30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Şıklarda kamu harcamalarının azaltılması vardı. Tahvil satın almayı da hatırlıyorum. Eğer faiz düşer sermaye çıkar diye bakacak olursak her ikisi de aynı kapıya çıkar. Kendi yaptığımı ispat etmeye de çalışmıyorum bu arada hatırladığım kadarıyla yazıyorum. @Tolga-Şahin @joeblack16 inşallah açıklanınca göreceğiz doğru yanıtı. Hayırlısı diyelim
-
@VM-Demir Mükellef tarafından, ikmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergilerle bunlara ilişkin vergi ziyaı cezalarının (359
uncu maddede yazılı fiillerle vergi ziyaına sebebiyet verilmesi halinde tarh edilen vergi ve kesilen ceza ile bu fiillere iştirak
edenlere kesilen ceza hariç) tahakkuk edecek miktarları konusunda, vergi ziyaına sebebiyet verilmesinin kanun hükümlerine
yeterince nüfuz edememekten ya da 369 uncu maddede yazılı yanılmadan kaynaklandığının veya bu Kanunun 116, 117 ve
118 inci maddelerinde yazılı vergi hataları ile bunun dışında her türlü maddi hata bulunduğunun veya yargı kararları ile
idarenin ihtilaf konusu olayda görüş farklılığının olduğunun ileri sürülmesi durumunda, idare bu bölümde yer alan hükümler
çerçevesinde mükellefler ile uzlaşabilir Senin buradan anladığın ne bilmiyorum ama ben de senin cümleni kullanmak durumunda kalıcam k.bakma 'Ne desem bilemedim' -
Kesin hesap kanun tasarisini tbmmye kim sunar diyince googlede sayistay cikiyor soruyu yanls hatrlamiyosam direk onu veriyir nasi bakanlar kurulu oluyor
-
Kesin hesap kanunu (5018)
Madde 42Türkiye Büyük Millet Meclisi, merkezî yönetim bütçe kanununun uygulama sonuçlar
ını onama yetkisini
kesin hesap kanunuyla kullanır.
Kesin hesap kanunu tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun
olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanır. Bu tasarı, bir yıllık uygulama sonuçları
nı karşılaştırmalı olarak gösteren
değerlendirmeleri içeren gerekçesiyle birlikte izleyen malî yılın Haziran ayı sonuna kadar Bakanlar Kurulunca Türkiye
Büyük Millet Meclisine sunulur ve bir örneği Sayıştaya gönderilir. -
Iyice millet paranoyak oldu en kolay ve cevabi net sorularda bile insanlarin icine kurt dusuyo..Osym'de saolsun insanları çileden çikarmakta üstüne yok...
-
Googleye kesin hesap kanun tasarisi diyince cikan yazi Sayıştay, genel uygunluk bildirimini, ilişkin olduğu kesinhesap kanunu tasarısının verilmesinden başlayarak en geç yetmişbeş gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Kesinhesap kanunu tasarısı, yeni yıl bütçe kanunu tasarısıyla birlikte Bütçe Komisyonu gündemine alınır
-
@Tolga-Şahin Kardeşim kesin hesap kanun tasarısı Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanır ve Bakanlar Kurulunca da TBMM ye sunulur bu konuda şüphen olmasın tereddütsüz Bakanlar Kurulu yani
-
Googleye yaz eger bu yazo en basta cikmiyorsa tmm bisi demem dogru yada yanlis o degil sadece orda yazani okuyun ya orasi yanlis ya da bilemem yorumlara bakarsak is uzar neyse hayirlisi bakanlar kurulu diosaniz odur
-
Hayırlısı diyelim ... (yukarıda yazılanları anladığınızı varsayıyorum )
-
@Tolga-Şahin Google direkt 5108 sayılı kanun yazdım gerçi @T-R-Malthus paylaşmış . Tekrara düşmek gibi olacak ama kanun maddesinde açıkça yazıyor .. Karar senin kardeşim Madde 42- Türkiye Büyük Millet Meclisi, merkezî yönetim bütçe kanununun uygulama sonuçlarını onama yetkisini
kesin hesap kanunuyla kullanır.
Kesin hesap kanunu tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun
olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanır. Bu tasarı, bir yıllık uygulama sonuçlarını karşılaştırmalı olarak gösteren
değerlendirmeleri içeren gerekçesiyle birlikte izleyen malî yılın Haziran ayı sonuna kadar Bakanlar Kurulunca Türkiye
Büyük Millet Meclisine sunulur ve bir örneği Sayıştaya gönderilir. -
Maliyede sorduklari adamin adini hatirlayan varmi p ile baslayan
-
@Tolga-Şahin Pierson:)
-
Adamin adini yazyiyorum ne teori var ne makale nasi bulmuslar bunu
-
Çok kolay sorular bile tartışma konusu olmuş, sınav kolay görünümlü ayırt edici ne yazık ki bilgiyi ölçmekten ziyade dikkati ölçen bir sınav formatındaydı o yüzden dikkat hatalarından dolayı şu an her soru tartışma konusu olmuş. İnşallah ortalama dediğimiz gibi 60-63 bandında olurda nitelik arz eden bir sınavda yarışmış oluruz. Bence çok düşünmeyin yazılıya yavaştan bakmak lazım, sonuçlar bana göre sürpriz olacağından kimse (olmayacak sınırdayım) diye kafaya takmasın derim. İyi çalışmalar
-
Küreselleşme sosyal devletin sonudur gibi bir şık vardı. Ben onu işaretledim. Şu makalede Pierson' dan alıntılar yapılmış : 'http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/38/282/2573.pdf' . Ancak bu alıntılardan Pierson' nun hangi görüşte olduğunu çıkaramadım.
-
@garipbülbül kardesim diger sıklardan hatirladigin varmi linkteki makale asiri uzun ve sıklarda tam canlanmiyor okusamda emin olamicam aklnda kalan varsa soylermisin
-
Bide hukuktaki imza sorusundaki sıklarda neler vardi ne yaptiniz
-
Borçlardaki imza sorusunun da cevabı kanundan alıntı yaparak yazıyorum İMadde 15- İmzanın el yazısı dışında bir araçla atılması, ancak örf ve âdetçe kabul edilen durumlarda ve özellikle çok sayıda
çıkarılan kıymetli evrakın imzalanmasında yeterli sayılır. -
Ben evrakli bsi isaretledimi biliyorum fakat baska evrakli sık varmi hatirlamadim
-
Türkçe sorularını hiç konuşmadık,
- 1 ve 5 benzer
- ki eki yanlış
- karakterleri nasıl bulduğunu soruyordu
- Bodrum mimari
- Gecekondu ne olacaktı ?
Tamalayın arkadaşlar ?