TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.

KPSS A
    sayıştay denetçi yardımcılığı
    128
    1316
    845974
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • escobar_p
      escobar_p @Berheva Son düzenleyen:

@Berhava 5.sorunun cevabı noksanlık değil hocam.Tan Tahsin Zapata'nın kitabından baktım,durumlar tek tek sıralamış.

Geçişlilik sorusunda cevaba "bütünlülük" diyorlar itirazım ona.Süreklilik de olabilir ama bütünlülük nedir 🙂 Ben yine de geçişlilik diyorum 😄

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • ?
        Eski Kullanıcı @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo yanlış hatırlamıyorsam en az bir nash dengesi vardır ve mutlaka bir nash dengesi vardır şeklindeydi öncüller ben ona binaen o iki öncülü cevap kabul ettim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • B
          Berheva @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:

@Berhava 5.sorunun cevabı noksanlık değil hocam.Tan Tahsin Zapata'nın kitabından baktım,durumlar tek tek sıralamış.

Geçişlilik sorusunda cevaba "bütünlülük" diyorlar itirazım ona.Süreklilik de olabilir ama bütünlülük nedir 🙂 Ben yine de geçişlilik diyorum 😄

Hocam ben zapata dan çalıştm gördüğüm gibi yapıştırdm ama siralananlarin arasında yoksa diyeceğim bişey yok 🙂

Hayırlısı olsun

escobar_p K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • escobar_p

@Berhava 🙂 Evlilik Hukuku bölümünde "Evlenmenin Yokluğu-Geçersizliği" diye bir bölüm var.İçindekiler bölümünden sayfasını bul,cevabı orada 🙂 Bende sayfa 188-192 arasında 😉

• B
              Berheva Son düzenleyen:

@escobar_p hocam borçlar kitabında mi vardı medeni de mi tam kestiremiorm ama bu iptal edebilirlik iptal butlan noksanlik hepsini ayrı ayrı anlattıgi bölüm vardı ordan bakabilirsen 🙂
              Ben şu an kitaplardan uzak bi konumdayim bakamıyorum

escobar_p 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • escobar_p

@Berhava Medeni'de.Ben baktım zaten,seni inandırmaya çalışıyorum 🙂

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • escobar_p
                  escobar_p Son düzenleyen:

Bu arada Maliye Teorisi'ndeki sorusundaki adamın adı "Pierson"du.

Cevap ise Kapitalizm olan şık değil. Cevap E şıkkı olacak.Adamın internette Türkçe'ye çevrilmiş makaleleri var.Refah devletinin Kapitalizm'i ayakta tutan bir kurum olduğunu söylüyor.

Ђ 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • B
                    Berheva @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p yok hocam doğrudur o zaman estağfurullah 🙂

• escobar_p
                      escobar_p Son düzenleyen:

Bu arada bütünlük diye birşey varmış 🙂 Doymazlık varsayımının içinde bahsi geçiyor. @2525

🙂 Bu soru bizde yanlış 🙂

? T 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • K
                        KNUT Wicksell @Berheva Son düzenleyen:

@Berhava 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:

@escobar_p 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:

Hocam ben zapata dan çalıştm gördüğüm gibi yapıştırdm ama siralananlarin arasında yoksa diyeceğim bişey yok 🙂

Hayırlısı olsun
                        Hocam noksanlık dediğin heralde sınırlı ehliyetsiz sorusu. Noksanlık değilse cevap ne?

• ?
                          Eski Kullanıcı @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p hadi ya 😉

• Arslanargun Harun
                            Arslanargun Harun Son düzenleyen:

Arkadaşlar sınırlı ehliyetli sorusunda verilen örnek kücük çocuk uzerinden miydi?

• Ђ
                              Ђилаc_Mилован @escobar_p Son düzenleyen:

Bu arada Maliye Teorisi'ndeki sorusundaki adamın adı "Pierson"du.

Cevap ise Kapitalizm olan şık değil. Cevap E şıkkı olacak.Adamın internette Türkçe'ye çevrilmiş makaleleri var.Refah devletinin Kapitalizm'i ayakta tutan bir kurum olduğunu söylüyor.

Sanırım google'a "pierson capitalism" yazınca çıkan christopher pierson adlı bir akademisyen. Teşekkürler valla merakım giderildi 🙂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • T
                                tarziktisat @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p bütünlük olur o, çünkü geçişlilik de 3 tercihin birbiri arası geçişliliğinden bahsetmesi gerekir diye düşündüm ☺️

• joeblack16
                                  joeblack16 Son düzenleyen:

İktisattaki A malını B ye tercih etmesi ya da bunlar arasında kayıtsız kalması sorusunun cevabı Bütünlük(tamlık) olacaktı. Gayet seçici bir soru olmuş. Hayli Dikkat gerektiren bir soruydu..

• Doganay
                                    Doganay @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat üstün mal giffen mal sorusunun cevabını hatırlayan var mı

• Doganay
                                      Doganay @escobar_p Son düzenleyen:

@escobar_p üstün mal giffen mal sorusunu hatırlayavn var mı

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • K
                                        KNUT Wicksell @Doganay Son düzenleyen:

@Doganay
                                        o soru talebin fiyat esnekliği pozitifse mal giffen malıdır olacak. Çünkü fiyat arttıkça talep artar giffen malında.
                                        Bu arada matematikteki olasılık sorusu karıkoca yanyana cevabı kaç buldunuz?

Doganay ? 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • joeblack16
                                          joeblack16 Son düzenleyen:

Giffen mallarda talebin fiyat esnekliği pozitiftir. Cevap bu olacak. Fiyatla talep edilen miktar doğru orantılı olduğundan dolayı..

• Doganay
                                            Doganay @KNUT Wicksell Son düzenleyen:

@KNUT-Wicksell teşekkürler

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 65
                                            • 66
                                            • 22 / 66