DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
@body270 hocam arkadaşın niyetini bilemem ama doğruluk payı yüksek. Çünkü yukarıda bahsedildiği gibi sınava giren sayısı 350-370 civarında iken geçen sayısı 70 civarındaydı. Bunu oradaki görevlilere sormustu giren arkadaşlar. Doğru bir orantıya 60 ı geçen sayısı 100-120 arasında değişiklik gösterecektir. Ki bugünü saymazsak 27 arkadaşımız kalmış sınava girecek ve rakamın 100 e ulasması cok normal. Ama dediğiniz gibi sınav sonuçlarında göreceğiz.
-
@alpgirayhan sanmıyorum. 350 kişiden sonra giren arkadaşlara sorduğumda geçen olmadı 1 kişi geçti gibi cevaplar verdiler. O kadar çıkacagini dusunmuyorum ki hiçbir alımda bu kadar çıkmadı.
-
@body270 her bir grupta girmeyen arkadaslarin sayisi da ciddi bir miktar ayriyetten. Nereden baksaniz gun de 5 kisi girmiyordur ortalama. Bu da toplam sayinin beste birine denk. Ama onceki yillarin forumlarina baktigimda da hicbir zaman sayi bu seneki gibi çok olmamis 497. Yanlısım varsa duzeltin lutfen. Baraji gecen herkesi. Cok yuksek sansi oldugunu dusunuyorum ben. Dediginiz gibi bu sayinin 100 u gecmesinicok normal olarak goruyorum onceki yillarin katilim sayisiyla kiyaslayinca
-
@body270 hocam kimliğimi atıp size göstermek isterdim ama ben girdiğim yıl bilgi yetersizliği olduğu için yardımcı olmak amacıyla bir şeyler yazmak istemiştim. Sınavı geçen kişi sayısının 100 kişiyi aştığını dün öğrendik çünkü bu altmış barajı kafamızı karıştırıyordu.
-
@vanim bizim girdiğimiz yıl ilk 100 kişi asil olarak çağırılıyordu ama bu alımda 60ı geçen herkesin çağırılacağını düşünmeden öyle yazdım, gereksiz bir panik yarattıysam özür dilerim.
-
@vanim hocam panikten ziyade yanlış bilgilendirme olmuş eskiden mülakat olmadığı için tek ölçüt feast sınavıydı o yüzden feast puanlarına göre sıralama yapıp ilk 100 alınıyodu ama şuan sistem çok farklı bu sene yürürlüğe giren yönetmeliğe göre mülakat eklendi ve girenleri belirlerken kpss+feast+mülakat puanları /3 yapıcaklar, aritmetik ortalama alınıcak yani ondan sonra oluşan puanlara göre ilk 100 belirlenecek. Mülakatta da 60 barajı var feastten 100 aldın 1.sıradasın bu iş için doğmuşsun ama mülakattan 59 aldın güle güle harika bi sistem!
-
@ttolga3 hocam mülakat puanları illa ki etkili olacaktır falat feastten yüksek alan arkadaşların eleneceğini sanmıyorum. Kpss ve feast puanı yüksek olanların ortalamalarının mülakat ile düşürüleceğini pek sanmıyorum ama tabiki böyle bir niyet olmasa alıma mülakat getirilmez. Umudum feast ve kpss puanına göre ilk yüzde olanların işe girmesi yönünde. İnşallah listede belirgin oynamalar görülmez ve kimsenin hakkı yenmez.
-
@vanim senin istediğin söylediğin zaten eski sisteme denk geliyor, yani sıralamaya göre ilk 100 alınması. Yönetmeliğin değişmesi artık öyle olmıyacağını gösteriyo eski sistem gibi alım yapıcaklar madem neden o kadar yönetmelik değişsin puan hesaplaması değişsin ? hiç ellemezlerdi aynı düzen devam ederdi. Puan düşürülmez diyosun ona hadi tamam eyv, onların puanı düşmiycek belki ama ortalaması düşük olan kpss veya feastten düşük alan birinin tanıdığı varsa onun puanı yükselicek mülakattan 100 aldığını varsay belki mülakat harici puanları yüksek olan birinin önüne geçicek yeni sistem bu şekilde herşey kuruma bağlı her an her şey olabilir o yüzden mülakatta barajı geçememe olasılığı da var düşük de olsa gerçeklerle yüzleşmek lazım hocam
-
100 kişinin aşılması bana da pek inanadırıcı gelmiyor açıkçası. Toplam 50 oturumda ortalama iki kişi geçse bile ancak 100 bulunuyor. Her oturumda gelmeyenlerin olduğu, bazılarında 60’ı geçenin çıkmadığı ya da çoğunda ancak bir kişi çıktığı düşünülürse; son haftalardaki oturumlarda özellikle, başarı oranının baya artmış olması gerekli. Sonuç olarak benim düşünceme göre, 60 barajını geçenler gönlünü ferah tutsun. Atanamama gibi bir ihtimal yok. Mülakat puanlarına göre yerler belli olacak o kadar.
