30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@Berhava 5.sorunun cevabı noksanlık değil hocam.Tan Tahsin Zapata'nın kitabından baktım,durumlar tek tek sıralamış.
Geçişlilik sorusunda cevaba "bütünlülük" diyorlar itirazım ona.Süreklilik de olabilir ama bütünlülük nedir Ben yine de geçişlilik diyorum
-
@paretowilfredo yanlış hatırlamıyorsam en az bir nash dengesi vardır ve mutlaka bir nash dengesi vardır şeklindeydi öncüller ben ona binaen o iki öncülü cevap kabul ettim
-
@escobar_p 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@Berhava 5.sorunun cevabı noksanlık değil hocam.Tan Tahsin Zapata'nın kitabından baktım,durumlar tek tek sıralamış.
Geçişlilik sorusunda cevaba "bütünlülük" diyorlar itirazım ona.Süreklilik de olabilir ama bütünlülük nedir Ben yine de geçişlilik diyorum
Hocam ben zapata dan çalıştm gördüğüm gibi yapıştırdm ama siralananlarin arasında yoksa diyeceğim bişey yok
Hayırlısı olsun
-
@Berhava Evlilik Hukuku bölümünde "Evlenmenin Yokluğu-Geçersizliği" diye bir bölüm var.İçindekiler bölümünden sayfasını bul,cevabı orada Bende sayfa 188-192 arasında
-
@escobar_p hocam borçlar kitabında mi vardı medeni de mi tam kestiremiorm ama bu iptal edebilirlik iptal butlan noksanlik hepsini ayrı ayrı anlattıgi bölüm vardı ordan bakabilirsen
Ben şu an kitaplardan uzak bi konumdayim bakamıyorum -
@Berhava Medeni'de.Ben baktım zaten,seni inandırmaya çalışıyorum
-
Bu arada Maliye Teorisi'ndeki sorusundaki adamın adı "Pierson"du.
Cevap ise Kapitalizm olan şık değil. Cevap E şıkkı olacak.Adamın internette Türkçe'ye çevrilmiş makaleleri var.Refah devletinin Kapitalizm'i ayakta tutan bir kurum olduğunu söylüyor.
-
@escobar_p yok hocam doğrudur o zaman estağfurullah
-
Bu arada bütünlük diye birşey varmış Doymazlık varsayımının içinde bahsi geçiyor. @2525
Bu soru bizde yanlış
-
@Berhava 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@escobar_p 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Hocam ben zapata dan çalıştm gördüğüm gibi yapıştırdm ama siralananlarin arasında yoksa diyeceğim bişey yok
Hayırlısı olsun
Hocam noksanlık dediğin heralde sınırlı ehliyetsiz sorusu. Noksanlık değilse cevap ne? -
@escobar_p hadi ya
-
Arkadaşlar sınırlı ehliyetli sorusunda verilen örnek kücük çocuk uzerinden miydi?
-
Bu arada Maliye Teorisi'ndeki sorusundaki adamın adı "Pierson"du.
Cevap ise Kapitalizm olan şık değil. Cevap E şıkkı olacak.Adamın internette Türkçe'ye çevrilmiş makaleleri var.Refah devletinin Kapitalizm'i ayakta tutan bir kurum olduğunu söylüyor.
Sanırım google'a "pierson capitalism" yazınca çıkan christopher pierson adlı bir akademisyen. Teşekkürler valla merakım giderildi
-
@escobar_p bütünlük olur o, çünkü geçişlilik de 3 tercihin birbiri arası geçişliliğinden bahsetmesi gerekir diye düşündüm ️
-
İktisattaki A malını B ye tercih etmesi ya da bunlar arasında kayıtsız kalması sorusunun cevabı Bütünlük(tamlık) olacaktı. Gayet seçici bir soru olmuş. Hayli Dikkat gerektiren bir soruydu..
-
@Antimülakat üstün mal giffen mal sorusunun cevabını hatırlayan var mı
-
@escobar_p üstün mal giffen mal sorusunu hatırlayavn var mı
-
@Doganay
o soru talebin fiyat esnekliği pozitifse mal giffen malıdır olacak. Çünkü fiyat arttıkça talep artar giffen malında.
Bu arada matematikteki olasılık sorusu karıkoca yanyana cevabı kaç buldunuz? -
Giffen mallarda talebin fiyat esnekliği pozitiftir. Cevap bu olacak. Fiyatla talep edilen miktar doğru orantılı olduğundan dolayı..
-
@KNUT-Wicksell teşekkürler