30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@vurdugungololsun
Şıklar:
A. Cb kanunu geri gönderir meclis değiştirerek kabul ederse cb geri gönderemez
B. Cb kanunu geri gönderir, tbmm 3/5 çoğunlukla kabul ederse cb geri gönderemez
C. Bütçe kanunlarını geri gönderebilir
D. Cb kısmen uygun görmezse tamamını değil kısmi geri gönderir
E. Cb geti gönderirken başkanlığın görüşünü alır
Şıklar bunlar...kardeş nohutçunun kitabında cb kanunları kısmen geri gönderebilir yazmakta bu şıkkın yanlış oldugunu düşünmüuorum ayrıca cb b şıkkı cb geri gönderdiği kanunun 3/5 ile oylanması gerekir diye yazıyordu yani bu şık yanlış benım kanatimce efendiler
-
@g0khans 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@vurdugungololsun
Şıklar:
Şıklar bunlar...kardeş nohutçunun kitabında cb kanunları kısmen geri gönderebilir yazmakta bu şıkkın yanlış oldugunu düşünmüuorum ayrıca cb b şıkkı cb geri gönderdiği kanunun 3/5 ile oylanması gerekir diye yazıyordu yani bu şık yanlış benım kanatimce efendiler
Dogru olani soruyordu zaten..
-
@davetsiz54 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@g0khans 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@vurdugungololsun
Şıklar:
hayda, o zaman kısmen geri gönderir cevabı doğru
-
@davetsiz54 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@vurdugungololsun
Şıklar:
B-E şıkkı haricindekiler kesin yanlıs
B şıkkı sadece anayasa değişikliği icin doğru ki kaldı ki anayasa değişikliği de kanunla yapılır fakat b şıkkındaki önerme bütün kanunlar icin doğru değildir.
Geriye bir tek E şıkkı kalıyor. Düşünüyorum düşünüyorum böyle bir usul var mı diye yok acaba anayasa ya da içtüzükte yazmayan teamül mü diyorum. Olsa neden haberim yok diyorum. Sayıştay işin içinden E şıkkı ile çıkabilir -
@vurdugungololsun Kısmen geri gönderme yok da neyse bi sorumuzu yediler işte bu soruyu boşver E şıkkını işaretleyenler doğru saysın artık.
Analitik 15 mi bi de x. y değerlerinin toplamı 22 mi? Bunlar yanlışsa havlu attım artık ondan -
@vurdugungololsun Kısmen geri gönderme yok da neyse bi sorumuzu yediler işte bu soruyu boşver E şıkkını işaretleyenler doğru saysın artık.
Analitik 15 mi bi de x. y değerlerinin toplamı 22 mi? Bunlar yanlışsa havlu attım artık ondanvalla 16 yapanlarda emin 15 yapanlarda 22 yapanlarda 18 yapanlarda emin en iyisi fazla kurcalamamak
-
@g0khans Ya çok kötü bir sayıştay sınavı popülasyonuna denk geldik bu sene. Geçen senelerde sırular 2 gün içinde cevaplanırdı bu sene çok kötü
-
@vurdugungololsun Kemal Gözler; ilgili Anayasa hükmünden kanunların kısmen geri gönderilebileceği gibi bir sonuç çıkmayacağını ve uygulamada da kanunların Cumhurbaşkanı tarafından bütünüyle geri gönderildiğini kitabında yazmış. Ergun Özbudun'da yine aynı görüşte ve benzer ifadelere kitabında yer vermiş. Bu halde şıkların hepsi yanlış; sorunun yanlış olarak değerlendirilmesi gerekir. Ama ÖSYM ne diyecek bakalım.
-
@arpad çözsene
mesela fonksiyon sorusu
k 3 olan soruda eşit veya küçük olan pozitif tam sayı diyor o zaman 3-2-1 üç tane sayı var.
k 2 olanda 2 den büyük tam sayı diyor oda sadece 3 alıyoruz haliyle.
çarpımlarının toplamını soruyordu.
33=9
32=6
3*1=3
toplarsak 9+6+3=18 kardeşim diğer 16 olan soruyuda yukarıda arkadaş çözmüş zaten -
@arpad 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@arpad çözsene
mesela fonksiyon sorusu
k 3 olan soruda eşit veya küçük olan pozitif tam sayı diyor o zaman 3-2-1 üç tane sayı var.
k 2 olanda 2 den büyük tam sayı diyor oda sadece 3 alıyoruz haliyle.
çarpımlarının toplamını soruyordu.
33=9
32=6
3*1=3
toplarsak 9+6+3=18 kardeşim diğer 16 olan soruyuda yukarıda arkadaş çözmüş zatenOlasılığı kaç yaptın karıkoca sorusunu
-
@KNUT-Wicksell onu 1/16 yaptım ama ondan emin değilim kardeşim yanlıştır o büyük ihtimal.
-
@arpad 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@KNUT-Wicksell onu 1/16 yaptım ama ondan emin değilim kardeşim yanlıştır o büyük ihtimal.
O soruda masa yuvarlak mı diodu?öyleyse 5/56 çıkarda
-
@KNUT-Wicksell yok kardeşim yanyana diyodu galiba ama bilmiyorum. sen kaç yaptın ?
-
@KNUT-Wicksell olasılık sorusunda yuvarlak masa degil Yanyana 4 sandelye 8 kişi 1 çift var.
1 çifti bir kişi kabul edersin 6.5.2.3 burada 6ve5 çiftler çıkınca kalan insan sayısı, 2 çiftlerin kendi icinde yer değişmesi,3 çiftlerin oturabileceği yer sayısı bölü tüm ihtimaller 8.7.6.5
Cevap 3/28 -
@arpad Ben de 3/28 yaptım
-
@vurdugungololsun sen analitiği 15 bulmamış mıydın? Dik geçioduk orjinden
-
@KNUT-Wicksell ben galiba yanlıs çözdüğümü düşünmeye başladım
-
@vurdugungololsun x.y toplamı da 18 miş
-
@KNUT-Wicksell xy toplamı Hakkında bişe demedim sanki
-
@vurdugungololsun Yok yukarda arpad çözümü paylaştı 18 die ondan