. devlet kendi üniversitesini tanımayacak mı komik olmayın. dün dündü bugün bugündür.rakip elemeye çalışmayın.
Konudan o kadar birhabersin ki arkadaşım ne dediğini sen de bilmiyorsun.
- Ekonometri için eşdeğerlik reddedildi ancak biz dava açma yoluna gideceğiz ve yönetmeliğin durdurulması talepli iptal davası açacağız.
- Maliye ve ÇEKO için üniversitelerarası kuruldan hala görüş bekleniyor, bu görüş YÖK'e göre 1 ile 12 ay arasında sürebilir, onlar şuan kesin reddedildi diyemeyiz.
- Kaymakam adayısın, bu sınava hazırlanmaya niyet etmişsin ama karşındakine 'sen otur da kendine yan' gibi çocukça tavır takınıyorsun. Bu, buradaki hiçbir kişiye yakışmaz.
- 2 Mayıs 1920'de kurulan İçişleri Bakanlığı bu yıla kadar AÖF'lü kaymakam atamamış, şimdiden sonra atayabilir mi evet atayabilir ancak bunu istemediklerini yukarıda da söylediğim gibi üst düzey bir bürokrat bizzat kendisi söyledi.
- Benim söylediklerime inanmıyorsun ancak bu forumda çoğu kişi @amirim veya @yiğityılmaz arkadaşları bilir, onlar da bakanlığın idari teamül gereği AÖF'lü arkadaşları elediğini söylüyorlar.
- Rakip eleme gibi bir niyetimiz yok, olan teamülü söylüyoruz. Yukarıda durumu @amirim arkadaşımız gayet net açıklamış, görünen köy kılavuz istemez.
-
@kaymakam1842 ne yapacaksın lojmanları dostum önce bir kazanalım da sonrasına bakarız
-
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2-3 saattir arkadaşlar ve şubeler ile görüşme halindeyiz. Birkaç yorum yaptım bu mesajımdan önce ama toplu bir mesaj olması açısından ve kafa karışıklığı kalmaması açısından bu mesajı paylaşıyorum.
Biliyorsunuz ki 29 Haziran'da Kaymakam Aday Adayları Yönetmeliği değişti ve bazı İİBF bölümlerine mülakatta eşdeğerlik belgesi gerekmezken bazı bölümlere istiyorlar.
Şimdi,Öncelikle şunu söylemeliyim ki bütün İİBF bölümleri sınava girebiliyor. Bu istenen belge sınav için değil, mülakat için. Evet, mülakatı kazanlar olacağı gibi kaybedenler de olacağını bile bile böyle saçma işlerle uğraştırıyorlar.
Peki Neden Şimdi Belge Almalıyım? İlanı Beklesem Olur Mu?
Cevap: Arkadaşlar Kaymakam Aday Şube ile görüştük, oradaki memur bile söyledi. YÖK sistemi yavaş işlediğinden mülakata belgenin yetişmesi için şimdiden başvuru yapın dedi.
YÖK ve Kaymakam Adayları Şubesi ile yapılan görüşmeler sonucu;
-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Evet yanlış duymadınız yönetmelikte Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi 2 ayrı bölüm olarak yazıldığından bitişik yazılan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi için de eşdeğerlik belgesi gerekiyor.
-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
-Bankacılık ve Finans
-ÇEKO
-Ekonometribölümü mezunları eşdeğerlik belgesi alacak.
Maliye mezunları arkadaşlar ise yönetmelikte Maliye ve Finans yazıyor. Kaymakam aday şube maliye mezunlarının girebileceğini söyledi ancak kesin olması açısından birkaç Maliye mezunu arkadaşım da belge gönderecek, risk almamak için.
Eşdeğerlik Belgesini Nasıl Alıyoruz?
Cevap: Transkript, diploma fotokopisi, kimlik fotokopisi(bu üçünün onaylı suretine gerek yok dedi YÖK, fotokopi olsa yeterli.) ve dilekçe ile elden veya posta ile YÖK'e gönderiyoruz. YÖK sistemi ağır işlediğini Kaymakam Aday Şube'de söyledi, o yüzden dilekçeyi takip etmemizde fayda var. Eşdeğerlik belgesi bize posta ile gönderilecek.
Sorularınız varsa özelden yazabilirsiniz.
-
@ömermuhtar yazıyı okudum ve çok beğendim. Ayrıca kaymakamımızın profiline biraz baktım da abisi İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü'ymüş :)) kaymakam olmasına şaşırmamak gerek.
-
@oflu61, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@mülki THEMİS Kaymakamlik calisma kitabi icin ne diyorsunuz ?
