30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Gümrük vergisi konulması, TL'i değersizleştirir dimi arkadaşlar ?
-
Herkeste sorularin aciklanmamasi ve burda yaratilan kafa karisikligi yuzunden bir gerginlik var..2014 sınavıda bence kolaydı ozellikle gk gy cok basitti alan ise orta duzey o sinavda 103 dogru yaziliya kalmisti.Bu sinavda da 62-63 dogru yapan yaziliya kalacaktir karamsar olmayin...
-
Gümrük vergisi ithalatı kısıcı etkisi nedeniyle döviz tasarrufu sağlar. Bu sebeple TL değer kazanır döviz kuru düşer. Cevap para arzının artması suretiyle faizlerin azalması ve döviz çıkışıyla birlikte dövizin değerlenip TL nin değer kaybetmesi olacak ...
-
@joeblack16 aynı soruda kamu harcamalarının azalması şıkkı da vardı hocam. Kamu harcamalarının azalması IS'yı sola kaydırır faiz düşer döviz çıkışı olur yerli para değer kaybeder dedim. Yalnız şıkları hatırlamıyorum pek para arzının artırılması var mıydı? Benim hatırladığım sanki daraltıcı para politikası işlemleri vardı şıklarda?
-
@Harun-Resid Vergi oranlarının düşürülmesi ve kamu harcamalarının arttırılması vardı(azaltılması değil) kardeşim. İkisi de aynı etkiye sahip. Bir de Para arzının artırılması ve azaltılması şeklinde iki zıt şık. Sen yanlış hatırladın sanırım.. Bir de bu para arzının artması direkt salt bu şekilde değildi. Reeskont vs gibi araçlarla ibaresini içeriyordu şıklardan birisi..
-
@joeblack16 çok iddialı konuşmayayım da aynı yerde arkadaşımla beraber girdik sınava ve çıktıktan sonra tartıştığımız sorulardan biri bu oldu. O da farklı düşünmüş ama kamu harcamalarının azaltılması yaptım dedi. Hayrolsun diyelim
-
Kamu harcamalarının azaltılmasıydı @joeblack16 yanlış hatırlıyosun
-
@Harun-Resid Bende öyle yaptım diye hatırlıyorum ama belki de yanlış hatırlıyorum...
-
Sınav sonrası belirsizlik çok kötü. Bu soru karıştı şu an. Şube sorusunu hiç hatırlamıyorum. Soruları paylaşsalar hiç fena olmazdı
-
Eğer ben yanlış hatırlıyorsam kamu harcamalarının azaltılması idiyse cevap o olacaktır elbette..
-
KH azaltılması şeklinde hatırlıyorum. Is lm analizi çerçevesinde sorulmuştu sanırım
-
Vay arkadas herkes sınav kolaydı diyo ama kimse sorularin cevaplarinda hemfikir degil..zor olsaymis nolcakmis acaba
-
Bende kamu harcamalarinin azalmasi yaptim o soruyu
-
Inanilmaz bir bilgi kirliligi olustu kim neyi isretlediyse onn dogru oldunu idda ediyor hersey allak bullak oldu
-
Çok kolay diyoruz sınava da müthiş yanlışlar çıkacak gibi noksanlık sorusu, yerel yönetim sorusu, idari işlemin unsur sorusu, evliliğin butlanı, bütünlük, bla bla bla
-
Arkadaşlar ben sınavdan çıkar çıkmaz ÖSYM'nin internet sayfasından 'Sayıştay Eleme: Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı' kısmına baktım; başlangıçta 'SINAV SORU ve YANITLARI' diye bir seçenek yoktu. Akşama doğru yine aynı yere girdim bu sekmeyi eklemişler. Acaba bu soruların yayınlanacağına işaret mi? Yada en baştan beri vardı da ben mi görmedim?
-
Sınav sorularının açıklanmaması nedeniyle BİMER'e yazdım bu durumu. İnşallah açıklanır.
-
@garipbülbül ben sık sık bakıyorum bana hic gelmedi:/
-
@garipbülbül Öyle bir sekme eklendiyse kardeşim yayımlanacağına işarettir. Ben teamülün bozulmayacağı ve açıklanacağı kanaatindeydim ÖSYM yanıltmaz umaırm.
-
@kilici Yazdım bunu da gasteye gibi olmuş İşin şakası eline sağlık kardeşim inşallah olumlu bir karşılığı olur da standart basmakalıp yanıtlardan birini yapıştırıp göndermezler.