30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
HUKUK
1.kayıtlı sermaye (Anonim Şirket)
- 1/10 ivazlı
3.Bono vade unsuru
-
mutlak butlan olmayan, evlilik sonrası akıl saglıgı bozulması Nispi Butlandır. Zorla Evlendirme Sözleşmesi diyenler için açıklama, başka bir sözleşme olsaydı korkutma derdik iptal edebilirlik.
-
sınırlı ehliyetli işlemi kısmı hükümsüzlük
6.müteselsil alacaklı 1-2-3
- gensoru 1ve 2 öncülü
8.Milletvekili düşmesi
9.imza yerlidir borçlar hukuku
-
vasiyetname ayırt etme + 15 yaşın olması
-
erginlik 1 ve 3. Mahkemeyle erginlik ve 17 yaşında evlenme
12.şube üstüne borç alamaz
-
il Encümeni
-
Ankara Valiliği
-
Konu
-
Olağan KHK Bakanlar Kurulu
-
AYİM
-
Fesih sorusu, tekrarlanır demişti YANLIŞ
19.Vatandaşlıkla ilgili öncül 1 ve 3
-
Gaiplik 300 gün
-
CB Kısmı Gönderemez.
-
Taksirli Adam Öldürme
-
Şart İşlemde Şıklarda Vatandaşlığa Alınma
bu hukuktakilerin hangi 3 soru vatandaşlıktaydı acaba kardeşim
-
@arpad Arkadaşlar bu yayınladığınız sorular ve cewaplar tahmini mi
-
@ayse yani çoğu mutabık olunan sorular diyelim ama kesin cevaplar değil.
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Genel Yetenek : 9
Genel Kültür : 9Hukuk : 15 Doğru 5 Yanlılş
Maliye : 15 Doğru 5 Yanlış
İktisat : 15 Doğru 5 yanlış***Sınırdan kaçıracağımı düşünüyorum.
aynen benim doğrular tahmini olarak böyle sadece maliyede fazladan 1 doğru çıkabilir. Bakalım sonuçlar ne gösterecek
-
@arpad anladım teşekkür ederim
-
13,14,16 hocam
-
@ayse yanlıslar var bence. Ama geneli doğru gibi.
-
@kamikaze gk daki hukuk soruları di mi kardeşim
-
Tahmini netlerim yaklaşık 2-3 net sapma olabilir genelden.
G.Y=10, G.K=13
İKTİSAT=18, HUKUK=12, MALİYE=10-11Bu netlerle bir şansım olabilir mi?
-
bu arada arkadaşlar şu il encümeni sorusuna takıldım soru da kamu hizmeti imtiyazı vereni mi soruyordu yoksa kamulaştırmaya yetkili olan mercii mi soruyordu.
-
@Ronaldo kamulaştırmaya ilişkin bir soruydu.
-
@Ronaldo 'Kamu yararı kararı' nı soruyordu galiba. Kamulaştırma Kanununa (m.5) göre, İl özel idaresi yararına kamulaştırmalarda 'il daimi encümeni' kamu yararı kararı verecek mercidir.
-
@Ronaldo Zor Dostum, Hukuk maliye ve genel yetenek ağırlıklıydı sınav, 60 doğru ile kapatsa bile 63 doğru ile giremeyebilirsin, açık konuşmak gerekirse
-
bakalım kısmet kardeşim ben çoğu kişinin maliyede 15'in üzerine çıkamadığını düşünenlerdenim Türkiye geneli netleri her bir ders için G.Y hariç 4'ün üstüne çıkmayacağını düşünüyorum ve benim 3 seneden beri kafa patlatan arkadaşlarım var günde en az 10 saat G.K daha zordu diyorlar bence sen yanılıyorsun çünkü, hayatımda gördüğüm en kolay Türkçe sorularıydı. O Türkçe soruları.
-
hukuk %25, maliye %25, iktisat %20, gy %20 ve gk %10 bu ağırlıkları göz önünde bulundurup yorum yapmak gerekirse gk ne kadar zor da olsa pek etki etmeyeceği kanaatindeyim.ama maliye sorularının altın değerinde olacağı ve sıralamada çok yüksek düzeyde avantaj sağlayacağı aşikar.
-
Evliligin nispi butlan sebeplerinden md.151 e bakabilirsiniz arkadaslar.
-
@burcu korkutularak evlenmeye razı edilmiş ise, iptal sebebidir diyor . Doğru diyor:))) Sen 70 in üstünde yaptın büyük ihtimal
-
@KNUT-Wicksell yani cevap bu mu
-
@ayse @KNUT-Wicksell korkutma, aldatma, yanılma ve ayırt etme gücünden GEÇİCİ yoksunluk nisbi butlan sebepleridir. iptal edilebilirler. Eşler bu durumu sorun etmezlerse evlilik devam eder
eşlerden birinin evlilik sırasında sürekli olarak ayırt etme gücünden yoksun olması halinde mutlak butlandır. -
@ayse herkes kendi cevabını doğru saydırmaya çalışıyor.
*** Evlilik sonrası akıl hastalığının kaybı, Nispi butlandır. Evlendin biriyle, Adam alkolik sürekli içiyor, daha Sonra akıl sağlığı bozuldu alkole bağlı olarak, nispi butlandır.
*** Sözleşmelerde, zorla korkutarak imzalatmak Borçlar hukukunda Korkutmadır iptal Edilebilir. ANCAK, kişilik haklarına Dayalı Şahsi bir durumda Tamamen Mutlak Butlandır.
Örnek : Adama silah zoruyla mal satıyorsun, bu işlem iptal edilebilir.
Ancak, Silah Zoruyla Organı Bağışlaması için sözleşme yapıyorsun, bu işlem Mutlak Butlandır.