Elimde Themis'in eski basımı var, Anayasa soruları sırf sorulmak için sorulmuş gibi aşırı zorlamışlar, 2018 kaymakamlık sınav sorularıyla alakası bile yok. Uzun uzun sorular sorulmuş ama sınavda net bilgi soruları vardı.
-
Themis soru bankasını önermiyorum, idare soruları bir nebze ama Anayasa sorularının 2018 sınavıyla uzaktan yakından alakası yok, sırf soru sormak için dallandırılıp budaklandırılmış, kelime oyunları yapılmış. 2018'de kelime oyunu olan soru hiç gelmedi direkt kanun maddesi sordular.
-
@vuralkara enerji bakanlığında çalışan siyasal bilgiler mezunu bir yazar çıkartmış.
-
@kaimakamaday şükür edelim hocam. Mühendisler, psikoloji, sosyoloji mezunları bile bu sınava girerken bize saçma belge istemeleri trajikomik ötesi.
brunomars tarafından gönderilen son iletiler
-
@sim, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Levent hoca da aöf li 3 kaymakam öğrencimiz var dedi. Hiç aöf mezunu yoksa hocanın dedikleri nasıl oluyor?
bir önceki sayfada cevabını verdim.
-
@ayhanistan aile tamamlanmazsa olmaz bunu sen de biliyorsun
-
@ayhanistan mülakattan sonra görüşelim
-
@ayhanistan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
AÖF muhabbetine noktayı koyalım. Aöf İşletme mezunuyum ve aöf 'lü olarak bir devlet üniveristesinde işletme abd (Finans)tezli yüksek lisansı 1. likle kazandım. arbitraj fiyatlama teorisi üzerine çalıştım. 3 makallem 2 bildirim var. ayrıca inşaat mühendisiyim. şimdi ise yeni açılan bir devlet üniversitesinde İSG Tezli yüksek lisans tez dönemi öğrencisiyim ve 2 makalem 1 bildirim var . devlet memuruyum.tez bitinceye kadar 6 yı bulacagım makalede inşallah. şimdi o teammül bana işler mi ?
Geçen yıl mardin valisinin damadının nikah şahidi sayın İçişleri Bakanı olmasına rağmen teamüll kırılamamış. Geçmiş yıllarda milletvekili hatta bakan yakınlarına bile şans tanımamışlar. Senin diplomalarına bakacaklarını hiç sanmıyorum
-
@vuralkara, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars ikide bir tutturmuşsun hukuka aykırı hukuka aykırı. önce hukuk'un tanımı öğren de gel. hukuk kişiye göre subjektif işlem yapmamaktır dar anlamda. %80 dersleriniz tutmuyor siz biz yürütmeyi durdurma kararı alacağız diyorsunuz bunun neresi hukuksuzluk.
konuştukça konuşturuyorsun beni de, %80 ders tutmuyor zırvalığındasın ancak 29.05.2019'da Gazi Ekonometri mezunu kaymakam atandı bu ülkede, biz ise sınava giremiyoruz. Al sana hukuksuzluk gör!
Pdr mezunlarının bile girebildiği bu sınavda ekonometri mezunlarının girmemesi hakkaniyetsiz bir durumdur ancak hukuksuz değildir. Hukuksuzluk demek hukuka aykırı demektir. Dava açılacaksa ekonometri mezunları arkadaşların sağlam gerekçeler bulması gerekir. Geçmişte atandı şimdi atanmıyor gibi ifadeler ile savunma yapılacaksa mahkemede bilirkişiye bile gidilmeden red kararı verilir. Burada ekonometri mezunları ve diğer mağdur bölümler için sağlam yasal gerekçeler bulunması gerekiyor. Bunların istişaresi yapılabilir. Yoksa avukata boşa para verilir.
2016 yılında YÖK'ün kararında Ekonometri mezunlarının tüm İİBF mezunlarıyla eşit bir şekilde kamu sınavlarına girebileceğine dair kararı var, ancak verilen bu eşdeğerlik red kararı bu kararla tamamen çelişiyor.
Cari yıl içerisinde özellikle sınava 3-4 ay kala yönetmelik değişmez, değişse bile daha önceki yönetmelikle giren kişiler mağdur edilmez. Bizim aldığımız kurslar, kitaplara verdiğimiz paraların hesabını kim verecek?
İktisat bölümü ile sadece 3-4 ders farklı olmasına karşın bütün derslerimizin aynı olmasına ne diyeceksiniz? YÖK dilekçede transkript gönderdik. Vergi hukuku, ticaret hukuku, anayasa hukuku gibi dersler alan ekonometri mezunları olmasına karşın hiç hukuk görmeyen ekonometri mezunları da var, bu da kararın transkripte bakılmadan verildiğini gösterir.
Durumu biz avukatlara çok iyi anlatıyoruz siz merak etmeyin, onlar da işin hukuka aykırı olduğunu YÖK'ün verdiği önceki kararlarla çeliştiğini söylüyorlar.
