Bedelli askerlik yaparken sınav/mülakatlara girme
-
Arkadaşlar bedelli askerliğe başvurdum.henüz yerim belli olmadı ama kafama takılan bir şey var.
devlet guy ve guy sınavlarına girdim,eğer kazanırsam askerlik sırasında mülakata gitmeme izin verirler mi?
ayrıca sayıştayın yazılı sınavına gireceğim,sınava gitmeme izin verirler mi?
bu konuda bilgisi olan var mı? -
@hey bedelli askerlikte çarşı izni olmayacak falan denildi ama bu tür izinlerin akibeti henüz belli değil. Benim de aklımda hep bir soru işareti olmakla birlikte tahminim verilip askerlik süresi verilen izin ölçüsünde uzayacaktır.
-
@evandro inşallah dediğiniz gibi olur,bende araştırdım bu konuyu net yanıt bulamadım.
-
Valla sırf şu sorun yüzünden bedelliye biraz mesafeliyim. Hazır puanı da almışken kurum sınavlarına girmeme ya izin vermezlerse diye
-
Arkadaşlar genelde askeriyenin sınavlar ve mülakatlar için esnek olduğunu duymuştum. Uzun dönem olup guy sınavına girenler duydum. Söz konusu sınav ya da eğitim olunca sorun yapacakalrını düşünmüyorum. Komutanından iznini alır gidersin.
-
beyler ben acemi askeri hakimlik sınavı için izne gönderdim yani yardımcı oldum bölükte. sıkıntı olmaz ama askerliğiniz uzar. acemiye çarşı yok zaten.
-
@hey izin verilmeyecek diye biliyorum ölüm kalım halleri dışında
-
Askeriye büyüklerimizin bize anlattığı gibi bir yer değil artık, izin veriliyor ben acemideyken aynı koğuştaki bir arkadaş hazine yazılısına girmişti, derdini sakince anlatırsan herkes anlayışlı olur. Sınav için gittiği süreyi acemiliğe ekliyorlar mı emin değilim, o arkadaş yemin törenine katılamadığı için akıbetini öğrenemedik, muhtemelen kışlaya dönmüştür. Ustadayken de bir arkadaşım da özel sebeplerden dolayı kışladan erken ayrıldı, ikamet ettiği yerdeki askerlik şubesinde eksik süresini tamamlamıştı.
-
benim de en merak ettiğim konulardan biriydi. Bugün para yatıran bir arkadaşım askerlik şubesinde aynı konuyu dile getirmiş görselde ki gibi bir metin vermişler ve giriş belgesiyle ispatı halinde izin verileceğini verilen izin süresi kadar askerliğin uzayacağı dile getirilmiş. Umarım girdiğimiz sınav ve mülakatlarda hakkımızda hayırlısı olur.
-
-
-
Arkadaslar eylul 15 te bedelli askerkik kapsamindan gidecegim.5 eylulde sulusun edevlette olmasi gerekirdi fakat hala edevlette yok .Bilgisi olan var mi?
-
Ben de komiser yardımcılığına başvurmayı düşünüyorum. Şuan tecilim 19.01.2019a kadar. Şartları sağlıyorum ancak bu sınavı da kazanıp kazanamayacağım belli değil tabiki. Bedelli askerliğe başvursam sınav sonucu açıklanmadan 21 günlük askere gitme ihtimali var. Puan almışken ilanları kaçırmak istemiyorum. Acaba bu durum nasıl olur. Bu durumda olan arkadaşımız var mı aramızda napmak lazım ?? (15bin tl'nin boşa gitme durumu da var tabi)