Askerlik hatıraları
-
Askerlikte unutamadığınız zamanlar oldu mu? Ben 2 hafta boyunca her gece nöbete gitmiştim; uyku yok. Ne günlerdi be... Geldi geçti!
-
@james-buchanan simdi burdakiler YDS'yi sinav olarak bilir ama bilmezler ki Yakupoglu Deri Sanayi
-
"RDM çavuşu" olduğum için epeyce unutamadığım zamanlar olmuştu... diğer taraftan, çok kötü anlar da olmuştu ne yazık ki :((
sadece bir kere nöbet tuttum,24.00-2.00 nöbeti daha sonra devriye çavuşu olarak bol bol devriye attım
https://www.youtube.com/watch?v=mbp9GZrtHwE -
@otuzyılsavaşı sahsim astegmen olarak yaptigi icin epey rahatti devlet guzelligini yapmisti bundan 2 yil once 3500 tl maas veriyordu birde dogu tazminati derken mis gibiydik. Simdi donduk tekrar adiyaman celikhan tutunune
-
@lion
astek lion! selam duuur :)) rahat geçmiştir hocam hem birikim de olmuştur -
@otuzyılsavaşı yok be kardesim 2016 da bitti zaten. Ne birikimi catir cutur yedim gitti. Uc bes bisey ile dondum onuda uc bes ayda yedim. 2 yildir sen sag ben selamet modundayim ha ama devrelerimden 30 bin tl ile donende oldu memleketine tabi onlarda nerdeyse buyuk abdestlerini yapmiyorlardi ki acikmayalar
-
Acemi birliğinde kayıt yaptırırken astsubayın birine şafak sormuştum.O da gülümsedi benim jeton orada düştü zaten.Bizim yandaki takımın komutanıymış 10 gün sonra içtimada çocuğun birine şınav çektirdi.Çocuğa lan sen bana şafak soran asker değil miydin deyince benle karıştırdığını anladım.d Yemin töreninde vedalaşırken anlattım,hatırladım lan seni dedi.d
Ustada da gece bir kar bastırmıştı.Sabah Hulusi Paşa giriş yapacak diye saat 3'te kalkıp kar küremiştik.Verdiğimiz molalarda o çayın sıcaklığı anlatılmaz,yaşanır.Kışa denk geldiği için biraz kar çilesi çektim ama 5 yıldızlı otel misali askerlik yaptım.Anılar tazelendikçe ekleriz:) -
Ortaköyde askerlik yapinca anı çok oluyor tabi.Gece kulübüne gidenlerin yol kenarından laf atmaları mı dersin garip garip teklifte bulunmaları mı dersin. Gecenin ilerleyen saatlerinde daha da ileriye gidenler de oluyor du tabi gece amm görevlisi olunca ister istemez bizde istanbulun gece hayatında yer aldık.
-
Yarın teslim oluyorum, bakalım ne anılar birikecek
-
Kim trollüyor kim gerçek anlamadım ama güzel
-
@alasayvan askerliğimi hep istanbulda yapmak istemisimdir.Haydarpaşanin ordaki kısla ne güzel öyle
-
Nöbet Kulübeleri vardır, Kimine Göre Vatan Korunur Diyen ; Kimine Göre Uyunan, Kimine Göre Kırma Kol Çekilmeden Şarjör Boşaltılan.
*** Sorma Kardeşim, Şarjör Vermiyorlar ki nasıl Boşalttınız Diye.
Not : Şimdiye Kadar Askere Gidip, Şarjör Boşaltmayan Duymadım O Kulübelerde. (Şuan Askere Gidip, Bu İletiyi Okuyup, Yüzünde Tatlı Tebessüm Olan Forumdaşlara Selam Olsun)
-
atış yaparken yüzbaşı tekme atmıştı.
-
@james-buchanan neden attı? Şimdi atsa sanırım sen kimsin denilebilir? Eskisi gibi haybeden adam dövmek kalmadı. Adamı oraya yıkarlar.
-
@antimülakat yok hocam, atış bitmeden kalkmamamız gerekiyordu. ben attıktan sonra hafif doğruldum gayri ihtiyari halbuki atış bitmemişti. ayaklarıma geldi tekmesi.
-
@antimülakat hocam sen kimsin diyemeyiz yinede orda mahkumuz hiçbir söz hakkımız yok. zaten hukuken de er olduğumuz için malesef.
-
@antimülakat ben askerliğe şöyle bakıyorum. 5.5 ay askerlik yaptırıyorsun sonra terhis ediyorsun. bu işi asıl mesleği askerlik olanlar yapsa daha doğru olur. devlet için maddi anlamda büyük külfet. o para daha verimli alanlarda kullanılabilir.
-
atışlarda öyle hocam onlarda diken üstünde oluyor sonuçta saçma sapan yerlere sıkanlar düşünsene 10 mermi veriyorlar hedeften 20 iz çıkıyor nereye tutturursa oraya sıkıyor :))) Gece atışını saymıyorum bile karşıya doğru sıkın dikkat edin sağ sağlim gidelim buradan denildi :))var ayağa kalkmak büyük risk bizde de çok fazla kızıyorlardı ama tekme görmedim Allah var.
-
Bak o zaman bir şey diyemem. Atışta doğru ilk kez eline silah alan adamlar var. Mecburen sertlikle müdahale edilmeli ama tekme biraz sert olursa hoş olmaz. Otur lan şeklinde hafif bir tekmeden bir şey olmaz.
-
Kulede nöbet tutarken Eğirdir yolu istikametinde saat 07:05'te simitçi geçerdi, 05:30-07:30 nöbetinde o simitçiden simit alırdım personel 07:20 civarında servislerle gelirdi. Yine bir nöbet günü her nasılsa bizim simitçi 07:15'e kadar gecikti, paramı hazırladım simitçiyi gördüm tellere yanaştım, bir bordo bereli gibi hedefime odaklandım lâkin kuledeki diğer arkadaş abi abi diye bağırıyordu.Ok yaydan çıkmıştı para hazır simit hazırdı. Başımı sol tarafa, jandarmaya doğru çevirdim, bir de ne göreyim bayraklı siyah clio symbol. O an elimdeki simitlerle dünya durmuştu, alay komutanımız kıdemli topçu albay ... ... makam aracının içinden selam verdi. Üç gün boyunca bekledim ama gelen giden olmadı bu da güzel anılarımdan biridir