-
@ttolga3 ben zaten temennimi dile getirdim hocam. Siz yanlış anlamak üzerine şartlanmışsınız sanırım. Kurumda zaten torpil yüzünden ayakların baş olması çok sık yaşanıyor. Ben yine de feast ve kpssi yüksek olan arkadaşların (bakın yüksek diyorum 60ı geçen demiyorum) elenmeyeceğini düşünüyorum.
Yardımcı olmak adına yazdığım şeylere neden bu kadar tepki gösterildiğini anlamış değilim. Ben böyle düşünüyorum ama Funda Ocak değilim nasıl olur nasıl biter bilemem elbette. İnşallah kimsenin hakkı yenmez diyorum sizin dediğiniz eski sistem diyorsunuz. -
@vanim benim tepkim sana değil hocam kuruma üstüne alınma mis gibi insanlar hakkıyla alınıyoken yerleri belli oluyoken mülakatı niye sokuyosun işin içine bi bu vardı adaletli alım atama yapan onu da kaybettik
-
@ttolga3 Mülakatsız memur alımı yapan kamu kurumu kalmayacak demişlerdi forumda. Yaklaşık 2-3 sene önce ben artık inanmaya başladım.
-
@evandro, içinde söyledi: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
@ttolga3 Mülakatsız memur alımı yapan kamu kurumu kalmayacak demişlerdi forumda. Yaklaşık 2-3 sene önce ben artık inanmaya başladım.
inanmak bi kenara çoktan gerçekleşti sanırım, uluslararası yetenek sınavı sonucunda alınması gereken kadroya bile mülakat giriyosa zaten çoktan heryere girmiştir
-
Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Sinav surecime bugun stajyer adaylari olarak son verdik. Umarim herkes hak ettiğini ve umdugunu almistir. Son olarak bugunle birlikte kac kisinin gectinj bilen var mi ? Cuma gunu aciklanir diye bekliyorum. Yarin da asistan arkadaslarin var sinavi.
-
bir de mazereti olup giremeyenler için iki gün daha sınav olacağı söyleniyordu, var mı acaba öyle bir durum yoksa stajyerlik için olan sınavlar tamamen bitti mi?
-
@atc daha önceki yılların forumlarını hep okudum hocam hiç öyle bir şey yazmamışlardı, ilk defa bu forumda gördüm ben de mazeret sınavını ama olacak mı bilmiyorum.
-
@atc ben de onceki yillarin forumlarini okudum ama karsilasmadim hic mazeret sinaviyla. Ama bu sene onceki yillardan farkli olacak baya. Onceden mulakata siradan kesin gibi bakiyolardi bir ağırlığı yok gibiydi. Simdi yuzdesi arttirildi. Yani farkli bir sistem her sey olabilir bence.
-
Ben mulakatta ekstrem durumlar dışında baraj altı kalan olacağını sanmıyorum. Sonuçta yedek de lazım. Kadroların boş kalmasını istemezler bence. Gelmeyenlere tekrar sınav yapılması ise gayet saçma. Seneye herkes istediği tarihte girsin sınava o zaman. İhtimal vermiyorum.
-
Dostlar tercihle alakalı birşey söylendi mi zira sunumda sınav çıkışı tercih yapacaksınız gibisinden bir bilgi vardı sanki
-
@aydin tercih yapacağımız puan mülakattan sonra belli olacak. Belki mülakat çıkışı tercih yaptırılır. Önceki senelerde feast çıkışı tercihler yapılmış.