-
@brunomars ikide bir tutturmuşsun hukuka aykırı hukuka aykırı. önce hukuk'un tanımı öğren de gel. hukuk kişiye göre subjektif işlem yapmamaktır dar anlamda. %80 dersleriniz tutmuyor siz biz yürütmeyi durdurma kararı alacağız diyorsunuz bunun neresi hukuksuzluk.
konuştukça konuşturuyorsun beni de, %80 ders tutmuyor zırvalığındasın ancak 29.05.2019'da Gazi Ekonometri mezunu kaymakam atandı bu ülkede, biz ise sınava giremiyoruz. Al sana hukuksuzluk gör!
-
- yönetmeliğin durdurulması hangi hallerde verilebilir aç anayasaya bak o zaman güzel kardeşim. okuduktan sonra verilebileceğine sen inanıyorsan sana sözüm yok
- ben de bir şeyler biliyorum ki reddedilecek diyorum.
-teamül gereği bakanlık aöflüler yerine pdrciler ve ekonometri mezunlarını elemeli.
rahatsızlık vermemk için bundan sonra cevap vermeyeceğim nokta.
he bu arada takmışsın ekonometriye ama ekonometri İİBF'nin ana bölümü, PDR için lafım yok ona katılıyorum ancak ekonometriyi, ÇEKO'yu veya Maliyeyi elemek tamamen hukuka aykırı.
-
- yönetmeliğin durdurulması hangi hallerde verilebilir aç anayasaya bak o zaman güzel kardeşim. okuduktan sonra verilebileceğine sen inanıyorsan sana sözüm yok
- ben de bir şeyler biliyorum ki reddedilecek diyorum.
-teamül gereği bakanlık aöflüler yerine pdrciler ve ekonometri mezunlarını elemeli.
rahatsızlık vermemk için bundan sonra cevap vermeyeceğim nokta.
iyice batırdın bundan sonra mesajlarıma yorum atmazsan sevinirim.
-
@brunomars Ona kalırsa bu yıl ekonometri, maliye ve çeko mezunu kaymakam da olmayacak. sen otur kendi derdine yan bence. evet aöflü kaymakam yok bu olmayacağı anlamına gelmiyor. devletin resmi üniversitesi. devlet kendi üniversitesini tanımayacak mı komik olmayın. dün dündü bugün bugündür.rakip elemeye çalışmayın.
Konudan o kadar birhabersin ki arkadaşım ne dediğini sen de bilmiyorsun.
- Ekonometri için eşdeğerlik reddedildi ancak biz dava açma yoluna gideceğiz ve yönetmeliğin durdurulması talepli iptal davası açacağız.
- Maliye ve ÇEKO için üniversitelerarası kuruldan hala görüş bekleniyor, bu görüş YÖK'e göre 1 ile 12 ay arasında sürebilir, onlar şuan kesin reddedildi diyemeyiz.
- Kaymakam adayısın, bu sınava hazırlanmaya niyet etmişsin ama karşındakine 'sen otur da kendine yan' gibi çocukça tavır takınıyorsun. Bu, buradaki hiçbir kişiye yakışmaz.
- 2 Mayıs 1920'de kurulan İçişleri Bakanlığı bu yıla kadar AÖF'lü kaymakam atamamış, şimdiden sonra atayabilir mi evet atayabilir ancak bunu istemediklerini yukarıda da söylediğim gibi üst düzey bir bürokrat bizzat kendisi söyledi.
- Benim söylediklerime inanmıyorsun ancak bu forumda çoğu kişi @amirim veya @yiğityılmaz arkadaşları bilir, onlar da bakanlığın idari teamül gereği AÖF'lü arkadaşları elediğini söylüyorlar.
- Rakip eleme gibi bir niyetimiz yok, olan teamülü söylüyoruz. Yukarıda durumu @amirim arkadaşımız gayet net açıklamış, görünen köy kılavuz istemez.
-
AÖF mezunu kaymakam yoktur! Bu bilgi bizzat bakanlıkta çalışan üst düzey bir bürokrattan alınmıştır. Bazı arkadaşlar AÖF'lü kaymakam var diyor ancak onlar şu şekilde oluyor; mesela örgünde bir bölüm bitiren kaymakam ikinci üniversite olarak AÖF okuyabiliyor bu şekilde oluyor ancak sadece AÖF'lü yok. Nedeni ise bakanlık teamül gereği örgün-AÖF ayrımı istemediği için AÖF'lü arkadaşlar mülakata kaldıklarında otomatik olarak eleniyorlar. 1. olurlarsa belki şansları olabilir çünkü 1.olanlar direkt alınıyor ancak diğer arkadaşlar için üzgünüm.