DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
@jonah Hocam 2016 kpssden sonra yapılan sınavda 50 kişi alındı ve 250 kiii sınava çağrıldı diye hatırlıyorum. Bu sınavda puan 80 civarına kadar düşmüştü. 2017 alımında ise kontenjan dahi dolmadı 70,2 gibi puanlarla girenler oldu. Bu yıl alım 100 kişi ve 600 kişi sınava alınacak. Bunun dışında geçen yıl en son 25 Aralık 1991 doğumlular başvurabiliyorken bu yıl 29 Nisan 1993 doğumlular başvurabiliyor. Bence başvurun, şansınızı deneyin.
-
@vanim iyi bir analiz
-
skytest almayı düşünen , birlikte almak isteyen var mı acaba ?
-
Kpss P3 puanı ile tercih edilebilecek çoğu A kadro iyi bir meslek iken ilgi bana göre çok az. Mesleği bilen birisi olarak bu kadar iyi 3-5 a kadro meslek vardır, gerisi bunun altında kalır.
-
@paprika almanıza gerek yok cracklisi var. Pilotaj forumlarında bulabilirsiniz.
-
@arocey skytest pilots edition 2.0 olanı mı kastediyorsunuz ?
-
@paprika Evet. Şu hatta;
Aynı modüller yok mu içinde? -
Bilgisayariniza yazilimi yuklerken dikkat edin. Calisip calismadigini bilmiyorum bu crackli olanin ancak orijinal yazilimda online lisans kontrolu yapilmaktadir. O yuzden lisans kontrolu bypass edilmeden cracklenemez. Cogu da virusludur bu sekilde.
-
Arkadaşlar başvuru sayfasında ilk aşamada "Kimlik bilgileri doğrulanamadı. Mernis üzerinde kayıt bulunamadı" hatası alıyorum, ne yapmam gerekiyor?
-
@fiiza İlandaki sartlari sagladiginiza emin olun. Bir arkadasim basvurmayi denediginde de ayni sekilde 2. Asamaya gecemiyor yasindan dolayi. Bende hicbir sorun olmadi gecen hafta.
-
sınavın ingilizce kısmı oldukça zormuş, diğer sorular arasında da ingilizce olarak sorulan sorular mevcut deniyor.
-
@vanim, içinde söyledi: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
Hava trafik kontrolörüyüm, sorularınız varsa yazabilirsiniz.
kpss puanının 75e kadar düşeceğini öngörüyorum, bana sıra gelmez düşüncesiyle hareket etmeyin.Benim biraz farklı bir soru olacak ama bu mesleği yapanlar eğitimde ve iş hayatında özel bir kıyafet mi giyiyorlar? Kıyafetin bir önemi var mı?
-
@sönmez gündüz nöbetlerinde kumaş pantolon gömlek kravat gibi resmi kıyafet giymeniz gerekiyor. Gece nöbetlerinde daha rahat.
-
-Sınavlar nerede yapılıyor?
-Tayin durumları nasıl?
-Eğitim süreci veya sonrasında başarısız olanlar nasıl değerlendiriliyor?
(Samimiyetle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.)
-
@aymfa eğitimde başarısız olana DHMİ memurluk teklif ediliyormuş.
-
@aymfa
Sınavlar dhmi genel müdürlüğünde yapılıyor. Ankara'da AŞTİ'ye yakın bir konumda.
Eğitimde başarısız olanlar memur olarak devam ediyorlar. Başarısız olduğu modül biter bitmez memur olarak atamadı yapılıyor yani eğitim bitimine kadar beklenmiyor.
Tayin durumları yüksek oranda torpile bağlı ama İzmir dışındaki yerler için 3-4 yıl çalışmadan sonra tayin olunabiliyor diye biliyorum. Becayiş seçeneği de sıkça kullanılıyor.
Rica ederim hocam. -
@vanim teşekkür ederim.
-
@vanim çok faydalı bilgiler teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşlar sıralama sonuçları ne zaman açıklanır bilgisi olan var mı? Puanım 77 oldugu için tereddütteyim.
sıralamaya girersem skytest almalı mıyım ?
Play storeda bulunan Feast for training isimli app skytest ile benzer modüller mi içeriyor? Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. -
@vanim Merhaba,
İlk sınavda ingilizce soruluyor mu, soruluyorsa nasıl soruluyor, zorluğu ne düzeyde?
1.5yıllık dönemde dil ile alakalı herhangi bir eğitim var mı?
Mesleğe başlarken yabancı dilde konuşma ya da başka türlü bir yeterlilik aranıyor mu?
Girdiğimiz ilde sürekli mi kalıyoruz belli bir yıl mı?Cevaplarsanız memnun olurum. Teşekkür ederim şimdiden.